reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Annie - jak fajnie że się odezwałaś!! Nelcia piękna! ale czas leci faktycznie!! kurde zmiana mieszkania?? ale lipa, coś z właścicielem nie tak?

Marcia - super koszulinka! powiem Ci ze na moim wątku dziewczyna z największym wagowo dzidziusiem miała najmniejszy brzuch. inna przybrała może 4 czy 5 kg bo taka jej natura, więc nie ma się czym przejmowac grunt że mały dobrze się rozwija!

Emalka - bedzie dobrze &&&&&!! cyce bolą, tak ma być!

mi niestety chyba wracają nudności z 2go trymestru chyba, na sam koniec.. ale czytałam ze to możliwe i że nawet przy porodzie się wtedy wymiotuje... trzeba żyć dalej.. eh.

reklama
No na szczęście problemów nie ma tylko możliwość zamiany na wieksze :)

Pisałyscie cos o laktatorach. Ja mam dwufazowy elektryczny Lovi i powiem Wam ze mi zycie uratował jak miałam kryzys laktacyjny. Do niego jest full wyposażenie.

Co do butelek to miałam Avent i o dupę rozbić były bo za szybko Neli lecialo i pózniej mocno ulewala i brzuch ja bolał. Kupiłam dr. Browna 120 i 240 ml i odrazu jest lepiej.

Jak chcecie cos wiedzieć to chętnie Wam podpowiem ;)

Annie - no ja zaopatrzyłam się w laktator Lovi ,ale nie elektryczny, ale pozytywne opinie o nim były, wszystko co kupowałam sprawdzałam tak wiec mam nadzieje ze sie spisze na medal! A butelki to ja szklane preferuje ;) własnie mieszy NUKiem a dr. Brownem się zastanawiałam.

No to super że macie mozliwośc zmiany na wieksze mieszkanie, dobrze ze to nie kwestia problemów!

A jak tam mała? daje popalić w nocy? macie z nią jakies problemy?

i mam pytanko do Ciebie, dawałaś Nelci wit K po porodzie??

Ostatnia edycja:
Mieliśmy trochę problemów z brzuszkiem ale juz minęło. Nocki raczej przesypia od 22 do 7-8 z dwoma karmieniami. Śpię z nią w łóżku wiec karmie na śpiocha. Podoi co ma wydoic i idziemy spac dalej :) jedynie dawała w kość jak miała skoki rozwojowe. Nie chciała nam z rąk schodzić. Ale teraz coraz wiecej rzeczy ją zajmuje i potrafi sama w bujaczku sie bawić.

Ja karmie tylko cycem wiec jej daje D+K obowiązkowo. Jak jest karmienie tylko MM to zdaje sie ze wtedy tylko jedna sie podaje ale nie pamietam która.

Ostatnia edycja:
No ja do tej witaminy K nie jestem przekonana wogóle. Zaledwie 1% ma zaburzenia krzepnięcia, a podawanie jej doustnie nie dośc ze powoduje bole brzuszka maluszka, na co uskarża sie wiele mamusiek, to może powodować przedłużenie żółtaczki. Także.. nie bardzo mi się to podoba.

Kasiu nasza dostaje i nic jej nie jest. Poza tym nie chodzi tu tylko o krew bo witamina K pomaga uchronić dziecko przed jakimiś grzybiczymi zapaleniami. Jak będziesz miała Madzie to sie zdziwisz co i gdzie trzeba wymyć :) Neli wiecznie za uszami mleko sie zbiera i muszę jej szorowac codziennie :) moim zdaniem lepiej podać teraz przez dwa miesiące kiedy wszystko łyka niz pózniej przy większym kombinować żeby wypiło

jeżeli zajdzie taka potrzeba i dzidzia bedzie potrzebowała to pewnie podam, ale żeby tak o rutynowo bo się daje i już to nie planuje. Zobaczymy! Zapewne przede mną jeszcze wiele niewiadomych i wiele mnie zaskoczy w trakcie macierzyństwa!

Przyszło dzis łożeczko i leżaczek i wiele pierdółek dla Małej. Annie - miałaś racje, coraz bardziej to realne się staje!

Ja tez po udanych zakupach, zostalo mi tylko kupic nianie elektroniczna i zdecydowalam sie na ta hustawke z fisher pricea a nie ten lezaczek co ma ashlee bo taki lezaczek fotelik mam dostac od kolezanki a ze jestem juz bardzo wygodna to zamierzam kupic ta wypasiona hustawke zeby mi pomogla w uspokajaniu malego :-), poza tym kupilam x-landera x-move , lozeczko i wiele innych rzeczy, ledwie sie zapakowalam do samochodu. Dobrze ze mam pojemny samochod :-)

poza tym robilam dzisiaj progesteron i jest 139,9 :-) czekam na smsa od ginki jak brac ten progesteron z czech..

reklama
Do góry