reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Czesc. Ja się jeszcze nie staram, ale obserwuje swój cykl i czasami podczytuje więc pozwolę się wtracic🙂 jak zaszczepisz się na Odrę, swinke i rozyczke na 100 procent przez 3 miesiace nie możesz zajść w ciaze. Jest to szczepienie żywe. Tak jest napisane w ulotce, i moja pediatra też tak mówiła bo akurat dzieciaki miały poślizg z tym szczepieniem a byłam w ciazy. I mówiła, że od dzieciaków, nie ma ryzyka przy szczepieniu, że się zaraze ale ja ani w ciazy ani 3 miesiace przed nie mogę się zaszczepić. A co do szczepień jeszcze to tak czasami jest ja np różyczki miałam wysokie przeciwciała ale jestem po 3 cc przy ostatniej sprawdzali mi poziom przeciwciał na WZW b szczepiona byłam pełny cykl a przeciwciał zero
To ciekawe bo ja słyszałam,że będąc w ciąży nie należy szczepic swoich dzieci na swinke,odre i różyczke bo istnieje zagrożenie zakażeniem:-/

To ciekawe bo ja słyszałam,że będąc w ciąży nie należy szczepic swoich dzieci na swinke,odre i różyczke bo istnieje zagrożenie zakażeniem:-/

Zakażenie ciężarnej różyczką jest bardzo niebezpieczne i powoduje poważne wady rozwojowe u płodu.

A odnośnie dzieci to oczywiście lepiej aby daną chorę same przechorowały.

Przecież teraz taka szczepionka jest obowiązkowa jak się dzieciaczek urodzi :)

Może w przypadku gdy matka nie była szczepiona i nie Chorowała. A ja swinke przechorowalam, na rozyczke też miałam sprawdzane przeciwciała byłam szczepiona, i na Odrę też już dwa razy. Nie wiem jak w przypadku gdy matka nie Chorowała i nie była szczepiona

Zakażenie ciężarnej różyczką jest bardzo niebezpieczne i powoduje poważne wady rozwojowe u płodu.

A odnośnie dzieci to oczywiście lepiej aby daną chorę same przechorowały.

Przecież teraz taka szczepionka jest obowiązkowa jak się dzieciaczek urodzi :)
Tak,ale chodzi mi o to że jeśli matka ma zaszczepić swoje dziecko na to a jest w następnej ciąży to powinni odroczyc to szczepienie na po porodzie matki.

reklama
Tak,ale chodzi mi o to że jeśli matka ma zaszczepić swoje dziecko na to a jest w następnej ciąży to powinni odroczyc to szczepienie na po porodzie matki.
Tak tylko wtedy jeszcze gorzej bo jak szczepionka zaraza to jest narażone to dzieciątko, które nie było szczepione jeszcze. I w sumie tak źle i tak nie dobrze

Do góry