reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja mam doła :( zapalenie pęcherza hula w najlepsze a wyniki posiewu będą najpewniej we wtorek ... boli i stresuje się czy nie przejdzie na układ rozrodczy...
Wczoraj w 7-8 dpo beta ujemna (robiona generalnie pod katem antybiotykoterapii z założeniem że i tak może żadnej informacji nie dać - bo gdyby crp było duże to dowalili by mi antybiotyk dożylnie i z ciąży wtedy nici.. na szczęście był jeszcze generalnie ok...)

tak że dziś mam dzień z czekoladą i termoforem :(
Zdrowka zycze! Czyli bez antybiotyku sie obeszlo to dobrze! Beta to na bank na tym etapie nie wyszlaby takze nic dziwnego...

reklama
A u mnie owu nawet chyba się nie zbliża [emoji30][emoji30][emoji30] czuje kolejny dupny cykl...

Zobacz załącznik 1077760
A którego masz najczęściej? U mnie od sierpnia 19dc pokazywał już pozytyw a w poprzednim cyklu dopiero 20 do 19 wyglądało to tak. Nawet nie było takiej wyraźnej jak u Ciebie na ostatniej. A 20 już był wyraźny pozytyw
IMG_20200116_183233.jpeg

Zadnych czekolad. Tylko kwasne. Zapalenie pecherza lubi slodkie ;)
Sok z zurawiny, herbata z cytryna ;) mega duzo wody. I wygrzewac sie!
Wiem, od czwartku wypiłam 2 litry soku z żurawiny (oczywiście w jakiś 10 litrach wody bo wykrzywia od tego kwaśnego że hej!) ale nic tak nie poprawia humoru jak czekolada :p

Zdrowka zycze! Czyli bez antybiotyku sie obeszlo to dobrze! Beta to na bank na tym etapie nie wyszlaby takze nic dziwnego...
Bez antybiotyku ciężkiego. Dostałam monural plus po wynikach posiewu będzie pewnie celowany.
Tyle że przy wysokim crp i zakażeniu nerek (a takie miano bakterii wyszło że były mełe szanse że nery bezpieczne) musieliby mi dać antybiotyk dożylnie nie patrząc na ‚ryzyko’ ciąży...

myslisz ze to ma znaczenie? Ze taki lepszy test ma prawo nie wykazać ciąży po kilku siusianiach?
To nie jest lepszy test. Jakbyś go rozebrała na części to tam w środku jest test paskowy. Możesz zobaczyć co na nim jest. Pisałam wcześniej że kobitka robiła testy ciążowe na innych wychodziły kreski cienie, a clear blue pokazał brak ciąży. Rozmontowała go a tam w środku na paskowym dwie krechy... Więc wszystko się może zdarzyć [emoji6]

Ostatnia edycja:
A właśnie, on nie jest wielorazowy, prawda? Nie przyda Ci się już. Rozmontuj go i zobacz co jest na pasku

U mnie w cyklu, w ktorym poronilam od 9 dpo czulam juz takie pogryzania i uklucia jajnikow.. sluz mialam wodnisty raczej i bylo go duzo ;) a spac chodzilam o 19 😂😂
Nie chcę się kierować takimi objawami, bo wiadomo - co organizm to inny 😊 Moja mama nic nie czuła przy ciąży, dopiero w czasie @ miała bóle podbrzusza. Więc chyba już porównywanie do mamy bliżej prawdy do mojego organizmu 😃

reklama
Naprawdę wierzysz ze 2 dp masz objawy ciąży? To jest noe możliwe. Po co się nakręcać dziewczyny dajcie spokoj.
Niestety, ale popieram przedmówczynię... Organizm nawet jeszcze nie wie, że jest w ciąży, a komórka jajowa jest w jajowodzie i nie wysyła żadnych sygnałów. Najwcześniej coś czuć, to 6 dpo w przypadku najwcześniej możliwej implantacji, która i tak zazwyczaj wg badań występuje 9 dpo 🤷🏼‍♀️

Do góry