reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Zazdroszczę [emoji846] Jak zajde w ciążę to na pewno to rozważę. Bogu dzięki Antos mimo tych błędów miał tylko zapalenie płuc z powodu przedłużającego się porodu. Za to ja miałam niedotlenienie mózgu/albo udar. ( Nie wiadomo co bo szpital to zignorował i nie zrobił RTG, dowiedziałam się dopiero na wizycie u okulisty, wg szpitala wszystko było ok) Na szczęście bardzo niewielkie i odbiło się tylko na wzroku ( nigdy nie będę mogła jeździć samochodem bo widzę źle odległości, zlewają mi się obrazy)
A w karcie tak nakłamali ( nie byłam świadoma) od razu kazali podpisać. Długo by opowiadać...
Masakra...bardzo mi przykro, w takim razie bardzo polecam ta usluge! Ja mimo 4 naciec krocza wstalam po porodzie, wzielam prysznic (polozna mi pomagala, podtrzymywala) i funkcjonowalam normalnie takze jednak porod silami natury bez powiklan jest bardzo "wygodny".

reklama
Ile kosztuje taka położna przy porodzie? Ja przy drugim zdecydowanie chce kogoś kto będzie z zewnątrz ale zna się na rzeczy. Przy pierwszym popełnili tyle błędów że nawet ja jako laik byłam przerażona
W Krakowie, z polecenia ok. 1500zl i trzeba duuuuuuzo wcześniej "bookowac" termin u takiej położnej🤷

Hehe ciekawe jak to jest z tym zamawianiem terminu, bo wiadomoże to różnie bywa [emoji6]
W Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie praktyka była taka, że podpisujesz z położną umowę i dajesz jej znać jak coś się zaczyna dziać, jeżeli akurat ma dyżur to zamienia się z kimś spoza grafiku żeby wziął dyżur za nią 😉

Hehe ciekawe jak to jest z tym zamawianiem terminu, bo wiadomoże to różnie bywa [emoji6]
No ja tez umawialam od razu w 1szym trymestrze :) nie no podajeszcz termin wstepny a potem rodzisz dzwonisz i jest akcja :D do takiej poloznej mozna tez dzwonic z pytaniami moja mowila ze o kazdej porze moge dzwonic i smialo o wszystko pytac :-)

Nawet nie wiem, ja rodzilam w normalnym szpitalu (z wykupiona polozna) i jestem bardzo zadowolona i tak zamierzalabym drugi raz. Ogolnie slyszalam ze porody w prywatnych szpitalach nie sa zbyt polecane bo jak sie cos dzieje to i tak wysylaja do panstwowych czyli tam jednak sa lepsze warunki chyba. Czemu chcesz koniecznie cesarke?

ale medicover ma II stopień referencyjności- to dość bezpieczny szpital na rodzenie. Mają oiom noworodkowy - dziecko w przypadku komplikacji ma dobrą opiekę.
Minus to cena bo ok 12 tys, ale jest prywatna sala, tata może też spać i ma wygodnie :) może też być przy cesarce.

wiesz co, już 10 lat przed ciąża wiedziałam że nie mając pewności że stać mnie na prywatna cesarkę poprostu w ciąże nie zajdę 😜
bardzo histerycznie reaguje na ból nad którym nie panuje (ból po operacji to coś innego - wiesz że jest i wiesz że w konkretnych ruchach boli bardziej - miałam jedną operację i to jest dla mnie do zniesienia), wiem że przy bólu przy skurczach mogłabym zwyczajnie nie współpracować, nie chce ryzykować cięcia lub pęknięcia krocza i generalnie uważam że poród to dość przykra i brzydka czynność fizjologiczna - magii dla mnie w tym nie ma.
A tak na serio winne są studia 🙄 po roku na ginekologii i neonatologii nie mam ani jeden koleżanki po fachu rodzącej naturalnie - wszystko cc z wyboru. Kobiety przed dziećmi nie powinny być na te zajęcia wpuszczane :)
jak to mówią nieświadomy lepiej śpi :)

Ostatnia edycja:
reklama
ale medicover ma II stopień referencyjności- to dość bezpieczny szpital na rodzenie. Mają oiom noworodkowy - dziecko w przypadku komplikacji ma dobrą opiekę.
wiesz co, już 10 lat przed ciąża wiedziałam że nie mając pewności że stać mnie na prywatna cesarkę poprostu w ciąże nie zajdę 😜
bardzo histerycznie reaguje na ból nad którym nie panuje (ból po operacji to coś innego - wiesz że jest i wiesz że w konkretnych ruchach boli bardziej - miałam jedną operację i to jest dla mnie do zniesienia), wiem że przy bólu przy skurczach mogłabym zwyczajnie nie współpracować, nie chce ryzykować cięcia lub pęknięcia krocza i generalnie uważam że poród to dość przykra i brzydka czynność fizjologiczna - magii dla mnie w tym nie ma.
A tak na serio winne są studia 🙄 po roku na ginekologii i neonatologii nie mam ani jeden koleżanki po fachu rodzącej naturalnie - wszystko cc z wyboru. Kobiety przed dziećmi nie powinny być na te zajęcia wpuszczane :)
jak to mówią nieświadomy lepiej śpi :)
Haha rozumiem ;) ale podobno mozna pojsc do psychologa i on wystawi skierowanie na cesarke wiem ze tak robia

Do góry