reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

ja iodac Twoim sladem tez wygoglowalam... szyjke po owulacji. kiedys ginekolog podczas badania powiedzial mi, ze mam bardzo ladna szyjke... zastanawiam sie na co on wtedy patrzyl bo na pewno nie na szyjke macicy 😂 😂 🙉 🙉 🙉 🙉
Haha, ja też kiedyś usłyszałam że wszystko takie ładne w środku.. No dzięki! Moze sobie ustawie zdjęcie mojej szyjki na profilowe jak takie ładne 😂😂

reklama
Zobacz załącznik 1077216

Zrobiłam mój pierwszy w życiu test owulacyjny, teraz proszę powiedzieć co on oznacza [emoji17] tak jak pisałam wyżej powinnam mieć owulacje za tydzień, czy ten wynik oznacza ze zaczęły się płodne? Ciemna magia to dla mnie!!! [emoji3525]
Tu jest pozytywny [emoji4]
20200114_211320.jpeg

Ja bym zrobiła test owu jeszcze dziś by sprawdzić. Owu możesz mieć szybciej Ale to też znaczy że termin @ będzie prędzej [emoji4] zrób test i sprawdź czy ten śluz jest płodny [emoji4] skąd jesteś? [emoji4]

Okolice Inowrocławia, a Ty? Niestety test nie wyszedł, będę robić dalej i czekać :) może w końcu w terminie @ zobaczę takie chociaż leciutkie kreski na tym najważniejszym teście 🥰🥰

Ja kupiłam testy owu na allegro 50 szt za 17 zł. I robiłam codziennie przez 7 dni. Zostało mi jeszcze jakieś 40 bo od razu się udało, a miały być na 3 cykle [emoji23]
O fu*k, to jest nie na moją głowę [emoji23][emoji23][emoji23] czyli teraz kiedy mam zrobić kolejny test? [emoji2955] skoro w kalendarzyku mam 12-13 luty owulacja, nie chce w sumie zmarnować testów bez sensu ale tez nie chce przegapić ehhhh, chyba to pierwszy i ostatni raz [emoji1787] podziwiam Was [emoji3059]

Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23] Ja też [emoji23][emoji23][emoji23]
Okolice Inowrocławia, a Ty? Niestety test nie wyszedł, będę robić dalej i czekać :) może w końcu w terminie @ zobaczę takie chociaż leciutkie kreski na tym najważniejszym teście [emoji3059][emoji3059]

@bleucoco nakręciłaś mnie na to badanie szyjki, do póki z ciekawości nie weszłam na grafikę i niewygoolowalam jak ma wyglądać szyjka w zależności od fazy cyklu. I teraz to mnie nawet myślenie o mojej kokoszce obrzydza hahha 😂
Haha Twoja kokoszka ma się dobrze i czeka aż się poznacie 😂 Serio!! Fajnie jest znać swoje ciało!! Co prawda trzeba zachowywać środki ostrożności - obcięte paznokcie, czyste ręce, ale ogólnie to nic strasznego. Tylko pamiętać trzeba, że przy staraniach nie badamy szyjki po owulacji do @ :) Poczytaj na stronach naturalnego planowania rodziny. Super tam jest wszystko opisane jak się badać. Nie trzeba tego robić non stop i prowadzić dzienniczka od razu. Można raz na jakiś czas sprawdzić, żeby poznać. Np. pierwszy raz po okresie, potem kilka dni pôźniej. Fajnie jest widzieć jak szyjka się unosi, a wszystko w środku robi się bardziej miękkie - to dni płodne :) W owu szyjki już się nie sięgnie :) Po owu szyjka od razu opada i twardnieje. I na tym można skończyć badanie w danym cyklu i czekać na @ i testowanie :D

reklama
Do góry