reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Syn sprzedał
Mi wirusa z przedszkola. Grypa
Jelitowa, goraczka, dreszcze i ból stawow. Mam nadzieje ze mi to owu nie popiepsZy. Zawsze coś :/
Moja córka właśnie skończyła swoją przygodę z tym wirusem ☹️ na szczęście trwało 3 dni tylko. Pierwszego dnia masakrycznie wymiotowała później już tylko gorączka. Na szczęście mnie nie zaraziła 🙏. Zdrówka dla was! ❤️ Nawadniajcie się i dużo dużo zdrówka!

reklama
mam wyniki badan z krwi i usg piersi,w tamtym miesiacu miałam isc,ale dostałam okresu wczesniej niz zwykle,a mowil,ze chce zrobic cytologie,wiec przelozyli mi wizyte,ale teraz znowu zbliza sie @ i moze sie nie wyrobie,złosliwość mojej macicy nie zna granic 😂

Dziewczyny pomóżcie Mi nie zwariować. W piątek byłam u ginekologa (@ miałam 24.01 owulacje wczoraj) i znalazł mi 4 cm torbiela na macicy i że to nic takiego i mam się nie martwić. Problem polega na tym że jak pokazałam usg mojej koleżance ta zaczęła mi gratulować ponieważ w obu ciążach miała identyczne usg w 5-6 tc a do tego wszystkiego od wczoraj plamie na brązowo i różowo. Czy któraś z Was miała taka sytuację? Dołączam zdjęcie.
Moje blizniaki w 10t3d mialy 3.5 cm, wiec w 5-6tc dzieci chyba nie moga uzyskac rozmiaru 4cm, ale nie jestem pewna i nie jestem lekarzem. Mysle, ze ginekolog rozpoznalby 6tygodniowa ciaze. Jezeli nie jestes pewna kompetencji tego ginekologa, to moze zglos sie do innego i zobaczysz co powie.

Dziewczyny, jestem załamana. Czyżby owu już była? Nic już z tego nie rozumiem...

Mam chyba te same testy (chińskie z Allegro) kreska testowa i kontrolna ma u mnie identyczne nasilenie już w 6dc! (Cykle 25-26 dni)

A testowałam specjalnie tuż przed @ o była biel.

Przytulanki zaczęliśmy tuż po @ (@ trwa u mnie 3dni) czyli seks już w 3 d.
(Przyznaje wcześniej w poprzednich 3 nieudanych cyklach zaczynaliśmy koło 8-9dc., a nawet jak wcześniej był seks juz po chwili szłam pod siku lub pod prysznic.)

Cykle mam krótkie 25-26d. wiec wiec Flo liczy OWU na 12dc, natomiast teraz w ten OWU wg testu nie czuje OWU...
zwykle odczuwałam kłucie w podbrzuszu po jednej ze stron w ok. połowie cyklu czyli 12 -13dc... teraz tego nie ma - mimo jednakowych kresek w teście...
Nie wiem może mam OWU, może test daje znaki, że się zbliża a nie, że to już... (dopiero pierwszy cykl robie te testy).
Nie wiem czy ty testom wierzyć, bo śluz póki co przejrzysty, lekko się klei ale do białka jaja mu daleko, kłucia w podbrzuszu też nie mam.
Przytulamy się z narzeczonym, ale to raczej z chuci niż z wiary ze to już „trzeba”...
Nie załamuj się :)

mam wyniki badan z krwi i usg piersi,w tamtym miesiacu miałam isc,ale dostałam okresu wczesniej niz zwykle,a mowil,ze chce zrobic cytologie,wiec przelozyli mi wizyte,ale teraz znowu zbliza sie @ i moze sie nie wyrobie,złosliwość mojej macicy nie zna granic 😂
Z wynikami i usg piersi to idz :) a na cytologie umowisz sie od razu po wizycie

Dziewczyny pomóżcie Mi nie zwariować. W piątek byłam u ginekologa (@ miałam 24.01 owulacje wczoraj) i znalazł mi 4 cm torbiela na macicy i że to nic takiego i mam się nie martwić. Problem polega na tym że jak pokazałam usg mojej koleżance ta zaczęła mi gratulować ponieważ w obu ciążach miała identyczne usg w 5-6 tc a do tego wszystkiego od wczoraj plamie na brązowo i różowo. Czy któraś z Was miała taka sytuację? Dołączam zdjęcie.
Tak wyglądała moja kropka w 6tc i miala 0.5cm talze to u Ciebie to raczej ta torbiel, zarodek jest w swoim pecherzyku jak na zalaczonym zdj. :)

Załączniki

• 20200116_194631.jpg
    20200116_194631.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 105
Ja tez ten cykl uznałam przez stracony bo Przytulanki były tylko 2 razy, a jednak i to wystarczylo [emoji4]
Dokładnie. Ja jestem tego przykładem.
W ogóle miałam kłopoty,brak owu itp
W ostatnim cyklu stwierdziłam,że tak na prawdę to wystarczy nam jedno dziecko i w lutym nie idę na pierwszy planowany monitoring tylko po anty.
Hi ,a tu niespodzianka. Ciąża. Koniec 4 tygodnia ,młodziutka,Ale prawidłowa.
Jestem rok po cp, a najlepsze że ciąża z tego operowanego jajnika.
Zrobiłam z głupa kilka dni przed @ test owu ,który wyszedł pozytywnie,zdziwiło mnie. Kolejny test to ciążowy który potwierdził.Zobacz załącznik 1078192

Dlatego nie wolno tracić nadziei[emoji177][emoji177]

My się kochalismy w 13 dc. Miałam 2 kreski już prawie równe wieczorem, później 14dc miałam testową ciemniejsza od kontrolnej więc owu 15 dc i wtedy tez byly drugie Przytulanki i na tym się skończyło... no i się udało! [emoji7]
A powiedzcie mi jak Wy w dni owu działacie? Bo ja zawsze myślałam im częściej tym lepiej. W sensie w dniu kiedy pozytywny test, dzień po i dwa dni po. Ale teraz cały czas czytam że lepiej co dwa dni. I nie wiem jak się za to zabrac [emoji6] na chłopski rozum lepiej wtedy dzień przed pozytywnym testem. Jak pozytywny test brak seksu no i dzień później tak? Jak Wy robicie?

reklama
My się kochalismy w 13 dc. Miałam 2 kreski już prawie równe wieczorem, później 14dc miałam testową ciemniejsza od kontrolnej więc owu 15 dc i wtedy tez byly drugie Przytulanki i na tym się skończyło... no i się udało! [emoji7]
U nas taki sam plan dzialania zadzialal :) i tyle wystarczylo

Do góry