Masakra...bardzo mi przykro, w takim razie bardzo polecam ta usluge! Ja mimo 4 naciec krocza wstalam po porodzie, wzielam prysznic (polozna mi pomagala, podtrzymywala) i funkcjonowalam normalnie takze jednak porod silami natury bez powiklan jest bardzo "wygodny".Zazdroszczę [emoji846] Jak zajde w ciążę to na pewno to rozważę. Bogu dzięki Antos mimo tych błędów miał tylko zapalenie płuc z powodu przedłużającego się porodu. Za to ja miałam niedotlenienie mózgu/albo udar. ( Nie wiadomo co bo szpital to zignorował i nie zrobił RTG, dowiedziałam się dopiero na wizycie u okulisty, wg szpitala wszystko było ok) Na szczęście bardzo niewielkie i odbiło się tylko na wzroku ( nigdy nie będę mogła jeździć samochodem bo widzę źle odległości, zlewają mi się obrazy)
A w karcie tak nakłamali ( nie byłam świadoma) od razu kazali podpisać. Długo by opowiadać...
reklama
eMeczk@
Fanka BB :)
W Krakowie, z polecenia ok. 1500zl i trzeba duuuuuuzo wcześniej "bookowac" termin u takiej położnejIle kosztuje taka położna przy porodzie? Ja przy drugim zdecydowanie chce kogoś kto będzie z zewnątrz ale zna się na rzeczy. Przy pierwszym popełnili tyle błędów że nawet ja jako laik byłam przerażona
Hehe ciekawe jak to jest z tym zamawianiem terminu, bo wiadomoże to różnie bywa [emoji6]W Krakowie, z polecenia ok. 1500zl i trzeba duuuuuuzo wcześniej "bookowac" termin u takiej położnej[emoji1745]
W Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie praktyka była taka, że podpisujesz z położną umowę i dajesz jej znać jak coś się zaczyna dziać, jeżeli akurat ma dyżur to zamienia się z kimś spoza grafiku żeby wziął dyżur za niąHehe ciekawe jak to jest z tym zamawianiem terminu, bo wiadomoże to różnie bywa [emoji6]
No ja tez umawialam od razu w 1szym trymestrze nie no podajeszcz termin wstepny a potem rodzisz dzwonisz i jest akcja do takiej poloznej mozna tez dzwonic z pytaniami moja mowila ze o kazdej porze moge dzwonic i smialo o wszystko pytac :-)Hehe ciekawe jak to jest z tym zamawianiem terminu, bo wiadomoże to różnie bywa [emoji6]
Chyba tak wszedzie jest :-)W Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie praktyka była taka, że podpisujesz z położną umowę i dajesz jej znać jak coś się zaczyna dziać, jeżeli akurat ma dyżur to zamienia się z kimś spoza grafiku żeby wziął dyżur za nią
Gwen89
Daj znać o i jak ja już też w poczekalni czekam aby od razu dzisiaj betę strzelićJa juz po badaniu twraz czekam na wyniki
Pewnie takChyba tak wszedzie jest :-)
Ja miałam położna na noc po cesarce, umawiałam się zaraz po ustaleniu terminu czyli jakoś ok. 25 tc właśnie żeby wiedziała jak układać grafik
kasiaa91
Nawet nie wiem, ja rodzilam w normalnym szpitalu (z wykupiona polozna) i jestem bardzo zadowolona i tak zamierzalabym drugi raz. Ogolnie slyszalam ze porody w prywatnych szpitalach nie sa zbyt polecane bo jak sie cos dzieje to i tak wysylaja do panstwowych czyli tam jednak sa lepsze warunki chyba. Czemu chcesz koniecznie cesarke?
ale medicover ma II stopień referencyjności- to dość bezpieczny szpital na rodzenie. Mają oiom noworodkowy - dziecko w przypadku komplikacji ma dobrą opiekę.
Minus to cena bo ok 12 tys, ale jest prywatna sala, tata może też spać i ma wygodnie może też być przy cesarce.
wiesz co, już 10 lat przed ciąża wiedziałam że nie mając pewności że stać mnie na prywatna cesarkę poprostu w ciąże nie zajdę
bardzo histerycznie reaguje na ból nad którym nie panuje (ból po operacji to coś innego - wiesz że jest i wiesz że w konkretnych ruchach boli bardziej - miałam jedną operację i to jest dla mnie do zniesienia), wiem że przy bólu przy skurczach mogłabym zwyczajnie nie współpracować, nie chce ryzykować cięcia lub pęknięcia krocza i generalnie uważam że poród to dość przykra i brzydka czynność fizjologiczna - magii dla mnie w tym nie ma.
A tak na serio winne są studia po roku na ginekologii i neonatologii nie mam ani jeden koleżanki po fachu rodzącej naturalnie - wszystko cc z wyboru. Kobiety przed dziećmi nie powinny być na te zajęcia wpuszczane
jak to mówią nieświadomy lepiej śpi
Ostatnia edycja:
reklama
Haha rozumiem ale podobno mozna pojsc do psychologa i on wystawi skierowanie na cesarke wiem ze tak robiaale medicover ma II stopień referencyjności- to dość bezpieczny szpital na rodzenie. Mają oiom noworodkowy - dziecko w przypadku komplikacji ma dobrą opiekę.
wiesz co, już 10 lat przed ciąża wiedziałam że nie mając pewności że stać mnie na prywatna cesarkę poprostu w ciąże nie zajdę
bardzo histerycznie reaguje na ból nad którym nie panuje (ból po operacji to coś innego - wiesz że jest i wiesz że w konkretnych ruchach boli bardziej - miałam jedną operację i to jest dla mnie do zniesienia), wiem że przy bólu przy skurczach mogłabym zwyczajnie nie współpracować, nie chce ryzykować cięcia lub pęknięcia krocza i generalnie uważam że poród to dość przykra i brzydka czynność fizjologiczna - magii dla mnie w tym nie ma.
A tak na serio winne są studia po roku na ginekologii i neonatologii nie mam ani jeden koleżanki po fachu rodzącej naturalnie - wszystko cc z wyboru. Kobiety przed dziećmi nie powinny być na te zajęcia wpuszczane
jak to mówią nieświadomy lepiej śpi