reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No wlasnie sama nie wiem..15tego dostalam to krwawienie zakanczajace ciaze bio...i nie wiem jak liczyc owu, jesli to byl przy okazji okres, to mamy dopiero 10dc, a moje cykle to 30 dni..no ale tak jak mówię, teraz moze byc wszystko zaburzone.
Jeżeli chcesz robić testy to chyba najlepiej od zakończenia krwawienia do pozytywnego testu lub @. Chyba, że mniej więcej wiesz kiedy jest, to wtedy bliżej terminu. Ja robię w tym miesiącu pierwszy raz i przyjęłam taką taktykę i okazało się, że pozytyw miałam 23dc. A i dodam jeszcze, że paski nie ciemnialy z dnia na dzień tylko było bum 😀

Jeżeli chcesz robić testy to chyba najlepiej od zakończenia krwawienia do pozytywnego testu lub @. Chyba, że mniej więcej wiesz kiedy jest, to wtedy bliżej terminu. Ja robię w tym miesiącu pierwszy raz i przyjęłam taką taktykę i okazało się, że pozytyw miałam 23dc. A i dodam jeszcze, że paski nie ciemnialy z dnia na dzień tylko było bum 😀
Eh czyli musze dziennie, bo faktycznie to moze byc tak, ze dzis nic a jutro juz cos :D

A jak tam dziewczyny, które są przed @?:) jak się czujecie? U mnie dziś ciągniecie w podbrzuszu i wrażliwe sutki, poza tym trochę śluzu 💁

Zabrzmi to mega banalnie.
Wszyscy wokół zawsze mi powtarzali "wyluzuj, odpuść, to zajdziesz w ciążę". Strasznie mnie irytowała taka gadanina. Jednak po kilkunastu bezowocnych cyklach po prostu odpuściłam. Nie doszukiwalam się w internecie informacji na temat wczesnych objawow ciąży, sposobow na zajście itp. Nie czekalam jak glupia na okres i nie robiłam testow ciążowych. I tak dwa cykle, przy czym w tym drugim zaszłam w ciążę.

Jedyne co zrobiłam to pomodlilam sie o potomstwo do Maryji. Slyszalam, ze w tej sprawie ona nigdy nie odmawia pomocy. (to taka mala anegdotka dla katolików)

Hej! Poszłam dzisiaj do innego ginekologa, 16 dc, po owu ani śladu. Obejrzał wyniki hormonów bez komentarza, zalecił zrobił badanie glukozy i insuliny, dostałam letrozol na stymulację owu i wiesiołek na lepszy śluz, w przyszłym tygodniu sprawdzenie czy owu wystąpiła [emoji3]
Cieszę się że konkretny facet od razu zapodał jakieś leki, zobaczymy jaki będzie tego efekt.

Wierze bo mi również się udało gdy na maksa odpuściłam, powierzyłam się Maryi i gdy kończyłam nowenne Pompejanska dowiedziałam się o ciąży. Niestety poronilam ale w głębi duszy wierzę że znów się uda.
Zabrzmi to mega banalnie.
Wszyscy wokół zawsze mi powtarzali "wyluzuj, odpuść, to zajdziesz w ciążę". Strasznie mnie irytowała taka gadanina. Jednak po kilkunastu bezowocnych cyklach po prostu odpuściłam. Nie doszukiwalam się w internecie informacji na temat wczesnych objawow ciąży, sposobow na zajście itp. Nie czekalam jak glupia na okres i nie robiłam testow ciążowych. I tak dwa cykle, przy czym w tym drugim zaszłam w ciążę.

Jedyne co zrobiłam to pomodlilam sie o potomstwo do Maryji. Slyszalam, ze w tej sprawie ona nigdy nie odmawia pomocy. (to taka mala anegdotka dla katolików)

Wierze bo mi również się udało gdy na maksa odpuściłam, powierzyłam się Maryi i gdy kończyłam nowenne Pompejanska dowiedziałam się o ciąży. Niestety poronilam ale w głębi duszy wierzę że znów się uda.
Też poronilam pierwszą ciąże... Do teraz ciężko mi sie z tym pogodzić. Na szczescie po roku starań zaszłam w ciaze i mam teraz 6tygodniowego syneczka. Prawdziwy aniołek z niego ( choć umie dac popalić haha)

reklama
Też poronilam pierwszą ciąże... Do teraz ciężko mi sie z tym pogodzić. Na szczescie po roku starań zaszłam w ciaze i mam teraz 6tygodniowego syneczka. Prawdziwy aniołek z niego ( choć umie dac popalić haha)
Urodziłaś 6 tygodni temu i już starasz się o kolejne dziecko?

Do góry