reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziwne to co piszesz o szyjce. Ja bym nie chciała, żeby mój mi tam gmerał bez potrzeby 😂 A jak podczas seksu w jakiejś pozycji zdarzy się, że dotknie szyjki, to boli. Więc sprawdzam ją sobie tylko ja i ginekolog 😂 Ja to się cieszę, że mój taki nieogarnięty 😂
Hmm czemu dziwne?
Podczas pieszczot przeciez facet wszystko czuje

reklama
Ja choćbym tam szperala pół dnia to nic nie wyczuje.. serio, jak piszecie że jakaś tam szyjka jest to ja zawsze się zastanawiam jakim cudem to ogarnelyscie.
Wstyd się przyznać ale tak samo mam że śluzem. Na wkładce go nigdy nie mam, więc niby skąd mam wiedzieć jaki jest. Czarna magia dla mnie [emoji848][emoji85]
Dla mnie testy owu to zbawienie, bo na kalendarzyk i temperatury jestem zbyt roztrzepana
Prosty sposób - jakkolwiek dziwnie by to brzmiało, po kąpieli stań z jedną nogą wyprostowaną, a drugą podeprzyj np. na rogu prysznica, albo jakiś stołeczek cokolwiek. Spokojnie palcem wskazującym w dni niepłodne znajdziesz szyjkę. Spróbuj najpierw niegłęboko. Ja mam tyłozgięcie, więc „szukam” bardziej od tyłu, ale Ty możesz spróbować bardziej z przodu, czyli kieruj palec w stronę brzucha. W końcu znajdziesz. Poczujesz takie coś jak usta - twarde albo miękkie. Wymacaj to na około, poznaj jak to wygląda. Serio - spróbuj, tak dla siebie, żeby wiedzieć :D Dodatkowo takie samobadanie pozwala szybko wykryć jakieś nadżerki na szyjce lub co gorsza nowotwory - powierzchnia jest normalnie gładka i jak ją poznasz to potem wyczujesz zmiany. Powodzenia!

Hmm czemu dziwne?
Podczas pieszczot przeciez facet wszystko czuje
Zależy chyba od ułożenia jego ręki 🤷🏼‍♀️ Ja np. jak się samobadałam to jestem w stanie normalnie palec włożyć do końca a szyjka jest obok i w ogóle jej nie dotykam. Tak samo podczas pieszczot mój facet robi. Nie lubię dotykania do szyjki 🤷🏼‍♀️ Chociaż może u mnie to przez tyłkzgięcie tak można. Dlatego później kochamy się na boku od tyłu, bo podobno łatwiej z zapłodnieniem 😆

Zależy chyba od ułożenia jego ręki 🤷🏼‍♀️ Ja np. jak się samobadałam to jestem w stanie normalnie palec włożyć do końca a szyjka jest obok i w ogóle jej nie dotykam. Tak samo podczas pieszczot mój facet robi. Nie lubię dotykania do szyjki 🤷🏼‍♀️ Chociaż może u mnie to przez tyłkzgięcie tak można. Dlatego później kochamy się na boku od tyłu, bo podobno łatwiej z zapłodnieniem 😆
Teraz tak mysle, moze on nie czuje ze to szyjka tylko macica taka rozpulchniona.
Przeciez gin tez bada i czuje

Dołączam się do pozdrowień z Kujaw 🥂
Dziewczyny, mało się udzielam tylko wyrywkowo. Dzisiaj jest mój 13dc przy cyklach 32-34 dniowych. Według kalendarzyka powinnam mieć owulacje dopiero za tydzień, ale teraz będąc w łazience, w sumie od wczoraj zauważyłam ze mam śluz przezroczysty gęsty taki rozciągający między palcami bo nawet sprawdziłam no książkowy i nie wnikając w szczegóły wczoraj podczas boboseksów tez czułam że jest wodniście. Czy może mi się przestawić owulacja? Tzn wcześniej być a okres nadejść i tak później? Kupiłam wczoraj testy owulacyjne i chciałam pierwszy raz użyć, ale według ulotki i informacji w internecie powinnam tak zacząć testować chyba w niedziele, nie pamietam już. Co sądzicie? Zrobić jeszcze dzisiaj test owu? Byłam niedawno w toalecie to chyba przed spaniem dopiero mi się uda. Postaram się nic nie pić wody żeby zatestować 🤭🤭🤭
U mnie chyba jest podobnie. Pisze chyba bo nie mam testów owu więc nie wiem czy dobrze czuje, że owu jest/zaraz będzie. Dziś 12dc, czuje jajniki i śluz ciągnący też jest. Zazwyczaj cykle miałam ponad 30 dniowe i owu występowała po 20 dc. Też jestem ciekawa kiedy spodziewać się okresu..
A co do testu to zrób dzisiaj. Ja bym zrobiła gdybym miała ;)

IMG_5432.JPG

Zrobiłam mój pierwszy w życiu test owulacyjny, teraz proszę powiedzieć co on oznacza [emoji17] tak jak pisałam wyżej powinnam mieć owulacje za tydzień, czy ten wynik oznacza ze zaczęły się płodne? Ciemna magia to dla mnie!!! ☹️

reklama
Zobacz załącznik 1077216

Zrobiłam mój pierwszy w życiu test owulacyjny, teraz proszę powiedzieć co on oznacza [emoji17] tak jak pisałam wyżej powinnam mieć owulacje za tydzień, czy ten wynik oznacza ze zaczęły się płodne? Ciemna magia to dla mnie!!! [emoji3525]
To jest negatyw. Pozytywny będziesz miała jak obie linie będą identyczne, albo testowa będzie ciemniejsza

Do góry