reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Coś czuję, że będę należała do tej grupy kobiet w ciąży, które czują się lepiej rano, a po południu beznadziejnie, podczas gdy w nocy nie mogą spać 😂 Tak mnie teraz dopadł brak sił, że masakra. Duszno mi i mam takie nudności jak wczoraj. Staram się nie zwracać na to uwagi, ale jest trudno. Na szczęście jeszcze jedną słabą kawkę można wypić 😍

reklama
Ide na usg dopiero w marcu, naraziemam brać furaginę

Że on w ogóle nic złego w tych wynikach nie widzi, mam brać furaginę 3xdziennie i usg zrobić 🤔

Posiew zrób koniecznie!
Furagina generalnie przez dobrych uro jest raczej mocno odradzana....taki lek z epoki PRL, to jak leczyć anginę biseplotem....
Dobrym lekiem pierwszego rzutu jest monural (plus to można w ciąży, furagina jest dyskusyjna) a tak generalnie to posiew i antybiotyk celowany.

Współczuje problemów bo zmagam się z tym samym w tym momencie :(

A od ilu cykli się staracie? Pewnie pisałaś, ale dużo nas tutaj [emoji3]
Staramy się od września 2018 a do tej poradni leczenia niepłodności trafiłam w październiku 2019 ( po roku niepowodzeń). W listopadzie miałam sono hsg i obydwa jajowody drożne także liczę że niedługo się uda

Ja wczoraj zrobiłam tak spontanicznie w srodku dnia Test i wyszedł negatywnie. Dziś z rana kolejny raz wykonałam Test i pozytyw. Teoretycznie @ ma przyjść jutro. Więc moja droga, wszystko jest możliwe, ja wiem po sobie. Trzymam kciuki [emoji847]
O Boze , jestes moja nadzieja[emoji3059]
A tak całkiem serio czuje że się nie udało,aczkolwiek to byłby pierwszy strzał odrazu bez miesiączki po poronieniu.
Dziś mam wizytę u lekarza ,ma dać wskazówkę co do badań ...

Nie dziwię się Kochana :( u mnie 27 cykl starań.
Jestem w 21 cyklu starań i podjęłam decyzję,że zużyje witaminy które mam i odpuszczam bez śledzenia, sprawdzania, liczenia. Musze odpocząć bo już jestem zmęczona psychicznie tymi staraniami. Będzie co ma być [emoji17]

reklama
Do góry