reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

moj P. prcuje z pewnym chlopakiem, po 40stce. w tamtym roku urodzilo mu sie 3 dziecko, synek. i mowi ostatnio do P. ze bierze urlop od 15 lipca na 2 tygodnie bo zabiera zone i 3 dzieci na wakacje na Mazury odpoczac... P. mowi ze super, ze ja mam termin na 15lipca, no i tak zaczeli gadac i on mowi, ze zona jego urodzila majac 42 lata, o dzidzie starali sie 20 lat, od dnia slubu... dwojke dzieci maja adoptowanych ale ze kocha je jak swoje wlasne... i jak mi to opowiedzial to sie poplakalam... historia, ktora pokazuje, ze marzenia sie spelniaja :) nawet jesli trzeba na nie troche poczekac.
Ja zawsze mowie mężowi. Pierwsze biologiczne drugie adoptowane. Ale oba będą nasze ❤️❤️

reklama
A LH? Bo FSH i LH powinny mieć podobny wynik żeby było dobrze.

Ale Estradiol to hoho. Nie znam się ale widzisz nad czym trzeba popracować...

U nas wszystkie wyniki ok i ciągle nie wiem gdzie jest problem.

Czyli nie zdaje mi się, że ten estradiol jest jakiś dziwny? 🙄 🙄 Chociaż na necie są wyższe normy, więc nie wiem czemu to laboratorium podaje takie... 🤔🤔No nic zobaczymy co lekarz mi za tydzień powie na ten temat...

LH chyba mi nie zlecał :oo:

@wiola0904 wyniki były robione wczoraj tj. 10 dc.

@Wesoła_Aga źle odpisałaś wartości kochana bo ja teraz nie dawno robiłam i faza folikularna 12,4- 233 pg/ml
Faza owulacyjna do której się zblizasz
41,0 - 398 dlatego masz podwyższony bo blisko owu jesteś ! Nie ma się czym martwić
Faza lutealna 22,3 - 341
Estradiol ( W1- K99)

Dziewczyny myślicie ze owu mogła się przesunąć 🧐
Na początku stycznia poronilam samoistnie niby lekarz mówił że powinno być w normie ale ja się tak zastanawiam czy się mogła przesunąć 🙄
Zdecydowanie mogła. Ja poroniłam w grudniu i owu była o czasie ale przy wcześniejszym poronieniu cały cykl się wydłużył i owu była też ok tydzień pozniej.

Czyli nie zdaje mi się, że ten estradiol jest jakiś dziwny? 🙄 🙄 Chociaż na necie są wyższe normy, więc nie wiem czemu to laboratorium podaje takie... 🤔🤔No nic zobaczymy co lekarz mi za tydzień powie na ten temat...

LH chyba mi nie zlecał :oo:

@wiola0904 wyniki były robione wczoraj tj. 10 dc.
kurde, wlasnie patrze i wszedzie normy dla estradiolu sa takie:

1. estradiol w fazie folikularnej: 84-970 pg/ml (0,3-3,5 nmol/l)
  2. estradiol podczas owulacji: 13-330 pg/ml (0,48-1,17 nmol/l)
  3. estradiol w fazie lutealnej: 73-200 pg/ml (0,26-0,73 nmol/l)
  4. estradiol w okresie menopauzy: 11,2-42 pg/ml (0,04-0,15 nmol/l)
  5. estradiol u mężczyzn: 11,2-50,4 pg/ml (0,04-0,18 nmol/l).
wiec w sumie bylby bardzo dobry :)

reklama
@Wesoła_Aga źle odpisałaś wartości kochana bo ja teraz nie dawno robiłam i faza folikularna 12,4- 233 pg/ml
Faza owulacyjna do której się zblizasz
41,0 - 398 dlatego masz podwyższony bo blisko owu jesteś ! Nie ma się czym martwić
Faza lutealna 22,3 - 341
Estradiol ( W1- K99)

To od kiedy niby jest ta faza owulacyjna :D jak dziś dopiero pęcherzyk ma 12 mm :p To owulka jeszcze troooche...

Do góry