U
użytkownik-a
Gość
A który dzień cyklu dzisiaj masz smerfetka ?Ale co innego bladziochy a co inngo rozowe krechy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A który dzień cyklu dzisiaj masz smerfetka ?Ale co innego bladziochy a co inngo rozowe krechy
Luteina jest na receptę. Ale jesli udaloby ci sie zdobyć to na pewno nie zaszkodzi.Dziewczyny mam pytanie. Z racji, że mieszkam w UK i wiadomo, że tutaj nie dają luteiny w razie plamień to czy jeżeli zaszłabym w ciążę i rodzina wysłałaby mi leki z Polski to czy branie ich byłoby bezpieczne? Nie jestem fanką leków a branie ich na własną rękę jest w ogóle zle i wiem o tym doskonale. Ale z tego co wiem to luteina nie zaszkodzilaby dziecku. 2 moje bliskie koleżanki brały i jedna zapobiegawczo a druga bo miała plamienia. Rozmawialismy o tym z narzeczonym jeśli miałoby pomóc to zrobimy wszystko..
Dziewczyny, czy wy już na samym początku ciąży biegałyście co chwilę do toalety na siku ? Trochę się martwię, bo niby test jest pozytywny, dopiero jutro mam możliwość zdobienia bety ale prawie wgl nie chodzę do toalety
Jedyne co odbiera mi nadzieję to to, że mam straszny apetyt. Ale w głowie się kręci cycki też jakieś dziwne i dziś miałam takie skurcze jak na okres.
Kurcze a nie można jakoś wydłużyć tej fazy?
Dziekuje ślicznie za odpowiedź, chciałam napisać do Ciebie wiadomość ale jakoś tak mi głupio było. Sledze twoje wpisy w miarę możliwości, bo Ty i Twoja dzidzia w brzuszku daliscie mi naprawdę dużo nadziei.. W Polsce będę dopiero w Maju dlatego pytam tutaj w razie gdybym jednak była w ciąży.. Jeszcze jest pytanie czy luteina czy duphaston tyle informacji do przetworzenia.. No nic najwyżej zadzwonię i pojadę do Polskiego lekarza jak już się coś pojawija po poronieniu zaszlam w ciaze od razu i jak tylko pojaiwlo sie serduszko dostalam duphaston od ginekologa, profilaktycznie. nie wiem czy pomaga czy ma efekt placebo. dzisiaj 18+5. Jest wiele lekow, ktore pomagaja, nie majac wplywu na dzidziusia w ogole takze, mysle ze spokojnie moglabys brac ale wiadomo, ze najlepiej skonsultowac z ginekologiem przy okazji wizyty w Pl
tak, 4 tygodnie wcześniej była u lekarza i na usg i wszystko od początku ciąży było ok. Wszystkie parametry itp. Poszła na połówkowe usg i dowiedziała się że serduszko nie bije (i jeszcze w swoje urodziny )
Wiem kochana, pracowałam długo w szpitalu nie ma problemów z receptą w tym ypadkuLuteina jest na receptę. Ale jesli udaloby ci sie zdobyć to na pewno nie zaszkodzi.
To ja nie wiem kiedy najlepiej robić te testy [emoji87]
Duphaston jest na wiele problemów i w zależności od tego stosuje się go w różny sposób Możesz pobrać sobie ulotkę z internetów tam jest dosyć przejrzyście wszystko opisaneWcześniej nie miałam z tym problemu i zawsze była 13-14 dniowa. Teraz coś mi się pomieszało. Tak jak pisze @bleucoco duphaston podobno jest na to. Mam wizytę 26.03 u gina to pogadam z nim o tym.