reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Karola ja Dupka brałam jeden cykl i trwał on 42 dni! Wczesniej ( kilka lat temu) brałam Lutkę, okres był częściej ale nigdy regularnie. Rok 2012 zamykam z 7 cyklami trwającymi - 35 - 64 - 42 - 46 - 85 - 45 - 42 dni! Z kolei rok 2011 to 6 cykli trwających - 59 - 65 - 79 - 71 - 86 - 52 dni!
Babka powiedziała mi ze 1/4 cykli jest z owulką, patrząc ma ich częstotliwość, więcej nie trzeba dopowiadać...:-(

Butterfly gratuluje :-)

Własnie wyczytałam, że Lutka hamuje owulkę!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiaczek bo taka jest rola progesteronu w drugiej polowie cyklu. Nie wiem jak ty bierzesz luteine ale przewaznie bierze sie ja po owulacji dlatego ze w naturalnych warunkach bez zaburzen w drugiej polowie cyklu wzrasta progesteron ktory ma za zadanie przygotowac blone sluzowa macicy na zaplodnione jajeczko i w razie ew. Ciazy powstrzymac kolejna owulacje, natomiast jezeli nie dochodzi do zaplodnienia wtedy progesteron spada(np. Przerywasz branie luteiny) i powinien wystapic okres.

a tak wogole to dzien dobry

Marcia - ja teraz Lutki nie biore wcale, ale kiedys ją brałam i na bank nie po owulce!

Witajcie! Ja po powrocie na swoje mieszkanie zamarzam, choć dzis juz lepiej bo 15 stopni jest! ale i tak ZIIIIIIMNO!!

Witam dziewczyny ;-)
U mnie w domu wszyscy śpią, ja niestety jak na złość nie mogę. Więc siedzę tu z Wami i popijam herbatkę z miodem i cytryną.:-D
Galaxia - To dla zdrowia maluszka.:tak:

Kasia - my w Krakowie mamy tak ocieplone mieszkanie, że całą zimę nie odkręcamy kaloryferów:szok: ja jedynie jak chce coś szybko wysuszyć. No i zawsze mamy zwrot za ogrzewanie :-D

Góralka - ja ze swoim mieszkam w domu - ka zdy ma swoje piętro! a że pode mną i centralnei nade mną nikt nie mieszka i tym samym nie ogrzewa no to zimno! A mieszkanie jest bezczynszowe więc normalnie płacimy gaz! aż mnie ta kwota przeraża! W bloku cieplej - zdecydowanie!

Cześć :happy: witam się z rana. Mieliśmy zostać w Poznaniu u siostry - ale oni pojechali w gości, a ja stwierdziłam że w takim razie też mam ich w dupie i wracamy. :happy: Oczywiście zostawili nam klucze i skorzystaliśmy z ich domku :rofl2: ( świnki z Nas, ale sami się śmiali że możemy bez krępacji :rofl2: tylko nie mamy zostawiać po sobie śladów ) co też uczyniliśmy ;-).

Na pytanie co dostałam:

od 3-7 dc brałam CLO -> 10 dc miałam monitoring ( był pęcherzyk ) i dostałam zastrzyk na pęknięcie.
12 dc następny monitoring -> kontrola i pęcherzyk pękł.

Teraz pakiet leków:
Eythyrox n50 1 dziennie
Metformax 500 2x1 dziennie
Folik 1 dziennie
Duphaston 2x1 dziennie
Estrofem 2x1 dziennie
Aspirin Protect 100 1 dziennie.

I dodatkowo łykam wit.C , tran i selen +e ( 2x1 dziennie ) ;-)

Niestety nie ma 100% pewności,że się udało. Ona tylko dała leki żeby pomóc w utrzymaniu ewentualnej ciąży. Jeśli się nie udało, odstawiam Estrofem i Duphaston i 1 cykl przerwy od stymulacji.

Kasia - oj to rzeczywiście nie ciekawie, moja znajoma miała tak że na tym samy piętrze mieszkanie obok było nie zamieszkane i niestety automatycznie u mnie też było zimno, od tej ściany. :tak:

butterfly - o wy świntuszki! no ale niech wam wyjdzie na dobre. :tak:
Trzeba być dobrej myśli, bo może się uda. :tak: Masz niezły pakiet leków. Ja jak na razie piję tylko folik, wit. C i jak sobie przypomnę magnez (to z związane z tym moim upadkiem, może mam niedobór?) i chyba tyle.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry