ElaStyczna
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Skończony 6. lub 7. tc. Tak, żeby już było widać serduchoMi tez ostatnio lekarz powiedział ze ladna szyjka.
A lekarza mam niczego sobie. Mniej niz 40 lat ma...
Jutro powtórka bety, ide z W. bo chce isc ze mna.
Jak myslicie , na kiedy umowic sie do lekarza?
Moja fizjoterapeutka uroginekologiczna mówiła: "piękna pochwa" Czułam się przynajmniej dziwniePodryw na szyjkę macicy [emoji23]
Ehhh żeby każda potrafiła tak jak @Smerfetka94 2dpo wiedzieć, że jest w ciąży to byłoby łatwiejU mnie dziś 5dpo i po weekendzie się zacznie [emoji23][emoji23][emoji23]
Płeć jest znana jeśli zrobi się badania genetyczne zarodka i ta informacja pozostaje dla embriologa ewentualnie lekarza i nie można wybrać jaki zarodek będzie podany czyli nie można decydować jaka płeć chcemy.
Skądże.
Jest owszem taka możliwość ale tylko w przypadku chorób sprzężonych z płcią i ryzyka wystawienia tych chorób u dziecka określonej płci - w pozostałych przypadkach jest to nawet nie do końca zgodne z prawem.
Cześć, dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu, a w ostatnich tygodniach dość intensywnie, starając się przeczytać wszystkie strony, ale jest to spore wyzwanie Czasem się zastanawiałam, czy to ja się tylko tak nakręcam, ale dzięki Wam wiem, że nie tylko ja i lepiej mi z tym Mamiona wizjami z popkultury byłam przekonana, że zajdę w ciążę od razu jak tylko zacznę się starać. Okazuje się, że wcale nie jest tak łatwo i zaczynam to już przeżywać. Mam 30 lat. Zwlekaliśmy wcześniej, bo praca niepewna, bo finansowo średnio i w sumie teraz myślę, że to było i mądre i głupie (może brzmi nielogiczne, ale myślę, że mnie zrozumiecie[emoji6]). Mam do Was miliony pytań, przyjmjecie mnie?
wlasnie ja mam dokladnie tak samo... i tez drugiego meza hehe. ale warto bylo zebrac bagaz doswiadczen wlasnie po to aby w koncu go spotkac i w ogole nie uwazam, ze ciaza po 30, nawet w wieku 40lat to pozne macierzynstwo... ale to wszystko zalezy od psychiki. jak ktos w wieku 40 lat mysli juz o smierci i chorobach to faktycznie dla niego moze byc przypoznawo... ja rowniez zobaczylam kawalek swiata... te czesc, ktorej z dzieckiem nie moglabym zobaczyc, przezylam cudowne chwile z moim P. az sie pochwale... Santorini 2019, kiedy mi sie oswiadczyl (nie mialam zielonego pojecia, ze planowal to juz jakis czas, bo byly to nasze coroczne wakacje po prostu...) ... i nie, zebym nie chciala wczesniej zostac mama, po prostu w zycie tak mi sie ulozylo czego w ogole nie zaluje. Ja teraz jestem w ciazy, mamy nadzieje, ze szczesliwie urodze zdrowego dzidziusia bo juz myslimy o drugim a w miedzy czasie planujemy juz nasza druga mlodosc po 50tce w odroznieniu od mentalnosci polskiej (szykowaniu sobie trumny, staniu w kolejce do lekarza od 4 rano i wiecznego narzekania), my zamierzamy sie bawic, korzystac z zycia, zwiedzac swiat i tanczyc do bialego ranaJa tam nie czuje się na swoje prawie 36 [emoji846] pierwsze dziecko urodziłam w ubiegłym roku i mimo, ze moje macierzyństwo jest późne to jesnak nie zmieniałabym tego. Mam stabilizację finansowa, odpowiedniego człowieka u mojego boku ( to mój drugi mąż) , trochę świata zobaczyłam, ale planuje z maluchami tez podróżować, wyszalalam się i poczułam, ze to ten czas [emoji7]
Ehhh żeby każda potrafiła tak jak @Smerfetka94 2dpo wiedzieć, że jest w ciąży to byłoby łatwiej [emoji16]
Ja pierwsze myśli, że to może to miałam 3 dpo ale sama w to nie wierzę [emoji85] Dziś kłują jajniki więc siłą rzeczy myśli uciekają w stronę hipotetycznej ciąży [emoji848] ehh zwariuje do 23, czyli najprawdopodobniej terminu @. Pisze najprawdopodobniej bo w tym cyklu owu była raczej wcześniej i liczę też, że cały cykl się skróci przez to.