reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej :) Gratuluje 2 :) Super się ogląda :) Mam nadzieje, ze posypią się następne !!! U nas weekend trochę imprezkowy był bo Mój jutro Urodziny, ale wszystko z głowa ;) Od następnego tyg płodne wiec działamy :) Ech ... ciężko jak się pomyśli, ze na pojutrze miałam termin porodu ... :(
Główka do góry. Zaświeci i dla nas w końcu słońce 😀

I mnie dopadł wirus, głowa boli, z nosa cieknie :(
Okres nie przyszedł więc po 15-stej zrobiłam test z moich zapasów, żeby jak co jakiś gripex sobie zaaplikować i widzę cień , cienia...Mam słaby aparat w telefonie więc na zdjęciu nie wychodzi. Zobaczymy czy jutro z porannego wyjdzie bardziej wyraźna.
A tak poza tym do dupy. Mam pogrzeby 2 :( Szwagierka straciła dziecko w 20/21 tyg, ciąży i dzisiaj zmarła siostra mojej teściowej-raczysko :(
Cieszę się z tego cienia, ale boję się strasznie. Bo chora jestem i jeszcze takie przykre wydarzenia.
🙁 Bardzo współczuje zarówno Tobie jak i Twoim bliskim. Niestety doskonale wiem co czuje Twoja szwagierka, ja swoje dzieciątko straciłam na jeszcze późniejszym etapie.

widze Wy taki sam reset jak nasz :) my dokladnie w ten sam sposob kochana odreagowalismy. jak przestalam krwawic, wyjelismy z barku alkohol, wlaczylismy Krzysia Krawczyka na przemian ze Scooterem i Marylka Rodowicz, haha, taka mieszanka :D pilismy drineczki, plakali, smiali sie, tanczylismy obiecujac sobie, ze nie poddamy sie chocby nie wiem co! i to nam naprawde pomoglo. z ta tarczyca w Uk to neistety tak jest, mi zrobili badania bo powiedzialam GP, ze nie wyjde z gabinetu poki nie da skierowania, wiedzialam, ze mam tsh za wysokie bo robilam w Pl ale chcialam, zeby tam sie mna zajeli, to zrobili mi badanie, tylko wyniku juz nie dostalam 😂 😂 😂 😂 bedzie dobrze kochana, zobaczysz!!! 🥰
A w PL tsh zbadasz a do lekarza za 8 lat 😀
Paranoja!!!

dziewczyny zastanawia mnie jedna rzecz . Jak kupujecie co miesiąc testy to kupujecie je w innej aptece czy zazwyczaj w tej samej . Mi jest jakos glupio kupowac co mieaoac w tej samej
Zawsze mam wrażenie że te kobiety na mnie dziwnie patrzą i myślą sobie coś ... zastanawiam się czy tylko ja tam mam czy inni też.

Dziewczyny mam pytanie. Z racji, że mieszkam w UK i wiadomo, że tutaj nie dają luteiny w razie plamień to czy jeżeli zaszłabym w ciążę i rodzina wysłałaby mi leki z Polski to czy branie ich byłoby bezpieczne? Nie jestem fanką leków a branie ich na własną rękę jest w ogóle zle i wiem o tym doskonale. Ale z tego co wiem to luteina nie zaszkodzilaby dziecku. 2 moje bliskie koleżanki brały i jedna zapobiegawczo a druga bo miała plamienia. Rozmawialismy o tym z narzeczonym jeśli miałoby pomóc to zrobimy wszystko..

Luteina podtrzymuje ciąże, więc pomaga ;)

reklama
Wiecie, że w „normalnej” sytuacji te ciąże biochemiczne to by był po prostu spóźniający się pare dni okres...
Nie do końca. To przecież sytuacja gdzie mamy zapłodnienie, zagnieżdżenie i bardzo wczesną ciąże która jest szybko poroniona.
Ciąża biochemiczna to poprostu robocze nazewnictwo ciąży utraconej na tak szybkim etapie (zazwyczaj 5 tydzień).

Do góry