reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
ale medicover ma II stopień referencyjności- to dość bezpieczny szpital na rodzenie. Mają oiom noworodkowy - dziecko w przypadku komplikacji ma dobrą opiekę.
Minus to cena bo ok 12 tys, ale jest prywatna sala, tata może też spać i ma wygodnie :) może też być przy cesarce.

wiesz co, już 10 lat przed ciąża wiedziałam że nie mając pewności że stać mnie na prywatna cesarkę poprostu w ciąże nie zajdę 😜
bardzo histerycznie reaguje na ból nad którym nie panuje (ból po operacji to coś innego - wiesz że jest i wiesz że w konkretnych ruchach boli bardziej - miałam jedną operację i to jest dla mnie do zniesienia), wiem że przy bólu przy skurczach mogłabym zwyczajnie nie współpracować, nie chce ryzykować cięcia lub pęknięcia krocza i generalnie uważam że poród to dość przykra i brzydka czynność fizjologiczna - magii dla mnie w tym nie ma.
A tak na serio winne są studia 🙄 po roku na ginekologii i neonatologii nie mam ani jeden koleżanki po fachu rodzącej naturalnie - wszystko cc z wyboru. Kobiety przed dziećmi nie powinny być na te zajęcia wpuszczane :)
jak to mówią nieświadomy lepiej śpi :)
A widziałaś filmy z CC, jak rozcinają zewnętrzna warstwę brzucha, a resztę rozrywają 😉?? U nas na szkole rodzenia oglądaliśmy filmy zarówno z naturalnych, jak i cesarek.. kilka dziewczyn chciało mieć cesarkę na życzenie, ale po tych filmach wszystkie zrezygnowały 😁 😁Ja rodziłam bardzo długo naturalnie, miałam cztery godziny pełnego rozwarcia, a skończyło się cesarką, więc mam ogromny niedosyt.. No i po porodzie naturalnym kobiety zajmowały się dziećmi, szły same pod prysznic, a mnie przy każdym kaszlu niemal "rozrywało", nie mówiąc już o przekręceniu się na łóżku, czy wstaniu.. Po czasie nie mam żadnych dolegliwości, nie miałam żadnych powikłań, ale generalnie jestem zawsze w szoku jak ktoś chce za takie katusze zapłacić 🙈

A widziałaś filmy z CC, jak rozcinają zewnętrzna warstwę brzucha, a resztę rozrywają 😉?? U nas na szkole rodzenia oglądaliśmy filmy zarówno z naturalnych, jak i cesarek.. kilka dziewczyn chciało mieć cesarkę na życzenie, ale po tych filmach wszystkie zrezygnowały 😁 😁Ja rodziłam bardzo długo naturalnie, miałam cztery godziny pełnego rozwarcia, a skończyło się cesarką, więc mam ogromny niedosyt.. No i po porodzie naturalnym kobiety zajmowały się dziećmi, szły same pod prysznic, a mnie przy każdym kaszlu niemal "rozrywało", nie mówiąc już o przekręceniu się na łóżku, czy wstaniu.. Po czasie nie mam żadnych dolegliwości, nie miałam żadnych powikłań, ale generalnie jestem zawsze w szoku jak ktoś chce za takie katusze zapłacić 🙈

Byłam przy wielu cc na żywo, tak :)

Byłam przy wielu cc na żywo, tak :)

Jak to rozrywają?
Matko, ja nie mogę rodzic naturalnie z uwagi na budowę miednicy m.in. [emoji22][emoji22][emoji22]
A tak bardzo chciałam

Ale nic.... jedno cc mam za soba. Brrrr../ poza tym poki co to w ciąże muszę zajsc .
Dziś 7dpo i nic.. zero jakichkowiek minimalnych nawet sygnałów z organizmie nawet cycki nie bolą ani ciut ciut....
Chlip, chlip..:[emoji25][emoji25][emoji25]🤧🤧🤧

Mi wczoraj tak jakby drętwiały cycki dziwne uczucie [emoji23] czasem się we łbie zakręci i ostatnio mnie mdliło ale może nie trzeba było tyle zrec [emoji2368] 9dpo
Jak to rozrywają?
Matko, ja nie mogę rodzic naturalnie z uwagi na budowę miednicy m.in. [emoji22][emoji22][emoji22]
A tak bardzo chciałam

Ale nic.... jedno cc mam za soba. Brrrr../ poza tym poki co to w ciąże muszę zajsc .
Dziś 7dpo i nic.. zero jakichkowiek minimalnych nawet sygnałów z organizmie nawet cycki nie bolą ani ciut ciut....
Chlip, chlip..:[emoji25][emoji25][emoji25][emoji1784][emoji1784][emoji1784]

Moja owulacja soe popsuła. Testy owu nie wychodzą a teoretycznie wlansie dziś powinien być pozytyw bo 17 dc a 19 powinna być owu a tu kreseczka taka mega bladziutki. Może ten lek na grypę wstrzymał owu.

Teraz nie ma szans na opłacenie położnej. Zmieniło się prawo i teraz położna po duzurZe musi zejść ze zmiany i nie ma gwarancji, ze będzie w pracy jak będziesz rodziła. Jak chcesz mieć zapewniona opiekę i spokojna głowę, ze będziesz zaopiekowana to serrio polecam prowadzić ciąże u mojego doktora ( jego pacjentki są naprawdę traktowane baaaedzo dobrze) plus szkoła rodzenia u Lidii Ruty. Ona jesy przełożona położnych i jak zaczynasz rodzic to dzwonisz do niej ze się zaczęło i jeśli jej nie będzie to ona daje znać, ze „jej” dziewczyna rodzi. Ja po cc czułam soe tragicznie i ona mi baaaardzo pomogła. Bardzo.
Dziękuję za wszystkie info [emoji846] naprawdę będę spokojniejsza jak mi się uda zajść

Moja owulacja soe popsuła. Testy owu nie wychodzą a teoretycznie wlansie dziś powinien być pozytyw bo 17 dc a 19 powinna być owu a tu kreseczka taka mega bladziutki. Może ten lek na grypę wstrzymał owu.
To widze, ze mamy identyczna sytuacje. Ja dzisiaj 18dc, testy owulacyjne bladziochy a zazwyczaj juz w okolicach 15 dc mialam owulacje. Nie wiem co sie dzieje:(

Dziewczyny pytanko :) jeśli biorę dostinex na zbicie prl już wynosi 3.79 to czy mogę zacząć ćwiczyć i jeść tabletki? Boję się, że wysiłek fizyczny podniesie mi znowu.

reklama
Do góry