reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
[emoji23][emoji23][emoji23]
Ale smaka na jedzenie robicie ! Już jestem głodna [emoji23]
Piosenka o ogórach mega hahaha
Ktoś pytał o prawidłowe tycie w ciąży to kiedyś wyczytałam że optymalne przybranie wagi do porodu to max 12 kg.
Ja w pierwszej ciąży przybralam 10, nie wiem jak mi się to udało bo jak już przestałam wymiotować ( 5 miesiąc ) to jadłam non stop [emoji85]
@ u mnie dalej nie ma :(
Snil mi się nawet mój lekarz ( jest przystojny baaardzo ) i zaproponował przytulanki na " przepchanie " ale z nim nie z mężem [emoji87][emoji85][emoji23]

Moja przyjaciolka byla w 6 miesiacu i brala slub a w 7 miesiacu byla moja swiadkowa :) i w obu przypadkach wytrzymala do samego rana :)

My mielismy isc na wesele w lipcu ale nie wiem czy cos z tego bedzie bo wczoraj ojciec mlodego zmarl, wiec sie okaze co to bedzie. Poki co maz mi zakazal jutro na pogrzeb jechac bo wie ze ja zawodowa placzka i bardzo takie rzeczy przezywam wiec raczej w domu zostaje.
Idź stan gdzieś z tyłu na samym końcu w kościele tez na samym końcu tak żeby nikogo nie widzieć myśl o czymś innym .
Mam dwie koleżanki co przeżyły śmierć bliskiej osoby obie były w ciąży na początku tylko to była osoba bardzo bliska obie poronily chyba za duży stres . Jedna straciła mamę i brata w wypadku samochodowym wiec ona zszla pierwsza za duży stres poronila ze stresu . Druga ojca tez poronila. Moim zdaniem kobieta w ciąży nie powinna uczestniczyć w takich mocnych wydarzeniach gdzieś z tyłu daleko ok .

No akurat to meza wujek i to taki najblizszy w pokrewienstwie. Ja gdzie bym nie stala to bede przezywac, dlatego lepiej w domu zostane i po prostu zawiezie mnie na cmentarz w innym terminie. Stawanie z tylu mi nie pomoze bo zawsze staje z tylu. Jak najdalej zeby nie widziec. Ale to w cerkwi to moze byc dluzej... a z moim kolanem i w zaistnialych okolicznościach tak moze byc slabo z dluzszym staniem
Idź stan gdzieś z tyłu na samym końcu w kościele tez na samym końcu tak żeby nikogo nie widzieć myśl o czymś innym .
Mam dwie koleżanki co przeżyły śmierć bliskiej osoby obie były w ciąży na początku tylko to była osoba bardzo bliska obie poronily chyba za duży stres . Jedna straciła mamę i brata w wypadku samochodowym wiec ona zszla pierwsza za duży stres poronila ze stresu . Druga ojca tez poronila. Moim zdaniem kobieta w ciąży nie powinna uczestniczyć w takich mocnych wydarzeniach gdzieś z tyłu daleko ok .

Z tym tyciem w ciazy to jest tak.
Wiele zależy od wagi dziecka, ilości wód płodowych. Dużo zależy też od genetyki jak wszystkie baby w rodzinie tyły bardzo dużo (mama babcia) to i ty możesz choć nie zawsze.
Najważniejsza zasada jemy dla dwojga nie za dwoje 🔥😻
Kurde ja przytyłam prawie 30 kg w ciąży 😑 oczywiście w tym waga dziecka, miałam bardzo dużo wód płodowych ale to i tak jest bardzo dużo. Jadałam same węgle, cukier no i mało ruchu. Efekt był okropny. A jeszcze miałam cc więc nie mogłam sobie po porodzie tak łatwo to wszystko zrzucić ☹️ teraz już będę o wiele mądrzejsza. Zbilansowana dieta, dużo ruchu... Tym bardziej, że planuje urodzić naturalnie po cesarce więc nie mogę sobie pozwolić na zły stan organizmu.

To i u mnie wzielo sie +48 stad wlasnie :)
Kurde ja przytyłam prawie 30 kg w ciąży [emoji58] oczywiście w tym waga dziecka, miałam bardzo dużo wód płodowych ale to i tak jest bardzo dużo. Jadałam same węgle, cukier no i mało ruchu. Efekt był okropny. A jeszcze miałam cc więc nie mogłam sobie po porodzie tak łatwo to wszystko zrzucić [emoji3525] teraz już będę o wiele mądrzejsza. Zbilansowana dieta, dużo ruchu... Tym bardziej, że planuje urodzić naturalnie po cesarce więc nie mogę sobie pozwolić na zły stan organizmu.

Ja na szczęście zaczynałam ciążę z wagą 79, a skończyłam z 82[emoji3] Lekarz prowadzący pytał, czy się odchudzam[emoji23]
Z tym tyciem w ciazy to jest tak.
Wiele zależy od wagi dziecka, ilości wód płodowych. Dużo zależy też od genetyki jak wszystkie baby w rodzinie tyły bardzo dużo (mama babcia) to i ty możesz choć nie zawsze.
Najważniejsza zasada jemy dla dwojga nie za dwoje [emoji91][emoji76]

reklama
O komu dobrze :)
Ja na szczęście zaczynałam ciążę z wagą 79, a skończyłam z 82[emoji3] Lekarz prowadzący pytał, czy się odchudzam[emoji23]

Ja mam nadzieje rekordu nie pobije ale.... zaczyna sie tak samo .... slodkie, kwasne i najlepiej tluste [emoji14] zeby nie ostatnia dycha na koncie to bym zamowila se gigantyczna tortille ktora jadlabym caly dzien :D

Do góry