reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
ale medicover ma II stopień referencyjności- to dość bezpieczny szpital na rodzenie. Mają oiom noworodkowy - dziecko w przypadku komplikacji ma dobrą opiekę.
Minus to cena bo ok 12 tys, ale jest prywatna sala, tata może też spać i ma wygodnie :) może też być przy cesarce.

wiesz co, już 10 lat przed ciąża wiedziałam że nie mając pewności że stać mnie na prywatna cesarkę poprostu w ciąże nie zajdę 😜
bardzo histerycznie reaguje na ból nad którym nie panuje (ból po operacji to coś innego - wiesz że jest i wiesz że w konkretnych ruchach boli bardziej - miałam jedną operację i to jest dla mnie do zniesienia), wiem że przy bólu przy skurczach mogłabym zwyczajnie nie współpracować, nie chce ryzykować cięcia lub pęknięcia krocza i generalnie uważam że poród to dość przykra i brzydka czynność fizjologiczna - magii dla mnie w tym nie ma.
A tak na serio winne są studia 🙄 po roku na ginekologii i neonatologii nie mam ani jeden koleżanki po fachu rodzącej naturalnie - wszystko cc z wyboru. Kobiety przed dziećmi nie powinny być na te zajęcia wpuszczane :)
jak to mówią nieświadomy lepiej śpi :)
A widziałaś filmy z CC, jak rozcinają zewnętrzna warstwę brzucha, a resztę rozrywają 😉?? U nas na szkole rodzenia oglądaliśmy filmy zarówno z naturalnych, jak i cesarek.. kilka dziewczyn chciało mieć cesarkę na życzenie, ale po tych filmach wszystkie zrezygnowały 😁 😁Ja rodziłam bardzo długo naturalnie, miałam cztery godziny pełnego rozwarcia, a skończyło się cesarką, więc mam ogromny niedosyt.. No i po porodzie naturalnym kobiety zajmowały się dziećmi, szły same pod prysznic, a mnie przy każdym kaszlu niemal "rozrywało", nie mówiąc już o przekręceniu się na łóżku, czy wstaniu.. Po czasie nie mam żadnych dolegliwości, nie miałam żadnych powikłań, ale generalnie jestem zawsze w szoku jak ktoś chce za takie katusze zapłacić 🙈

A widziałaś filmy z CC, jak rozcinają zewnętrzna warstwę brzucha, a resztę rozrywają 😉?? U nas na szkole rodzenia oglądaliśmy filmy zarówno z naturalnych, jak i cesarek.. kilka dziewczyn chciało mieć cesarkę na życzenie, ale po tych filmach wszystkie zrezygnowały 😁 😁Ja rodziłam bardzo długo naturalnie, miałam cztery godziny pełnego rozwarcia, a skończyło się cesarką, więc mam ogromny niedosyt.. No i po porodzie naturalnym kobiety zajmowały się dziećmi, szły same pod prysznic, a mnie przy każdym kaszlu niemal "rozrywało", nie mówiąc już o przekręceniu się na łóżku, czy wstaniu.. Po czasie nie mam żadnych dolegliwości, nie miałam żadnych powikłań, ale generalnie jestem zawsze w szoku jak ktoś chce za takie katusze zapłacić 🙈

Byłam przy wielu cc na żywo, tak :)

Byłam przy wielu cc na żywo, tak :)

Jak to rozrywają?
Matko, ja nie mogę rodzic naturalnie z uwagi na budowę miednicy m.in. [emoji22][emoji22][emoji22]
A tak bardzo chciałam

Ale nic.... jedno cc mam za soba. Brrrr../ poza tym poki co to w ciąże muszę zajsc .
Dziś 7dpo i nic.. zero jakichkowiek minimalnych nawet sygnałów z organizmie nawet cycki nie bolą ani ciut ciut....
Chlip, chlip..:[emoji25][emoji25][emoji25]🤧🤧🤧

Mi wczoraj tak jakby drętwiały cycki dziwne uczucie [emoji23] czasem się we łbie zakręci i ostatnio mnie mdliło ale może nie trzeba było tyle zrec [emoji2368] 9dpo
Jak to rozrywają?
Matko, ja nie mogę rodzic naturalnie z uwagi na budowę miednicy m.in. [emoji22][emoji22][emoji22]
A tak bardzo chciałam

Ale nic.... jedno cc mam za soba. Brrrr../ poza tym poki co to w ciąże muszę zajsc .
Dziś 7dpo i nic.. zero jakichkowiek minimalnych nawet sygnałów z organizmie nawet cycki nie bolą ani ciut ciut....
Chlip, chlip..:[emoji25][emoji25][emoji25][emoji1784][emoji1784][emoji1784]

Moja owulacja soe popsuła. Testy owu nie wychodzą a teoretycznie wlansie dziś powinien być pozytyw bo 17 dc a 19 powinna być owu a tu kreseczka taka mega bladziutki. Może ten lek na grypę wstrzymał owu.

Teraz nie ma szans na opłacenie położnej. Zmieniło się prawo i teraz położna po duzurZe musi zejść ze zmiany i nie ma gwarancji, ze będzie w pracy jak będziesz rodziła. Jak chcesz mieć zapewniona opiekę i spokojna głowę, ze będziesz zaopiekowana to serrio polecam prowadzić ciąże u mojego doktora ( jego pacjentki są naprawdę traktowane baaaedzo dobrze) plus szkoła rodzenia u Lidii Ruty. Ona jesy przełożona położnych i jak zaczynasz rodzic to dzwonisz do niej ze się zaczęło i jeśli jej nie będzie to ona daje znać, ze „jej” dziewczyna rodzi. Ja po cc czułam soe tragicznie i ona mi baaaardzo pomogła. Bardzo.
Dziękuję za wszystkie info [emoji846] naprawdę będę spokojniejsza jak mi się uda zajść

Moja owulacja soe popsuła. Testy owu nie wychodzą a teoretycznie wlansie dziś powinien być pozytyw bo 17 dc a 19 powinna być owu a tu kreseczka taka mega bladziutki. Może ten lek na grypę wstrzymał owu.
To widze, ze mamy identyczna sytuacje. Ja dzisiaj 18dc, testy owulacyjne bladziochy a zazwyczaj juz w okolicach 15 dc mialam owulacje. Nie wiem co sie dzieje:(

Dziewczyny pytanko :) jeśli biorę dostinex na zbicie prl już wynosi 3.79 to czy mogę zacząć ćwiczyć i jeść tabletki? Boję się, że wysiłek fizyczny podniesie mi znowu.

reklama
Do góry