reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ale co innego bladziochy a co inngo rozowe krechy :)
No dokładnie. Ja w terminie @ miałam wyraźne kreski a betaHCG we krwi 384. Nie musiałam czekać z czymkolwiek aż do tygodnia po terminie @. Jeśli implantacja zachodzi 6-12 dpo, to można określić od kiedy można zacząć testować i jak ktoś chce próbować przed terminem @, to czemu nie - nawet na pudełku jest napisane, że do tego służą.

I mnie dopadł wirus, głowa boli, z nosa cieknie :(
Okres nie przyszedł więc po 15-stej zrobiłam test z moich zapasów, żeby jak co jakiś gripex sobie zaaplikować i widzę cień , cienia...Mam słaby aparat w telefonie więc na zdjęciu nie wychodzi. Zobaczymy czy jutro z porannego wyjdzie bardziej wyraźna.
A tak poza tym do dupy. Mam pogrzeby 2 :( Szwagierka straciła dziecko w 20/21 tyg, ciąży i dzisiaj zmarła siostra mojej teściowej-raczysko :(
Cieszę się z tego cienia, ale boję się strasznie. Bo chora jestem i jeszcze takie przykre wydarzenia.
U mnie podobnie. W dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży w zeszłym tygodniu dziadek trafił do szpitala. Diagnoza nieodwracalna. Rak. Zostało nam kilka miesięcy. Boję się, że ten stres, pobyty w szpitalu sprawią, że stracę to dziecko, ale mam nadzieję, że będzie dzielne, bo drugiej tragedii w tym roku nie przeżyję. A w zeszlym roku pochowałam babcię.

Dziekuje ślicznie za odpowiedź, chciałam napisać do Ciebie wiadomość ale jakoś tak mi głupio było. Sledze twoje wpisy w miarę możliwości, bo Ty i Twoja dzidzia w brzuszku daliscie mi naprawdę dużo nadziei.. W Polsce będę dopiero w Maju dlatego pytam tutaj w razie gdybym jednak była w ciąży.. Jeszcze jest pytanie czy luteina czy duphaston tyle informacji do przetworzenia.. No nic najwyżej zadzwonię i pojadę do Polskiego lekarza jak już się coś pojawi❤
kochana pytaj smialo o cokolwiek zechcesz. mi dala duphaston, ale to chyba zalezy od lekarza. Luteine dostawalam dopochwowo w ciazy przy poronieniu, gdy lekarze probowali jeszcze ja podtrzymac. Od tamtej pory luteine nazywam DOWCIPKĄ :D mysle, ze jak tylko zobaczysz 2 kreseczki, wybierz sie do pl ginekologa, prawie w kazdym duzym miesice w Uk mozna znalec polski gabinet, wiem, ze tez przepisuja dziewczynom duphaston. Dlugo sie juz staracie? Trzymam mocno kciuki za bardzo owocne boboseksy!

U mnie podobnie. W dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży w zeszłym tygodniu dziadek trafił do szpitala. Diagnoza nieodwracalna. Rak. Zostało nam kilka miesięcy. Boję się, że ten stres, pobyty w szpitalu sprawią, że stracę to dziecko, ale mam nadzieję, że będzie dzielne, bo drugiej tragedii w tym roku nie przeżyję. A w zeszlym roku pochowałam babcię.
ja w ciąży z synem pochowałam kochanego dziadka. zmarł na samiutkim początku ciąży :( ale zdążyłam mu jeszcze powiedzieć :) Synek ma po nim imię :)

kochana pytaj smialo o cokolwiek zechcesz. mi dala duphaston, ale to chyba zalezy od lekarza. Luteine dostawalam dopochwowo w ciazy przy poronieniu, gdy lekarze probowali jeszcze ja podtrzymac. Od tamtej pory luteine nazywam DOWCIPKĄ :D mysle, ze jak tylko zobaczysz 2 kreseczki, wybierz sie do pl ginekologa, prawie w kazdym duzym miesice w Uk mozna znalec polski gabinet, wiem, ze tez przepisuja dziewczynom duphaston. Dlugo sie juz staracie? Trzymam mocno kciuki za bardzo owocne boboseksy!
Dowcipka😂😂 bardzo ładnie pozwól, że zapożyczę😂😂Staraliśmy się prawie rok ale tak bardziej na luzie bez zbędnych spin jak to w życiu bywa nie zawsze była ochota na to bo wiadomo dom, praca i stresy z nią związane.. Udało się w grudniu no ale jak już pisałam w 6 tygodniu 28 stycznia poronienie.. Robiłam testy no i peak wyszedł 13.02 więc tak jak mówiłaś organizm poronienie potraktował jak miesiączkę i była owu akurat na walentynki więc aż grzech było nie próbować się starać ❤️😂

Dowcipka😂😂 bardzo ładnie pozwól, że zapożyczę😂😂Staraliśmy się prawie rok ale tak bardziej na luzie bez zbędnych spin jak to w życiu bywa nie zawsze była ochota na to bo wiadomo dom, praca i stresy z nią związane.. Udało się w grudniu no ale jak już pisałam w 6 tygodniu 28 stycznia poronienie.. Robiłam testy no i peak wyszedł 13.02 więc tak jak mówiłaś organizm poronienie potraktował jak miesiączkę i była owu akurat na walentynki więc aż grzech było nie próbować się starać ❤😂
to trzymam moooocno kciuki!!! mi po poronieniu od razu powiedziala ginka, ze najlatwiej zajsc wlasnie w ciaze w ciagu pierwszych 3 miesiecy bo hormony jeszcze do konca nie opadly. Kochana wiem, ze strata bolesna ale najwazniejse sie nie poddawac i nie patrzec na to co bylo, choc musze przyznac ze ciaza po poronieniu ejst trudna i pelna obaw ale przeciez musimyw ierzyc w to ze sie uda ❤ .
Robilas sobie jakies badania? Tsh? u mnie byc moze to bylo przyczyna bo mialam wysokie a w Uk nie chcieli nic z tym zrobic, w maju wrocilismy do Pl i pochlonal nas remont domu, wiec starania byly bez testow owu, bez sledzenia cyklu itd. pierwsza ciaza to byl dzidzius zrobiony w gruzie hehe. mam nadzieje, ze juz niedlugo pochwalisz sie dwoma kreseczkami! bede bardzo bardzo mocno trzymac kciuki!!!!

Dziewczyny, czy wy już na samym początku ciąży biegałyście co chwilę do toalety na siku ? Trochę się martwię, bo niby test jest pozytywny, dopiero jutro mam możliwość zdobienia bety ale prawie wgl nie chodzę do toalety :)
Tak, tak właśnie biegam. To chyba normalne :)

reklama
Halo 😊 czytam Was od ponad miesiąca, staramy się z mężem od października o 2 dziecko, cykle mega różne od 25 do 34 dni, teraz owulacja była 10dc, więc okres powinien już być, mam aktualnie 27 dc. Objawy ciążowe jak w 1 ciąży, zgaga, wczesniej migreny, bóle w pachwinach i te mega cyce w dodatku dręrtwiejace, normalnie bym się cieszyła ale obawiam się że to zasługa luteiny którą brałam 15-25 dc. Jutro testuje 😁 ktoś ze mną?
Ps. Gratuluję Wam dziewczyny II kresek, to jakiś mega wysyp teraz był 😍😍
Dzięki i trzymam kciuki za ciebie

Do góry