reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A jak to wlasnie jest..
Czemu jest go tyle w organizmie? A czasem mniej...

progesteronu ?
to jeden z hormonów którego wydzielanie jest pośrednio regulowane przez hormony przysadkowe - główne zadanie to utrzymanie ciąży wiec tylko w takim okresie poziom wzrasta. Jak nie ma ciąży - to spada. Powodując pms, migreny i wszystkie takie miłe rzeczy:)

reklama
To powiem Ci że faktycznie odważnie tak wcześnie [emoji846] ja jak młody był w wieku Twojej córeczki to nawet mi taką myśl nie przemknęła przez głowę. Dopiero teraz w sierpniu a wakacjach. Było tak miło, Antoś się bawił z moim bratankiem cały dzien, padali wieczorem, więc wieczory były dla nas [emoji846]zaczęliśmy działać od razu, no ale niestety nie wyszło. Wtedy jeszcze nie wiedziałam że mi się owu nie pokrywa z kalendarzykiem.
A nasze życie zmieniło się diametralnie o 180 stopni na lepsze jak Tolo poszedł do żłobka. No po prostu bajka od tamtego czasu

Moja mała w przyszłym tygodniu zaczyna zlobek i tak bardzo mnie to stresuje i tam bardzo nie chce jej tam oddawać, ale na ten moment nie mamy wyjścia [emoji45][emoji45]
Trochę się obawiam jak to będzie jak nam się uda, ale ja za chwile kończę 36, mąż 38 i tak trochę czas nas goni, a coś czuje, ze szybko nam nie pójdzie z druga ciąża [emoji53]czuje to po prostu

Powiem Ci, że tak jak piszesz, wszystko zależy od dziecka. Mnie się trafił wymagający egzemplarz i nie dawalam rady robić obiadow. Ale większość dzieci jest łatwiejsza w obsłudze. Mam porównanie do innych dzieci z rodziny czy dzieci przyjaciół.
dokladnie, kazdy bobas inny. Ja sie nastawiam psychicznie, ze wszytsko ogarne, hehe a tak naparwde jak bedzie to czas zweryfikuje. Plusem jest to, ze przez wiele lat mieszkajac w Uk i pracujac po 12godzin czesto 6 dni w tygodniu, dawalam rade gotowac, uczyc sie, chodzic do kina, znajdowalam czas na hobby, na cwiczenia, w domu zawsze czysto wiec moj P. mowi, ze jestem obrotna i ze potrafie skupic sie na wykonywaniu kilku rzeczy na raz. Mysle, ze samo nastawienie tez duzo daje.
Przeciez nie bede codziennie jesc parowek polanych ketchupe haha 😂 😂 🙉

Ja dziś 3dc, wzięłam wolne w pracy i zamiast sprzątać i ogarniać chałupę to siedzę i czytam internety [emoji2356] jak tu się zmotywować kiedy myśli się tylko o fasolkach w brzuchu????
U nas za tydzień zaczynamy produkcję [emoji64]. Mam nadzieję że tym razem nie będziemy musieli się długo starać, już czuję to rosnące napięcie... Psychicznie nie wyrabiałam, staraliśmy sie od czerwca 2018, zaszłam w sierpniu 2019... Macie jakieś sposoby na stresy związane ze staraniami?
winko, mi pomagalo winko. lampka, dwie, czasem wiadro 😂 😂 😂 😂 😂

Powiem Ci, że tak jak piszesz, wszystko zależy od dziecka. Mnie się trafił wymagający egzemplarz i nie dawalam rady robić obiadow. Ale większość dzieci jest łatwiejsza w obsłudze. Mam porównanie do innych dzieci z rodziny czy dzieci przyjaciół.
Moja przyjaciółka ma złote dziecko. Śpi, je i sie cieszy. I tak już 3 miesiące. Przez pierwsze 3 mce życia nie uronił ani jednej łezki. Nie płakał. Bardzo kochany synuś. Za to jej pierwsza córka nieodkladalna. Do wózka nie, do samochodu nie... Szła na spacer, po 15 min na syrenie do domu Hehe [emoji6] do dziś córka ma ogień w d... [emoji57]

progesteronu ?
to jeden z hormonów którego wydzielanie jest pośrednio regulowane przez hormony przysadkowe - główne zadanie to utrzymanie ciąży wiec tylko w takim okresie poziom wzrasta. Jak nie ma ciąży - to spada. Powodując pms, migreny i wszystkie takie miłe rzeczy:)
Hmmmm..to może jest nadzieja...

reklama
Do góry