reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Zaszłaś w kolejną ciążę po roku od poronienia czy ogólnie po roku starań? Gratuluję synusia [emoji3590][emoji3590]
Też poronilam pierwszą ciąże... Do teraz ciężko mi sie z tym pogodzić. Na szczescie po roku starań zaszłam w ciaze i mam teraz 6tygodniowego syneczka. Prawdziwy aniołek z niego ( choć umie dac popalić haha)

reklama
Ja z kolei mam pytanie o poziom androstedionu. Endokrynolog zleciła to badanie do wykonania między 1-3dc i wynik z dzisiaj to 4,17. Norma do 3,30. Przestraszyłam się bo diagnostyka od razu wywaliła mi to na czerwono...

Wiecie coś więcej na temat tego hormonu ?
Pierwsze słyszę o takim hormonie więc niestety nie pomogę 😔

Pytanie do dziewczyn po Ovitrelle:
Jakie miałyście objawy?? Jestem 4dpo i czuję podbrzusze a dzisiaj mnie tak jakby Skurcz złapał... Nie wiem czy to normalne? [emoji848]

Zaszłaś w kolejną ciążę po roku od poronienia czy ogólnie po roku starań? Gratuluję synusia [emoji3590][emoji3590]
O pierwszą ciąże, którą poroniłam starałam sie trzy miesiące. Po poronieniu zrobilam sobie z mężem przerwe. A starania o syna trwały równy rok. Dziękuję za miłe słowa [emoji4]

Ja raczej nie mam żadnych objawów po ovitrelle tak szybko po owulacji, w ogóle dopiero w tym cyklu skupiałam się na objawach i pojawiły się one dopiero jakieś 7 dpo, ciągnięcie, szczypanie, skurcze, jestem na dzień przed @ i wszystkie objawy minęły [emoji6]
Pytanie do dziewczyn po Ovitrelle:
Jakie miałyście objawy?? Jestem 4dpo i czuję podbrzusze a dzisiaj mnie tak jakby Skurcz złapał... Nie wiem czy to normalne? [emoji848]

No umknęło mi. Chyba przestane komentować twoje wpisy bo widzę ze jakaś najeżona na mnie jesteś. Wiesz nie spisuje twojej historii od a do z, poza forum mam jakieś życie ;). No problem ze jajeczka się nie pojawiły chyba nie taki ze mleko w sklepie zdrożało... Ale nie ważne myślałam ze to jeden z pierwszych monitoringow i ukazał coś co może pomoc w staraniach. i jak nie było takiej systuacji jak piszesz ze ostatnio tez nie było ale myślałaś ze poszłaś za pozno na usg?

No mi też wiele postów umyka, także dlatego sprostowałam, że pisałam o monitoringach już ;)

Chcesz to komentuj co tam masz ochotę - mi to nie przeszkadza wbrew temu, co piszesz.

Nie widzę tu żadnego najeżenia - zadałam zwykle pytanie a słowo problem odnosiło sie do Twojego postu bo pisałaś coś, że wreszcie odkryli jaki mam problem. :) A nie pytanie w stylu dresiasz do dresiarza chcesz w mor... masz problem? :D

No wiem, wiem to tylko forum i pewne zdania można różnie odczytywać ;) ale dałam buźkę uśmiechniętą to tym bardziej powinno mówić, że założenie pytania jest inne, ale OK ;)

Co do pisania tego, że poszłam za późno na USG i lekarz też nie widział to po prostu po 1 mogło to być po owulacji bo mam owu 11-12 dc i ta sytuacja miala miejsce w 2019 r w wrześniu. Także może źle się wyraziłam z tym "ostatnio", ale dla mnie to nie tak dawno :D

Wiem kobitki, że ten wątek generalnie spięty jest ;) sama ostro jestem zirytowana, żę znów 2 cykle czekam a zaraz się okaże, że trzy haha, ale widocznie nie jest mi tak szybko pisane ;)

Po prostu Luz kobitki i idziemy dalej ;)

Ja raczej nie mam żadnych objawów po ovitrelle tak szybko po owulacji, w ogóle dopiero w tym cyklu skupiałam się na objawach i pojawiły się one dopiero jakieś 7 dpo, ciągnięcie, szczypanie, skurcze, jestem na dzień przed @ i wszystkie objawy minęły [emoji6]
Ja zastrzyk robiłam w piątek wieczorem to w sobotę rano już leżałam z termoforem bo mnie podbrzusze bolało, ciągnie do dzisiaj przy załatwianiu się, pełno śluzu kremowego, przedwczoraj i wczoraj lekkie drapanie i szczypanie ale Clotrimazol sobie porodził. Nawet jak kicham to czuję brzuch 😂

Jeśli to był Twoj pierwszy raz z zastrzykiem to może poprostu tak organizm zareagował [emoji2370]
Ja zastrzyk robiłam w piątek wieczorem to w sobotę rano już leżałam z termoforem bo mnie podbrzusze bolało, ciągnie do dzisiaj przy załatwianiu się, pełno śluzu kremowego, przedwczoraj i wczoraj lekkie drapanie i szczypanie ale Clotrimazol sobie porodził. Nawet jak kicham to czuję brzuch [emoji23]

reklama
Ja jestem 3 dpo. Wg kalendarza bo testy owu w tym dziwnym miesiącu były negatywne cały czas. Nie nastawiam się na ten cykl. 3 porządne infekcje w okolicach owu na bank przeszkodziły we wszystkim. Plus jest taki że po raz drugi w życiu zaobserwowałam śluz [emoji85][emoji1787] jest taki jaki piszecie że ma być w dni niepłodne. Więc niby wszystko się zgadza. Jestem na tyle słaba po tych infekcjach że idę jutro do lekarza przedłużyć L4 do końca tygodnia i biorę młodego i jadę do rodziców odsapnac od tego wszystkiego.

Do góry