Jasne jasne jak się starasz x lat to pewnie ale jak ktoś się stara 2 czy 3 cykl dla mnie to bez sensu bo mimo wszystko to raczej nie pomaga jak ktoś się stresuje...No dobra, zgodzę się z tą wiarygodnodcią ale np skąd kobieta później ma wiedzieć że doszło do biochemicznej skoro uzna to za zwykły okres?
Jedna taka to żaden problem bo się zdarza, dwie no okej mogło się jeszcze trafić, ale raczej przy trzech i to więcej lekarze zaczynają działać A tak kobieta może być i co miesiąc w biochemicznej i nie będzie o tym wiedzieć. Takie moje zdanie i dlatego zawsze co najmniej 2 dni przed terminem testuje, żeby wiedzieć i w razie czego moc reagować
reklama
Saneatsui
Fanka BB :)
Spoko ja rozumiem Twoje podejście u mnie biochem była w 2 cs, także chyba każda musi poprostu postępować zgodnie z własnym sercem ale i rozumemJasne jasne jak się starasz x lat to pewnie ale jak ktoś się stara 2 czy 3 cykl dla mnie to bez sensu bo mimo wszystko to raczej nie pomaga jak ktoś się stresuje...
Paulina_1982
.
Ostatnia edycja:
Hahaha :-) ale mnie rozbawilas! A sa do tego jakies apki?mi się wydaje, że się włącza tryb wariata wtedy na co dzień jestem racjonalną osobą, jak zaczynały mi myśli o drugim dziecku w głowie kiełkować zaczęłam zaglądać na forum to byłam PRZERAŻONA tym co robią dziewczyny. Test 10 dpo? a po cóż to? Przecież to nawet nie jest blisko terminu okresu. Po co tak wariować, przecież można poczekać, co ma być to będzie, przecież starania są fajne blablabla
... a skończyłam rozbrajając pinki w łazience i ściągając jakieś apki do prześwietlania testu jak do tego doszło, nie wiem
Grasz z mezem na ps4? Kobieta skarb!!! Moj by Ci sie od razu oswiadczyl :-)No bzykanie to lepiej odpuścić bo jednak nie jest wskazane jak się nie wie czy kliklo czy nie;p bo można nieświadomie zaszkodzić.
Dzisiaj byliśmy u rodziców trochę pogadaliśmy i fajny relaks był więc jutro lezing w domu I w końcu odespie cały tydzień wstawiania i 4:30, śpię ile wlezie A popołudniu może mi się uda z mężem na ps4 pograć, albo jak mu się nie będzie chciało to sobie anno 1800 odpale.. hmmm. Coś się wymyśli
ForgetMeeNot
Tak i wiem że go nawet w ciąży można - ale gdyby wyszło wysokie crp i poszło na nery to monural by nie dał rady - dlatego pisałam że na szczęście na tyle niskie że takiego antybiotyku mi dawać nie musieli . Ja mam niestety przewlekłe i wredne zapalenia pęcherza - a większość antybiotyków jest dość silnie teratogenna - nawet augmentin do niedawna stosowany teraz ze względu na kwas klawulonowy jest niewskazany...
To mnie zaskoczyłaś z tym augmentinem [emoji33][emoji33] bo js z kolei na antybiotyki pierwszego wybóru czyli Zinacef i pochodne jesyem uczulona.
A na drogi moczowe to żurawinę regularnie wcinaj
Ja ze wszystkim sie zgadzam w 100% ale robie test wczesniej bo zwyczajnie nie umiem sie powstrzymac to jest silniejsze ode mnie, lubie miec kontrole i wiedziec co sie dzieje a nawet jak biochemiczna to chyba tez bym chciala wiedziec zeby faktycznie zaczac sie badac gdyby sie to powtorzylo npNadrabiałam wczoraj teoche wasze rozmowy co do cieniow i w ogóle. A ja powiem tak dla mnie robienie 5 dni przed miesiączka to głupota. Przepraszam za określenie. Ale wiecie skąd jest najprawdopodobniej ten cień? Wcale nie żądny felerny test. Do zaplodnienia doszło ale ciąża się nie utrzymała czyli była to ciąża biochemiczna. Poczytajcie w necie ile takich ciąż kobitki tracą. Dlatego na teście zawsze pisze by testować w dniu miesiączki. Bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo że się utrzyma. Ja mając nieregularne miesiączki wzielam wszystkie cykle od stycznia 2019 i wyliczyłam średnia długość i wtedy testowałam tak ze wierzyłam wynikowi ( a że jestem nie cierpliwa robiłam dwa dni wcześniej i co i biel ale mnie to nie stresowalo). Więc dziewczynki najlepiej testować jak spodziewacie się @
kasiaa91
Nadrabiałam wczoraj teoche wasze rozmowy co do cieniow i w ogóle. A ja powiem tak dla mnie robienie 5 dni przed miesiączka to głupota. Przepraszam za określenie. Ale wiecie skąd jest najprawdopodobniej ten cień? Wcale nie żądny felerny test. Do zaplodnienia doszło ale ciąża się nie utrzymała czyli była to ciąża biochemiczna. Poczytajcie w necie ile takich ciąż kobitki tracą. Dlatego na teście zawsze pisze by testować w dniu miesiączki. Bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo że się utrzyma. Ja mając nieregularne miesiączki wzielam wszystkie cykle od stycznia 2019 i wyliczyłam średnia długość i wtedy testowałam tak ze wierzyłam wynikowi ( a że jestem nie cierpliwa robiłam dwa dni wcześniej i co i biel ale mnie to nie stresowalo). Więc dziewczynki najlepiej testować jak spodziewacie się @
z drugiej strony o biochemicznej warto wiedzieć - bo to mówi już dużo o przyczynach niepowodzenia.
reklama
kasiaa91
To mnie zaskoczyłaś z tym augmentinem [emoji33][emoji33] bo js z kolei na antybiotyki pierwszego wybóru czyli Zinacef i pochodne jesyem uczulona.
A na drogi moczowe to żurawinę regularnie wcinaj
Wcinam! Tzn pije