reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Syn sprzedał
Mi wirusa z przedszkola. Grypa
Jelitowa, goraczka, dreszcze i ból stawow. Mam nadzieje ze mi to owu nie popiepsZy. Zawsze coś :/
Moja córka właśnie skończyła swoją przygodę z tym wirusem ☹️ na szczęście trwało 3 dni tylko. Pierwszego dnia masakrycznie wymiotowała później już tylko gorączka. Na szczęście mnie nie zaraziła 🙏. Zdrówka dla was! ❤️ Nawadniajcie się i dużo dużo zdrówka!

reklama
mam wyniki badan z krwi i usg piersi,w tamtym miesiacu miałam isc,ale dostałam okresu wczesniej niz zwykle,a mowil,ze chce zrobic cytologie,wiec przelozyli mi wizyte,ale teraz znowu zbliza sie @ i moze sie nie wyrobie,złosliwość mojej macicy nie zna granic 😂

Dziewczyny pomóżcie Mi nie zwariować. W piątek byłam u ginekologa (@ miałam 24.01 owulacje wczoraj) i znalazł mi 4 cm torbiela na macicy i że to nic takiego i mam się nie martwić. Problem polega na tym że jak pokazałam usg mojej koleżance ta zaczęła mi gratulować ponieważ w obu ciążach miała identyczne usg w 5-6 tc a do tego wszystkiego od wczoraj plamie na brązowo i różowo. Czy któraś z Was miała taka sytuację? Dołączam zdjęcie.
Moje blizniaki w 10t3d mialy 3.5 cm, wiec w 5-6tc dzieci chyba nie moga uzyskac rozmiaru 4cm, ale nie jestem pewna i nie jestem lekarzem. Mysle, ze ginekolog rozpoznalby 6tygodniowa ciaze. Jezeli nie jestes pewna kompetencji tego ginekologa, to moze zglos sie do innego i zobaczysz co powie.

Dziewczyny, jestem załamana. Czyżby owu już była? Nic już z tego nie rozumiem...

Mam chyba te same testy (chińskie z Allegro) kreska testowa i kontrolna ma u mnie identyczne nasilenie już w 6dc! (Cykle 25-26 dni)

A testowałam specjalnie tuż przed @ o była biel.

Przytulanki zaczęliśmy tuż po @ (@ trwa u mnie 3dni) czyli seks już w 3 d.
(Przyznaje wcześniej w poprzednich 3 nieudanych cyklach zaczynaliśmy koło 8-9dc., a nawet jak wcześniej był seks juz po chwili szłam pod siku lub pod prysznic.)

Cykle mam krótkie 25-26d. wiec wiec Flo liczy OWU na 12dc, natomiast teraz w ten OWU wg testu nie czuje OWU...
zwykle odczuwałam kłucie w podbrzuszu po jednej ze stron w ok. połowie cyklu czyli 12 -13dc... teraz tego nie ma - mimo jednakowych kresek w teście...
Nie wiem może mam OWU, może test daje znaki, że się zbliża a nie, że to już... (dopiero pierwszy cykl robie te testy).
Nie wiem czy ty testom wierzyć, bo śluz póki co przejrzysty, lekko się klei ale do białka jaja mu daleko, kłucia w podbrzuszu też nie mam.
Przytulamy się z narzeczonym, ale to raczej z chuci niż z wiary ze to już „trzeba”...
Nie załamuj się :)

mam wyniki badan z krwi i usg piersi,w tamtym miesiacu miałam isc,ale dostałam okresu wczesniej niz zwykle,a mowil,ze chce zrobic cytologie,wiec przelozyli mi wizyte,ale teraz znowu zbliza sie @ i moze sie nie wyrobie,złosliwość mojej macicy nie zna granic 😂
Z wynikami i usg piersi to idz :) a na cytologie umowisz sie od razu po wizycie

Dziewczyny pomóżcie Mi nie zwariować. W piątek byłam u ginekologa (@ miałam 24.01 owulacje wczoraj) i znalazł mi 4 cm torbiela na macicy i że to nic takiego i mam się nie martwić. Problem polega na tym że jak pokazałam usg mojej koleżance ta zaczęła mi gratulować ponieważ w obu ciążach miała identyczne usg w 5-6 tc a do tego wszystkiego od wczoraj plamie na brązowo i różowo. Czy któraś z Was miała taka sytuację? Dołączam zdjęcie.
Tak wyglądała moja kropka w 6tc i miala 0.5cm talze to u Ciebie to raczej ta torbiel, zarodek jest w swoim pecherzyku jak na zalaczonym zdj. :)

Załączniki

• 20200116_194631.jpg
    20200116_194631.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 108
Ja tez ten cykl uznałam przez stracony bo Przytulanki były tylko 2 razy, a jednak i to wystarczylo [emoji4]
Dokładnie. Ja jestem tego przykładem.
W ogóle miałam kłopoty,brak owu itp
W ostatnim cyklu stwierdziłam,że tak na prawdę to wystarczy nam jedno dziecko i w lutym nie idę na pierwszy planowany monitoring tylko po anty.
Hi ,a tu niespodzianka. Ciąża. Koniec 4 tygodnia ,młodziutka,Ale prawidłowa.
Jestem rok po cp, a najlepsze że ciąża z tego operowanego jajnika.
Zrobiłam z głupa kilka dni przed @ test owu ,który wyszedł pozytywnie,zdziwiło mnie. Kolejny test to ciążowy który potwierdził.Zobacz załącznik 1078192

Dlatego nie wolno tracić nadziei[emoji177][emoji177]

My się kochalismy w 13 dc. Miałam 2 kreski już prawie równe wieczorem, później 14dc miałam testową ciemniejsza od kontrolnej więc owu 15 dc i wtedy tez byly drugie Przytulanki i na tym się skończyło... no i się udało! [emoji7]
A powiedzcie mi jak Wy w dni owu działacie? Bo ja zawsze myślałam im częściej tym lepiej. W sensie w dniu kiedy pozytywny test, dzień po i dwa dni po. Ale teraz cały czas czytam że lepiej co dwa dni. I nie wiem jak się za to zabrac [emoji6] na chłopski rozum lepiej wtedy dzień przed pozytywnym testem. Jak pozytywny test brak seksu no i dzień później tak? Jak Wy robicie?

reklama
My się kochalismy w 13 dc. Miałam 2 kreski już prawie równe wieczorem, później 14dc miałam testową ciemniejsza od kontrolnej więc owu 15 dc i wtedy tez byly drugie Przytulanki i na tym się skończyło... no i się udało! [emoji7]
U nas taki sam plan dzialania zadzialal :) i tyle wystarczylo

Do góry