reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny zrobiłam drugi test nie wytrzymałam znowu druga blada kreska lepiej widoczna

Załączniki

• IMG_20200311_122326.jpg
    IMG_20200311_122326.jpg
    830 KB · Wyświetleń: 116
Dziewczyny, które biorą Euthyrox, mam do Was pytanie.
Biorę go codziennie od jakichś 3tygodni, bo wyszło że TSH za wysokie ☹ jutro ide do labo powtórzyć TSH, żeby zobaczyć czy tabletki działają, moje pytanie: czy przed pobraniem zazywacie go rano? Czy może to mieć wpływ na wynik?🤔
Mi moja endokrynolog powiedziala zeby w dzien badania TSH nie brac tabletki. Po prostu jeden dzien opuscic i zaczac w kolejnym dniu

Mi moja endokrynolog powiedziala zeby w dzien badania TSH nie brac tabletki. Po prostu jeden dzien opuscic i zaczac w kolejnym dniu
A znowu mi endokrynolog mówiła, że mam wziąć normalnie tabl. Eutyroxu, jeśli między tabletka a pobraniem krwi minie conajmniej 3 godziny. W dzień badania wzięłam tabl o 3 rano a badanie było koło 7

Dziewczyny, uwierzyć nie mogę ale są 2 kreski!!!!!
Super! 😍
Czy któraś z was miała brązowe plamienia przed okresem? U mnie od jakiegoś czasu okres zaczyna się 3-4 dni wcześniej brązowymi plamieniami i dopiero później normalnie się rozkręca.
U mnie to był standard 2 dni przed okresem brązowe plamienie i 2 dni po również brązowe. Od jakiegoś czasu tak nie mam.
No właśnie czytałam o tym. W drugiej fazie cyklu to mogę przed samą miesiączka? Jutro bym się wybrała i zrobiła kilka badań. Czy to za późno? Wy wiecie wszystko [emoji16] wizytę u gin mam 24 i poszłabym już z kompletem podstawowych badań.
Za późno. Badanie robi się 5-10 dni po owulacji.
Hej dziewczyny ja wlasnie wrocilam od gina i jestem załamana..mialam monitoring owulacji j oczywiście owulacji nie mam 😭😭😭
No nie wiem, bo mam pcos,niedoczynnosc tarczycy, cukrzyce i otyłość. W świetle tego zajscie w ciaze pewnie graniczy z cudem.Zrobilam monitoring żeby przestać co miesiąc się łudzić.A lekarze jak mnie widza to stwierdzaja "prosze schudnąć i wrócić "...
Wiesz co powiem Ci tyle to są chamy, a nie lekarze. Nie daj się tak traktować. Co to w ogóle ma być?!? A może Ty nie możesz schudnąć przez hormony i robi się błędne koło. Wysyłają Cie szukać wiatru w polu. Zmień takiego konowała. Ech aż się wkurzyłam! Miałaś badane tsh?
A mierzycie i wierzycie w te temperatury ? [emoji848]
Mierze i wierzę.
No niby tak, ale zawsze po owulce ta temperatura jest wyższa A w dniu @ spada w sumie...
Ale dzień przed okresem spada i to oznacza nadchodząca miesiączkę. Jeśli temperatura po skoku utrzymuje się 17 dni to jest to ciąża.

Zrobiłam test bo już 4 dni się spóźnia okres. Oczywiście biel. Jak to mój mąż skomentował - ani dziecka, ani okresu tylko koronawirus i zombie apokalipsa [emoji1745][emoji1787]

Ja to mam szczęście [emoji6]
Poczekaj jeszcze troche i zrób jeszcze raz i jak do tygodnia sie okres nie pojawi zapisz sie do lekarza

reklama
Do góry