reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Skoro oczyściłas się sama to możesz od razu zaczac ponowne starania
Hej dziewczyny mogę dołączyć do Was? Udało mi się zajść w ciążę niestety nie trwała długo z daty ostatniej miesiączki 6tc. Poronilam w zeszły wtorek kilka godzin po skanie na którym nic nie było widac. Beta wynosiła 80 [emoji20]Mieszkam w Anglii nawet nie kazali mi przyjśc sprawdzić czy się oczyściłam czy nie ale przestałam już krwawić. Zastanawiam się czy możemy starać się już teraz czy jednak poczekać na @..

Dziewczyny robicie testy owulacyjne paskowe? Kupiłam tego 50 sztuk ale nie wiem czy nie wybrać tego elektrycznego clearblue.. I czy używacie jakiś aplikacji? Moje cykle przed poronieniem wahały się między 27 a 35 dni więc nigdy nie wiedziała kiedy je robić.

clear blue są super i jest ich dużo - 10 więc możesz spokojnie testować.
mają chyba najlepszą czułość przy LH z tych rynkowych (tu na odwrót - mniejsza czułość jest lepsza) i faktycznie pokazują tylko peak (ponad 40 gdzie inne testy pokazują często od 20 i fałszują że peak trwa 4 dni🙄)
Wynik elektroniczny jest fajnym bajerem ale w tym teście widać też kreski po wyjęciu próbnika - tak że ten elektroniczny odczyt to tylko taki bajer :) ale same testy są bardzo dokładne

Hejka, gratulacje dla wszystkich którym się udało. U mnie dzisiaj 33 dc, okresu brak, test wczoraj biel, dzisiaj nie robiłam, nie mam żadnych objawów ale z każdą fajką mam wyrzuty sumienia [emoji85]

To dlaczego palisz?
To nie jest tak, że jak odstawisz w dniu testu to nagle nie ma negatywnego wpływu na dziecko - palenie powinno się odstawić na kilka tygodni przez staraniami...
To trochę bardziej szkodliwe niż lampka wina do kolacji...

Olej testy [emoji8] Powtorz betę po 48h, na pewno wszystko jest dobrze
Kochane chcialam się z wami czymś podzielić z rana. Wczoraj beta 15... Test o czułości 10 dzis nie wykrył... (mam nadzieję że po prostu chujowe a nie ze to biochem. Jutro się okaże)
Ale nawet jeśli to na pewno przez 24 h nie spadło mi po niżej 10. Takie są te testy. Ome nic nie mowia. Dlatego mówię zawsze najlepiej betę [emoji4]

Dziewczyny mam pytanie . Od owulacji jakoś w tym czasie około zaczęło pobolewac mnie podbrzusze ,nie jest to ból źle to określiłam. Ja po prostu ciągle je czuje (W sensie podbrzusze ) . Myślicie Że to moze cos zwaistowac ? To możliwe w 21dc ?
Moim zdaniem może zwiastować zarówno ciaze jak i okres. Ja często miewam bole już po samej owulacji aż do @. A podbrzusze czuję zawsze :)

[emoji23][emoji23] Cwaniaczek wiedział ale czekal aż sama powiesz [emoji23]
A mój mąż zaskoczyl [emoji1787]
Leżymy wczoraj on już do spania bo na 6 i mowie jestem w ciąży. A on co? Jestem w ciąży zrobilam dzis betę. Chwilą ciszy... Jak wszedłem do domu i popatrzyłem na ciebie to wiedziałem. A poza tym masz test z dwoma kreskami w szufladzie. [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
A potem tym razem będzie dobrze, a i nie idziesz na mecz w sobotę [emoji1787]
Kliedy do lekarza?
A możesz zazywac zelazo?
A witaminy jeszcze jakieś ci kupic?
Kobitki pol godziny mu tłumaczyłam że kwas foliowy trzeba przyjmować nawet bez konsultacji z gine [emoji1787][emoji1787]

reklama
Do góry