reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej :) Gratuluje 2 :) Super się ogląda :) Mam nadzieje, ze posypią się następne !!! U nas weekend trochę imprezkowy był bo Mój jutro Urodziny, ale wszystko z głowa ;) Od następnego tyg płodne wiec działamy :) Ech ... ciężko jak się pomyśli, ze na pojutrze miałam termin porodu ... :(
Główka do góry. Zaświeci i dla nas w końcu słońce 😀

I mnie dopadł wirus, głowa boli, z nosa cieknie :(
Okres nie przyszedł więc po 15-stej zrobiłam test z moich zapasów, żeby jak co jakiś gripex sobie zaaplikować i widzę cień , cienia...Mam słaby aparat w telefonie więc na zdjęciu nie wychodzi. Zobaczymy czy jutro z porannego wyjdzie bardziej wyraźna.
A tak poza tym do dupy. Mam pogrzeby 2 :( Szwagierka straciła dziecko w 20/21 tyg, ciąży i dzisiaj zmarła siostra mojej teściowej-raczysko :(
Cieszę się z tego cienia, ale boję się strasznie. Bo chora jestem i jeszcze takie przykre wydarzenia.
🙁 Bardzo współczuje zarówno Tobie jak i Twoim bliskim. Niestety doskonale wiem co czuje Twoja szwagierka, ja swoje dzieciątko straciłam na jeszcze późniejszym etapie.

widze Wy taki sam reset jak nasz :) my dokladnie w ten sam sposob kochana odreagowalismy. jak przestalam krwawic, wyjelismy z barku alkohol, wlaczylismy Krzysia Krawczyka na przemian ze Scooterem i Marylka Rodowicz, haha, taka mieszanka :D pilismy drineczki, plakali, smiali sie, tanczylismy obiecujac sobie, ze nie poddamy sie chocby nie wiem co! i to nam naprawde pomoglo. z ta tarczyca w Uk to neistety tak jest, mi zrobili badania bo powiedzialam GP, ze nie wyjde z gabinetu poki nie da skierowania, wiedzialam, ze mam tsh za wysokie bo robilam w Pl ale chcialam, zeby tam sie mna zajeli, to zrobili mi badanie, tylko wyniku juz nie dostalam 😂 😂 😂 😂 bedzie dobrze kochana, zobaczysz!!! 🥰
A w PL tsh zbadasz a do lekarza za 8 lat 😀
Paranoja!!!

dziewczyny zastanawia mnie jedna rzecz . Jak kupujecie co miesiąc testy to kupujecie je w innej aptece czy zazwyczaj w tej samej . Mi jest jakos glupio kupowac co mieaoac w tej samej
Zawsze mam wrażenie że te kobiety na mnie dziwnie patrzą i myślą sobie coś ... zastanawiam się czy tylko ja tam mam czy inni też.

Dziewczyny mam pytanie. Z racji, że mieszkam w UK i wiadomo, że tutaj nie dają luteiny w razie plamień to czy jeżeli zaszłabym w ciążę i rodzina wysłałaby mi leki z Polski to czy branie ich byłoby bezpieczne? Nie jestem fanką leków a branie ich na własną rękę jest w ogóle zle i wiem o tym doskonale. Ale z tego co wiem to luteina nie zaszkodzilaby dziecku. 2 moje bliskie koleżanki brały i jedna zapobiegawczo a druga bo miała plamienia. Rozmawialismy o tym z narzeczonym jeśli miałoby pomóc to zrobimy wszystko..

Luteina podtrzymuje ciąże, więc pomaga ;)

reklama
Wiecie, że w „normalnej” sytuacji te ciąże biochemiczne to by był po prostu spóźniający się pare dni okres...
Nie do końca. To przecież sytuacja gdzie mamy zapłodnienie, zagnieżdżenie i bardzo wczesną ciąże która jest szybko poroniona.
Ciąża biochemiczna to poprostu robocze nazewnictwo ciąży utraconej na tak szybkim etapie (zazwyczaj 5 tydzień).

Do góry