reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny korzystajac, ze nas tu tyle chcialabym o cos zapytac... w ogole nie w temacie, tak dla rozluznienia atmosfery wiec jesli ktorejs przeszkadza pytanie to przepraszam..., albo omińcie albo dajcie znac to usune zeby nerwow za duzo nie bylo...
mam dlugie wlosy... bardzo dlugioe. i jeszcze bardziej geste. gestosc taka, ze idac do fryzjera, zazwyczaj mowia ze w zyciu takich wlosow nie widzialy. problem taki, ze wlosy sa jak szczotka druciana... sztywne, po 40 minutach suszenia a nastepnie godzinie prostowania efekt pieknych wlosow utrzymuje sie okolo godziny. po tym czasie wygladam jak mop, moglabym nimi podloge zmywac 😂 😂 😂 doradzicie jakas dobra odzywke? probowalam wszystkiego... jajka, jedwab, tansze odzywki, drozsze odzywki, ze splukiwaniem, bez splukiwania. i dalej sa cholernie przesuszone, matowe i po prostu paskudne :(
sama mam takie włosy i na moje włosy działa maska z drożdży i mleka. NIe stosuje jej często, tylko raz w tygodniu/ na dwa tygodnie bo przy częstszym stosowaniu mogą Ci się szybciej włosy przetłuszczać.

Opakowanie drożdży rozmieszasz z małą ilością mleka, czasem dodaje olej kokosowy lub inny. Maske dajesz na całe włosy, turban by było ciepło. 30 minut i normlanie myjesz włosy.

Moja teściowa jest z tych baaardzo wierzących. Kiedyś mi przywiozła taki biały piasek (zmielona skała) z mlecznej jaskini. Już nie pamiętam gdzie to było, gdzieś za granicą. W tej jaskini ponoć Maria karmiła Jezusa, coś jej tam chlapnelo na ścianę i dlatego skala jest biała.
Kazała mi ten piasek dosypywać do picia i zużyć cały... Zużyłam a co. I nadal bez efektu.
ja mysle, ze to chodzi o sama wiare... ja jestem osoba wierzaca... modle sie na swoj sposob, ale codziennie... teraz zaczelam nosic pasek od siostr Dominikanek z Gródka na brzuchu bo czuje taka potrzebe, nie daje mi on zadnej gwarancji, ze szczesliwie urodze zdrowe dzieciatko ale czuje wewnetrznie, ze modlenie sie daje mi jakos wiecej wiary w sens tego wszystkiego, ze nie zalamuje sie choc wiadomo, ze sa gorsze momenty. mysle, ze to kwestia bardzo indywidualna. kazdy wierzy w cos innego i to jest fajne, bo kazdy z nas przeciez jest inny :)

sama mam takie włosy i na moje włosy działa maska z drożdży i mleka. NIe stosuje jej często, tylko raz w tygodniu/ na dwa tygodnie bo przy częstszym stosowaniu mogą Ci się szybciej włosy przetłuszczać.

Opakowanie drożdży rozmieszasz z małą ilością mleka, czasem dodaje olej kokosowy lub inny. Maske dajesz na całe włosy, turban by było ciepło. 30 minut i normlanie myjesz włosy.
dziekuje, na pewno wyprobuje!!!

Co do mojego wpisu poprzedniego: od razu uprzedzam iz nie jestem wierzaca, nie chodze do kosciola, nie modle sie. Jednakze z opinii ktorych zasiegnelam w bliskim towarzystwie jest to skuteczne, a informacje ktore przekazuje maja jedynie charakter informacyjny :) dlatego tez prosze o zachowanie spokoju :)

Hej u mnie 20dc byłam wczoraj na USG tarczycy z którego wynikło podejrzenie Hashimoto zrobiłam dziś TSH, ft3, ft4 ,anty tg i anty tpo wyniki popoludniu.

Wyślij mi [emoji16]
Tylko widzisz... to jest troche na innej zasadzie. Nie mozna powiedziec ze to jest wiedzma bo bym na prawde sklamala. Tu wszystko polega na modlitwie. ( nie chce wywolywac znow burzy , bo temat jest dosc sliski i kontrowersyjny dla osob wierzacych - wiec jakby ktos chcial cos sie dowiedziec, ewentualnie poczytac to moge podpowiedziec w wiadomosci prywatnej, bo temat sam w sobie jest na prawde interesujący )

reklama
Kiedy robiłaś ostatni test? A Ty pierwszy cień nie miałaś chwilę po owu? Ja też trzymam się od takich uzdrawiaczy z daleka.
29 stycznia robiłam test chwilę po 4 rano:D wyszedl tylko cień, więc traktuje test jako negatywny. Dzień wcześniej robiłam w nocy Pink i wyszła też jasna kreska tylko, że nie szara, ale różowa.
Owulacje miałam sama nie wiem kiedy, bo mogła się przesunąć, a śluz mam obfity odkąd skończyło się krwawienie z odstawienia.
U mnie to wszystko jest skomplikowane.

Do góry