Wiecie, że w „normalnej” sytuacji te ciąże biochemiczne to by był po prostu spóźniający się pare dni okres...
Jakbym nie weszła na to forum, nie czytała o testach, które dziewczyny robią pare dni po owulacji, o testach oglądanych w każdym świetle, rozebranych na części pierwsze, o cieniach cieni drugiej kreski - to też bym nie wiedziała w ogóle o istnieniu ciąży biochemicznej.
Ja przed forum zrobiłam może ze dwa testy w życiu - po paru dniach od spóźnionej @, nasikałam, rzuciłam okiem po czasie podanym na pudełku, nie było dwóch kresek i test leciał do kosza.
Nawet mi nie przyszło do głowy żeby się przyjrzeć dokładniej, szukać lekkiej kreski czy co gorsza cienia, lub cienia cienia! podświetlać, nie mówiąc o rozbieraniu testu.
Nie zobaczyłam drugiej tłustej krechy to uznałam że test jest negatywny i już.
Natomiast jak się człowiek sfiksuje, sika na testy jeszcze przed terminem @, bada betę juz przy cieniu cienia to wyłapie to o czym „normalna” kobieta nawet nie wie.
Właśnie te nieszczęsna ciąże biochemiczna.
I się martwi, dołuje...
Absolutnie nie krytykuje, bo teraz sama bym pewnie poleciała na krew następnego dnia po zobaczeniu półcienia kreski [emoji6]
Choć przed swoją fiksacją test pewnie bym zrobiła po tygodniu od spóźnionej @ - po czym przy tłustych kreskach umówiłabym się do gina- nie wiedziałam ze betę trzeba sprawdzać w ogóle, a już tym bardziej ze ma wzrastać o 66% co 2/3 dni...
Myśle ze wielu z nas przyda się przewietrzenie głowy - i nie uznawanie nierosnącej bety za dramat.
Wiele kobiet to spotyka a mało która ma o tym pojęcie, robią testy już w momencie kiedy neta spada, i nawet jak jest cień cieni to go nie widzą, a ewentualny test kontrolny już swieci bielą vizira.
@Smerfetka94 bardzo dobrze robi - każdy kto czuje, ze się za bardzo nakręcił powinien się odprężyć przez conajmniej kilka dni...
O sobie też myślę, że powinnam lekko sobie odpuścić...
Ja też sobie nakupiłam testów OWU i jak durna oglądałam kreski, choć u mnie to zakłamane jakieś bo szczyt mi wypadał dużo przed faktyczna OWU...
I tez bym chętnie już sikała na test mimo ze to dopiero mój 14dc...