reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

PWOIEM ci że ja tak przekonałam te moje tets ciążowe z allegro. Ale stwierdzam że żadnej test nie wykrył by mi ciąży tak szybko jak ten ( Chociaż zrobił to po czasie wskazanym w ulotce). Jak poszłam.na bete to ta pielęgniarka pytała mnie o testy ciążowe czy robiłam, powiedziałam że kilka i cienie wychodzą po czasie. Ona powiedziała mi tak, że jeśli nawet po.uplywie 10 czy 15 min A nawet godziny kredka się pojawi to jest to ciąża. A producenci testów piszą na ulotkach do 5 min, właśnie dlatego by kupowavc kolejne testy jeżeli wychodzą pozytywne po czasie! Wiadomo, marketing! Mówiła że zdarzają się cienie które ciąży nie oznaczają Ale jeżeli test wykryje coś w moczu to musi to być HCG, inaczej by się nie zabarwil[emoji4]
No właśnie, bo skąd miałaby się wziąć druga kreska bez ciąży?

reklama
Ja jestem z Wielkopolski, możecie się ze mnie śmiać ale był taki czas w życiu, że nic mi nie wychodziło z szampony z wyższej półki metody babci i nic jedno wielkie siano aż poszłam do takiego Pana i on mnie "odczarował" niestety on już nie żyje ale przejął to ktoś z rodziny i wiecie co myślę żeby iść do niej w nasteonym tygodniu może dlatego z tą ciąża się nie udaje...
Powiem ci ze w naszych regionach -podlasie. Są to baaardzo baaardzo cenione i chwalone osoby. Duzo osob w to nie wierzy ( bo mysla ze to magia i wogole ze to grzech i jak to tak) . Ale jak trwoga to z calego kraju ludzie ciagna do nas na podlasie wlasnie do szeptuch

U mnie 22 dc, 8 dpo i kuuuurdeee powiem wam, że stoczyłam rano walkę żeby nie testować [emoji23] głupie wiem ale na YT jest masa filmików gdzie testy wychodzą już 8-9 dpo 🥴 ale nie! Poczekam jeszcze cierpliwie (taaaa na bank już jutro będę testować - kogo ja chce oszukać? [emoji23])
Jak liczycie dpo? Od dnia owu czy od następnego dnia dopiero? Bo ja liczę od dnia owu a widziałam na jakiś innych forach, że liczą od następnego niektóre a niektóre tak jak ja. I ciekawi mnie jak wy to odliczacie?

Ja liczę od następnego dnia.

U nas sie mowi "wymodlił" bo w sumie to polega na modlitwie :) powstalo kilka ciekawych artykułow na ten temat ogolnie jesli chodzi o podlasie ;) wiec jak kogos to zainteresowalo to polecam :)
Ja jestem z Wielkopolski, możecie się ze mnie śmiać ale był taki czas w życiu, że nic mi nie wychodziło z szampony z wyższej półki metody babci i nic jedno wielkie siano aż poszłam do takiego Pana i on mnie "odczarował" niestety on już nie żyje ale przejął to ktoś z rodziny i wiecie co myślę żeby iść do niej w nasteonym tygodniu może dlatego z tą ciąża się nie udaje...

Powiem ci ze w naszych regionach -podlasie. Są to baaardzo baaardzo cenione i chwalone osoby. Duzo osob w to nie wierzy ( bo mysla ze to magia i wogole ze to grzech i jak to tak) . Ale jak trwoga to z calego kraju ludzie ciagna do nas na podlasie wlasnie do szeptuch
ja nawet nigdy nie slyszalam szczerze powiedziawszy ale boje sie takich rzeczy... mialam kiedys kolezanke, jeszcze w uk, miala meza muzulmanina, opowiadala, ze jego cala rodzina czyta z dloni, cos w tylu wlasnie wiedzmy. oczywiscie wysmialam ja. przy okazji jakiegos spotkania z nimi, koles zlapal moja reke i pierwsze co powiedzial jak zaczelam sie smiac, zebym nigdy nikomu nie dawala dloni do czytania... wiec rozsmieszylo mnie to jeszcze bardziej. trzymal moja reke mowiac takie rzeczy do mnie z mojej przeszlosci, ze myslalam, ze cisnienie doprowadzi mnie do zgonu na miejscu... rzeczy o ktorych nigdy nikomu nie mowilam... od tamtej pory omijam szerokim lukiem wiedzmy, znachorow i nie daje reki chocby ktos chcial nawet tylko popatrzec na linie.

Tylko widzisz... to jest troche na innej zasadzie. Nie mozna powiedziec ze to jest wiedzma bo bym na prawde sklamala. Tu wszystko polega na modlitwie. ( nie chce wywolywac znow burzy , bo temat jest dosc sliski i kontrowersyjny dla osob wierzacych - wiec jakby ktos chcial cos sie dowiedziec, ewentualnie poczytac to moge podpowiedziec w wiadomosci prywatnej, bo temat sam w sobie jest na prawde interesujący )
ja nawet nigdy nie slyszalam szczerze powiedziawszy ale boje sie takich rzeczy... mialam kiedys kolezanke, jeszcze w uk, miala meza muzulmanina, opowiadala, ze jego cala rodzina czyta z dloni, cos w tylu wlasnie wiedzmy. oczywiscie wysmialam ja. przy okazji jakiegos spotkania z nimi, koles zlapal moja reke i pierwsze co powiedzial jak zaczelam sie smiac, zebym nigdy nikomu nie dawala dloni do czytania... wiec rozsmieszylo mnie to jeszcze bardziej. trzymal moja reke mowiac takie rzeczy do mnie z mojej przeszlosci, ze myslalam, ze cisnienie doprowadzi mnie do zgonu na miejscu... rzeczy o ktorych nigdy nikomu nie mowilam... od tamtej pory omijam szerokim lukiem wiedzmy, znachorow i nie daje reki chocby ktos chcial nawet tylko popatrzec na linie.

Ostatnia edycja:
reklama
no wlasnie ja sie zastanawiam czy nie od tego mam takie... jak mialam 15-20 lat to ladowalam na glowe 2 rozjasniacze, tylko rozjasniacze, nie farby i to jeszcze jakies tanie joanny itp, a potem szybko plukanki jak mi za bardzo zolte wychodzily :D i teraz mam takie ladne sianko na glowie
U mnie jeszcze to ze kręcone włosy 🙄

Do góry