reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja używam testów owu horienmedical i w instrukcji jest napisane żeby robić je z porannego moczu, ale ja testuje ok godziny 17-18. Jak na razie brak pozytywu, a 14dc przy cyklach 29-30. Może jutro spróbuje zatestowac rano? [emoji848] Czy któraś z Was używała może tych testów?

reklama
Ja choćbym tam szperala pół dnia to nic nie wyczuje.. serio, jak piszecie że jakaś tam szyjka jest to ja zawsze się zastanawiam jakim cudem to ogarnelyscie.
Wstyd się przyznać ale tak samo mam że śluzem. Na wkładce go nigdy nie mam, więc niby skąd mam wiedzieć jaki jest. Czarna magia dla mnie [emoji848][emoji85]
Dla mnie testy owu to zbawienie, bo na kalendarzyk i temperatury jestem zbyt roztrzepana
Powiem Ci, że jak nosze wkładkę to nawet nie czuje czy mam mokro czy nie (pewnie wkładka pochłania ten sluz). Jak nie nosze to od razu wiem kiedy mam duzo śluzu i kiedy owu jest blisko ;)

Teraz tak mysle, moze on nie czuje ze to szyjka tylko macica taka rozpulchniona.
Przeciez gin tez bada i czuje
Nieee to akurat niemożliwe. Podczas seksu facet nie wchodzi do szyjki i nie dochodzi do macicy. Siusiak uderza jakby z boku i pozostaje w pochwie. Szyjka jest jakby z boczku :) Nie ma możliwości, żeby facet wszedł so macicy. Waliłby w ciąży dziecko w głowę haha 😂

Może czuje ścianki pochwy po prostu? Są przecież rozpulchnione w czasie płodnym :)

To jest negatyw. Pozytywny będziesz miała jak obie linie będą identyczne, albo testowa będzie ciemniejsza

No oki, ale możliwe że zaczęły mi się dni płodne? Czy te kreski zawsze będą takie wychodzić? Tzn chodzi mi o to, że jak będą takie same to znaczy ze będzie owulacja a te kreski przed nic nie oznaczają? 🧐🧐🧐🧐

[emoji23]
Nieee to akurat niemożliwe. Podczas seksu facet nie wchodzi do szyjki i nie dochodzi do macicy. Siusiak uderza jakby z boku i pozostaje w pochwie. Szyjka jest jakby z boczku :) Nie ma możliwości, żeby facet wszedł so macicy. Waliłby w ciąży dziecko w głowę haha [emoji23]

Zobacz załącznik 1077216

Zrobiłam mój pierwszy w życiu test owulacyjny, teraz proszę powiedzieć co on oznacza [emoji17] tak jak pisałam wyżej powinnam mieć owulacje za tydzień, czy ten wynik oznacza ze zaczęły się płodne? Ciemna magia to dla mnie!!! ☹
Poziom hormonu LH jakis tam jest, ale to nie PIK, po którym może dojść do owu 🤷🏼‍♀️ kreska z lewej strony musiałaby być tak samo ciemna lub ciemniejsza jak ta z prawej 😊

No oki, ale możliwe że zaczęły mi się dni płodne? Czy te kreski zawsze będą takie wychodzić? Tzn chodzi mi o to, że jak będą takie same to znaczy ze będzie owulacja a te kreski przed nic nie oznaczają? 🧐🧐🧐🧐
Dokładnie tak. Jeśli testowa będzie równie ciemna lub ciemniejsza to najprawdopodobniej na drugi dzień owulacja czyli ruchansko 😂

reklama
Nieee to akurat niemożliwe. Podczas seksu facet nie wchodzi do szyjki i nie dochodzi do macicy. Siusiak uderza jakby z boku i pozostaje w pochwie. Szyjka jest jakby z boczku :) Nie ma możliwości, żeby facet wszedł so macicy. Waliłby w ciąży dziecko w głowę haha 😂

Może czuje ścianki pochwy po prostu? Są przecież rozpulchnione w czasie płodnym :)
Ale nie siusiakiem :D

Do góry