reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Basik - matko!! znów w szpitalu czy cały czas tam siedzisz?? współczuje! trzymaj się!!

Marcia - no to co baba wymyśliła za progesteron ze teraz masz taka zagwostke!! Jejku..A z Pati i sąsiadem i palcem, no jakoś sobie tego nie moge wyobrazić! Widzi - tak sie martwiłaś z tymi ruchami! Masz ode mnie zakaz wyszukiwania sobie objawów do zmartwień! Zajmij sie świętami!

Moja mała tak gimnastykuje, ze wsadza mi nogi pod żebra aż mnie prostuje maksymalnie! Tak sobie ze mną poczynia mała istotka! Nie wiem co to bedzie za miesiac jak jeszcze podrośnie!!

Kasia niestety nie ma innego preparatu na naszym rynku ktory mogla by mi przepisac. Byl jakis progesteron ale zostal wycofany a ona po prostu nie chce dopuscic do wczesniejszego porodu z powodu takich spadkow progesteronu. Wiem juz ze nie bedzie problemu jesli chodzi o recepte bo jest przepis ze mozna kupowac leki na terenie UE na podstawie recepty wystawionej w swoim kraju teraz tylko dogadac sie z nimi czy wysla mi np kurierem za pobraniem jak nie to mam jedna dziewczyne z marcowek z bielsko bialej i obiecala ze w razie czego postara mi sie pomoc najwyzej zaplace jej za paliwo i fatyge bo ma jakies 38 km do cieszyna.
a co do ruchow to zeby nie to ze moj maly lubi sie wiercic a potem nagle zmieni polozenie i cisza to bym nie panikowala no ale spoko 10 ruchow przez dzien to spokojnie nalicze :-)

Hej Dziewczyny!

Ja tak po krótce napiszę i jutro nadgonię co tam u Was bo dzisiaj padam na twarz...

Wyszłam dziś ze szpitala. Sprawdzali czy dzidziuś ma wykształcone nerki i pęcherz oraz czy nie wyciekają mi wody. Ze stresu osiwiały mi brwi !!! Kazali pić ok 2,5l - 3l wody mineralnej dziennie (poza herbatami, soczkami itd...). Poziom wód w czwartek był AFI 6 a wczoraj wzrósł do AFI 10 :-). Normy dla 20 tygodnia ciąży są od 9, także miałam sporo za mało... W ciągu tych dni brzuszek natychmiast urósł, aż popękała mi skóra po bokach :szok: a na wadze przybyło mi 2,5kg !!!!!! Szok !!!!! Jak dotąd nic nie przybierałam i brzuszek był malutki... Aż się śmieję, że poszłam do szpitala bez brzucha a wróciłam w ciąży :happy:. Trzeba jednak uważać aby nie przedobrzyć bo za dużo wody to tez niedobrze. Mam uważać, czy nie spuchną mi np. nogi... ale generalnie te 2 litry powinno się pić.

Byłam też dziś na USG połówkowym 3D i wszystko jest w porządku.
TO DZIEWCZYNKA !!!!!!!!!!!!! :-D o czym dowiedzieliśmy się na Izbie w szpitalu i byliśmy w strasznym szoku bo miałam przeczucie, że chłopczyk a tu niespodzianka... haha. Pozostaje wybrać jakieś imię :)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

nanncy super ze juz wyszlas , teraz drinkuj w domu wode i uwazaj na siebie. No i gratuluje corci:-) Masz jakies zdjecia z usg? Jak tak to czekamy....
u mnie dzis koniec 28 tc i zaczynam 29 jupii.

a gdzie nasza karola? Hop hop odezwij sie kochana ze u ciebiewszystko gra....
milego dnia, trzymajcie kciuki zebym sie dogadala z czeszkami:tak:

Nanncy - Ty to chyba jesteś nasza najwieksza nerwuska forumowa! że brwi osiwiały?? wow! GRATULUJE CÓRECZKI!! widzisz jak byłam też przekonana że to synek daje mi tak popalić :p a tu masz, córcie jednak dają mamuśkom w kość!! przybyło Ci 2,5 kg bo duże uzupełnienie płynów! No i ciut za szybko stąd ta skóra popękana! Ale pij pij :) no i zdj jakies pokaż małej i brzusia! :)

Marcia - a ja już 31 wow! Za 6 tyg moge juz bezpiecznie rodzic :) teraz to mi już leci :) po świetach przygotowania na przyjście małej już pełną parą!!

dogadala, sie z czeszkami :-D Wyslalam im recepty kurierem zaplacilam 112 zl ale wolalam wyslac kurierem niz zwykla poczta bo tak to oni beda w pn mieli recepty i moze miedzy swietami mi wysla a tak to pewnie po nowym roku albo po swietach by dotarlo do nich no i maja mi wyslac leki za pobraniem

reklama
Do góry