reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Marciu na paciorkowiec dostaniesz antybiotyk przed porodem, mi gin pobierał własnei w poniedziałek wymaz na GBS.

I własnie sobie sprawdziłam wyniki i też mam GBS dodatni! szlag. dają dwie dawki co 4h i po 8h można bezpiecznie rodzić.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu ale sa rozne grupy paciorkowcow i GBS to grupa B a ja mam z grupy D.....d jak do dupy :-)od jutra biore amoksycyline

p.s mam juz zlozona hustawke :-)

Dziewczyny, kolejne ekspresowe pytanie: jak sprawdzac poziom cukru w domu? Kupic taki test z apteki do nakluwania? Mozna tak sie kluc w ciazy??? Jakos mam obawy. ..ale chcialabym sprawdzic jak u mnie z cukrem gdy mnie te poty oblewaja. Z mama wpadlysmy na to bo otoczenie zauwazylo ze mam jeszcze napady glodu i slodkosci i inne....W ciazy wiadomo, zachcianki.... Ale podejrzane to... Tym bardziej ze cukier badalam ostatnio w 1mies ciazy. Jest anemia to i moze cukru za malo a fajnie byloby sprawdzic w nocy, kiedy mam te dziwaczne objawy. Mama kazala mi tez mierzyc cisnienie bo ja mam skoki z 90/60 na 135/90 i to nie w sytuacjach stresowych, ot tak, nagle skacze.

Kasieczek, a czytalas jakas ksiazke w ciazy wlasnie? Jakas konkretna? Czy tylko probowalas sama to zwalczyc? U mnie w szpitalu jest bezplatny psycholog dla kobiet w ciazy ale kurczaki, nie mam jak jezdzic bo musze lezec.

Marcia, Kasieczek, wspolczuje "paciorkow". A czy to badanie zleca kazdy gin? To rutynowe jest?

Ostatnia edycja:
Nanncy w domu to mozesz sprawdzic tylko glukometrem ktory trzeba se kupic chyba ze ktos ma cukrzyce i jest w poradni diabetologicznej to wtedy dostaje za free aczkolwiek i tak trzeba kupic paski i lancety wiec koszt kupienia tego wszystkiego na pierwszy raz ok 100 chyba nie ma takich jednorazowych.
co do paciorkowcow to mi wyszedl w moczu i to inny niz ten ktory sie wykrywa przed porodem. Przed porodem robi sie badanie tzw GBS i jest to badanie przesiewowe wiec kazdy gin powinien je wykonac

Dziewczyny, już końcówka. Damy radę z wszystkim i wszystko będzie dobrze. Mówię Wam.
Nanncy--> zrób badanie glukozy w laboratorium, będziesz miała pewny wynik.
Marcia, Kasia--> nie ma się czym stresować tym GBSem, bo wystarczy podać antybiotyk przed porodem i można spokojnie rodzić. Lekarze wiedzą co robią ( i tej wersji się będę trzymać).

Mnie dziś obudziły herzklekoty, ale na spokojnie to biorę, bo od lat mam problemy z sercem - jestem po dwóch ablacjach serca z powodu napadowego częstoskurczu nadkomorowego, a do tego strasznie emocjonalna jestem i mam serce tzw. hiperkinetyczne. Jednak jestem pod stałą kontrolą kardiologa i tydzień temu dostałam zaświadczenie, że mogę rodzić SN. U mnie problemem też jest szybko znikający potas z organizmu i właśnie z tym wiążę dzisiejsze klekoty.

Tak że widzicie, że zawsze coś się dzieje. Musi być ruch i równowaga w przyrodzie. A póki co, czekam do poniedziałku na wynik mojego GBS.

reklama
A mi wróciło samopoczucie z pierwszego trymestru i żeby mi nie było za kolorowo to se rzygam dziś przez dzień cały polegując. szlag...

Nanncy - co do GBS, mi siostra mówiła ze nie miała w pierwszej ciazy, ale chyba wtedy przy porodzie daja ten antybiotyk w razie w. ale moze spytaj lekarza.!

Do góry