reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

U mnie dobrze, czuję, że się udało, [emoji3590] ale czekam z testem do niedzieli, dziś ma być @.
EDIT: nie robię testu, bo się po prostu boję, i chyba trochę nie che wiedzieć, poronienie to jednak traumatyczne przeżycie i od środy panikuje, bardzo chce być w ciąży, ale ten strach jest nie do opisania...Mam nadzieję, że jak zobaczę 2 kreski to przejdzie...
No i bardzo nie chciałam rodzic w listopadzie hahha [emoji23] ale lepiej w listopadzie, niż wcale [emoji3590]
A jakieś objawy masz ? Fajnie ze masz takie przeczucie mam nadzieję że będzie prawdziwe ❤

reklama
U mnie dobrze, czuję, że się udało, [emoji3590] ale czekam z testem do niedzieli, dziś ma być @.
EDIT: nie robię testu, bo się po prostu boję, i chyba trochę nie che wiedzieć, poronienie to jednak traumatyczne przeżycie i od środy panikuje, bardzo chce być w ciąży, ale ten strach jest nie do opisania...Mam nadzieję, że jak zobaczę 2 kreski to przejdzie...
No i bardzo nie chciałam rodzic w listopadzie hahha [emoji23] ale lepiej w listopadzie, niż wcale [emoji3590]
Nie chcę Cię martwić, ale strach o dziecko Ci nie przejdzie nigdy... Taki los matek :). Trzymam kciuki, żeby udało się naj najszybciej :)

U mnie dzisiaj 23 dc i jak zawsze tego dnia pojawił się ból piersi przy dotyku czyli raczej będzie @ za tydzień .

U mnie dzisiaj 23 dc i jak zawsze tego dnia pojawił się ból piersi przy dotyku czyli raczej będzie @ za tydzień .
Nie martw się na zapas, tydzień do @ to jeszcze dużo czasu. Na razie prawie wszystko w Twoim organizmie zachodzi tak samo jak w poprzednich cyklach, bardzo często jest tak, że dopiero brak @ jest pierwszym objawem :).

Nie martw się na zapas, tydzień do @ to jeszcze dużo czasu. Na razie prawie wszystko w Twoim organizmie zachodzi tak samo jak w poprzednich cyklach, bardzo często jest tak, że dopiero brak @ jest pierwszym objawem :).
Bardzo bym chciała żeby jednak była to ciąża . No nic nie ma się co nakrecac tylko czekać

Nie wkrecaj sobie @ ! [emoji8]
Przypominam o tym co pisałam wyżej, że wpierdzielił ja koronawirus i do żadnej z nas już w tym roku nie zawita [emoji2296][emoji2296][emoji16]

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie waszych odczuć do bobo-testu płytkowego. Już drugi dzień z rzędu robiąc test z porannego moczu widzę naprawdę słaby cień, nie bladą kreskę, a dosłownie cień cienia (tak, wiem ;) ). Test innej firmy wyszedł mi negatywny, a jest on bardziej czuły (10 vs 25 przy bobo-test).

Jakie są wasze doświadczenia? Coś może być na rzeczy czy raczej bobo-testy są po prostu słabe? Betę sobie na razie daruje, jestem jeszcze przed terminem @, więc staram się nie nakręcać (zbyt mocno).

Hejka dziewczyny🙂ostatnia @ 13.02.2020 roku.cykle 28 dni dziś miałam straszne zawroty głowy i mdłości czy to może być objawem wczesnej ciąży?pozdrawiam wszystkich.

reklama
A jakieś objawy masz ? Fajnie ze masz takie przeczucie mam nadzieję że będzie prawdziwe [emoji173]
Tak, byłam niedawno w ciąży, więc nie minelo dużo czasu, dlatego jeszcze nie zapomniałam jakie to uczucie [emoji23]
Ogólnie wszystko jak na okres, ale troszke inaczej. Piersi bolą inaczej, jakby spod pachy, i sutki bardziej wrażliwe i twarde. Potrafię po całej nocy dobrego snu o 11 ziewać jak zła, ale też nie codziennie. No i brzuch boli jak w trakcie okresu, ale okresu nie ma. Ostatnim razem dałam się nabrać i we wszystkich spodniach miałam napakowane tampony jakby co [emoji23][emoji23][emoji23] ale jeden dzień, drugi, trzeci a tu nic a nic. Szlam do toalety i byłam pewna że to już, a tam ani śladu krwi! [emoji23]
No i mialam infekcje intymna zaraz po owu (dokładnie jak ostatnim razem), która trwała doslownie 12 godzin. Poleciałam po tabletki i nie zdążyłam zużyć bo było po wszystkim. Podobno w ciąży zmienia się flora bakteryjna w pochwie i stąd te infekcje...
Śluzu dużo i jakby płodny. Macica napuchnieta, i uczucie przelewania.. Martwi mnie tylko to, że boli i ciągnie, w pachwinach też,czasem szczypie i piecze, wiecej niż w poprzedniej ciąży... Ale może to jeszcze efekt po łyżeczkowaniu...? [emoji2368] No i to nieodparte uczucie że się udało...
Niestety nie są to znaki inne niż na okres, podczas starań wiele razy interpretowałam je błędnie (myślałam że jestem w ciąży, a jednak nie byłam haha, ale każda z nas to zna) jednak razem doszło mi to uczucie - no po prostu wiem [emoji28]

Ale będzie cyrk jak okres przyjdzie! Pierwsza wariatka z forum która "wie" o ciąży, zanim zrobi test.

Do góry