reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny jestem na euthyroxie (co już wiecie [emoji41]) i od tego czasu strasznie dużo jem czuję się ciężko myślicie ze to hormony czy jestem jebanym łakomczuchem?

I pytanie czysto teoretyczne po ilu dniach od owulacji w krwi można wykryć betę?

Nie liczy się od owulacjii. Mówi się o tym, że robiona w dniu spodziewanej @ powinna dawać stu procentowy, jasny wynik. Każda ma różnie cykle, także trudno tu mówić o konkretnej liczbie dni.

Ohhh laski ale bym chciała aby ten mój 7 cykl okazał się tym prawdziwie szczęśliwym 🙄 czuję jakieś ukłucie w okolicach jajników i od razu w głowie pojawia się myśl "ooo boże może to to!!!!" czuję mrowienie w lędźwiach? Kurde to samo... Kiedyś myślałam że starania o dziecko są takie łatwe, proste i przyjemne. Że wystarczy uprawiać seks bez zabezpieczenia i gotowe... Jaka ja byłam głupia 🤦🏻‍♀️ a najgorsze jest to wkręcanie sobie, że ma się jakieś objawy. Wyczekuje ich, myślę choć wiem, że nie powinnam tego robić, że robię sobie tylko krzywdę. I mam ochotę sama sobie dać w twarz za debilne myśli ☹️

U mnie była 11 dpo [emoji16] U Rudej szybciej więc u każdej kurde inaczej [emoji58]
Dziewczyny jestem na euthyroxie (co już wiecie [emoji41]) i od tego czasu strasznie dużo jem czuję się ciężko myślicie ze to hormony czy jestem jebanym łakomczuchem?

I pytanie czysto teoretyczne po ilu dniach od owulacji w krwi można wykryć betę?

Załączniki

• 20200130_192815.jpg
    20200130_192815.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 74
A Ty czujesz jakieś bóle?
ja od poczatku ciazy czulam bole jak na @. teraz jestem w 16tyg i dalej mnie brzuch pobolewa jak na okres. dodatkowo, na poczatku pamietam w niedziele zrobilam test,a we wtorek rano na bieliznie mialam sluz zabarwiony krwia. bylam pewna ze zaczyna sie okres. beta pojawila mi sie naprawde powoli... w czwartek czyli w 15 dniu po owulacji wynosila tylko 36,5

reklama

Ja tez jestem na euthyroxie i nie czuje, ze go biore. Tak jak i zero skutków ubocznych brania metforminy czy bromergonie, wiec może ja jakaś dziena jestem [emoji848] łykam to jak cukierki

A betę można już 10dpo, a bezpiecznie 12dpo ( zagnieżdżenie jet miedzy 6a10 dpo, beta zaczyna być wytwarzana w ciągu 48h po implantacji

Do góry