reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Serdecznie Ci współczuję! 😥Wiem co czujesz, bo ja dosłownie rodziłam moją martwą córkę w sali a na łóżku obok była dziewczyna w 19 TC - cały oddział był pełny i mimo, że ja byłam w specjalnej sali dla dziewczyn, które ronią albo rodzą martwe dzieci, to nie mieli jej gdzie położyć i wylądowała obok mnie. Niestety nikt nie pomyślał, że może warto byłoby w tej sytuacji mnie wziąć jedne drzwi dalej na trakt porodowy - no ale jak to usłyszałam od jednej z lekarek "co to za poród w 22TC, to żaden poród".

Trzymaj się, ściskam Cię najmocniej jak potrafię wirtualnie 😗
Nie umiem sobie nawet wyobrazić przez co przeszłaś. Ja straciłam 3 ciąże ale wszystkie na wcześniejszym etapie.. i mimo, że bylo to wcześnie to ja i tak byłam psychicznie w totalnym dołku przynajmniej w przypadku tego pierwszego poronienia..

Pierwsza ciążę straciłam około 4 lat temu. Od tamtego czasu nie udawało się nic. Chodziłam do różnych ginekologów i każdy znalazł przyczynę ale nie chciał jej leczyć. Ponad pół roku temu trafiłam na lekarza który zaczął doprowadzać mój organizm do stanu. Zobaczymy jak teraz to pójdzie po sracie bo wtedy mówili mi że 3 miesiące odczekać i zacząć się starać ale to na nic.

Hej Dziewczyny. Byłam dzisiaj u ginekologa w 12 dc, na usg wyszło że mam chyba ze 40 pechęrzyków na obu albo na każdym z jajników, nie do końca zrozumiałam. Podejrzenie pcos. Muszę zrobić badanie testosteronu. Czy któraś z was to ma?
Ginka kazała robić badania nasienia, za chwilę drożność jajowodów a ja jestem w 4 cyklu po odstawieniu antykoncepcji. Trochę mnie dziwi jej tempo.
Na regulację cykli nic nie dała, monitoring mówi, że no możemy zrobić, póki co żaden pechęrzyk nie jest dominujący.
Zamierzam skonsultować się z innym ginekologiem.
Może wypowiedzą się dziewczyny z pcos jak to u was jest?

Pierwsza ciążę straciłam około 4 lat temu. Od tamtego czasu nie udawało się nic. Chodziłam do różnych ginekologów i każdy znalazł przyczynę ale nie chciał jej leczyć. Ponad pół roku temu trafiłam na lekarza który zaczął doprowadzać mój organizm do stanu. Zobaczymy jak teraz to pójdzie po sracie bo wtedy mówili mi że 3 miesiące odczekać i zacząć się starać ale to na nic.
kochana jesli bedzie łyżeczkowanie to najlepiej skonsultuj z lekarzem ile odczekac. ja na lyzeczkowanie sie nie zgodzilam i wypisalam ze szpitala na wlasne zadanie. chcialam sprobowac oczyscic sie naturalnie bo czytalam, ze jesli ciaza nie jest zaawansowana to lepsze wyjscie niz zabieg, ktory w razie gdyby organizm nie poradzil sobie z samooczyszczeniem, zawsze mozna wtedy wykonac. Porozmawiaj moze z lekarzem... Mi sie udalo o tyle, ze wszystko ladnie sie oczyscilo samoistnie a w ciaze zaszlam od razu, nie dostajac nawet miesiaczki. Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie!!!

Kurczę tak się zastanawiam czy robić jutro test... kto testuje? Czy w 29dc przy 32-34 warto już zrobić? 🤭

Kurczę tak się zastanawiam czy robić jutro test... kto testuje? Czy w 29dc przy 32-34 warto już zrobić? 🤭
Ja jutro będę dopiero 26dc więc chyba nie ma sensu bo cykle mam od 27 do 35 dni.. Dziś 7dpo wczoraj bolał mnie lewy jajnik dziś przez pół dnia też bolał a później combo cały dół brzucha..

reklama
Do góry