reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Dzień dobry po świętach:-) U mnie dziś 25 dc i tylko 3 dni do @ albo do testowania. Od wczoraj nic się nie dzieje w moim podbrzuszu, nic mnie nie boli - ani podbrzusze, ani piersi. Czasami zakłuje któryś jajnik i czasami mam też uczucie takiego rozciągania się czegoś w środku. Ale sama już nie wiem, czy faktycznie coś się tam fajnego dzieje, czy to tylko moja sugestia. Niebawem się przekonam:-)
karola--> jakie pigułki brałaś?

reklama
Lorelain oczywiście,są przepisy gdzie mogą zerwać :eek: ale ja ich nie spełniam, a radca odpisał mi
Osoba która przerywa staż traci status osoby bezrobotnej.Wynika to z art. 33 ust. 4 pkt 9 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy.Ustawodawca podaje nim: „Starosta, (...) pozbawia statusu bezrobotnego, który: (...) „9) pozostaje niezdolny do pracy wskutek choroby lub przebywania w zamkniętym ośrodku odwykowym przez nieprzerwany okres 90 dni, przy czym za okres nieprzerwany uważa się również okresy niezdolności do pracy wskutek choroby oraz przebywania w zamkniętym ośrodku odwykowym w sytuacji, gdy każda kolejna przerwa między okresami niezdolności do pracy wynosi mniej niż 30 dni kalendarzowych; pozbawienie statusu bezrobotnego następuje z upływem ostatniego dnia wskazanego okresu 90-dniowego”.Z kolei art. 80 ust. 1 ustawy stanowi: „Bezrobotny zachowuje prawo do zasiłku i stypendium za okres udokumentowanej niezdolności do pracy, przypadający w okresie przysługiwania zasiłku lub odbywania stażu, przygotowania zawodowego dorosłych i szkolenia, za który na podstawie odrębnych przepisów pracownicy zachowują prawo do wynagrodzenia lub przysługują im zasiłki z ubezpieczenia społecznego w razie choroby lub macierzyństwa”.

a oni mi zerwali bo mam "usprawiedliwioną nieobecność" i pozbawili dostępu do kasy
:eek: a przepis wyżej mówi że mogę pobierać dalej świadczenie

butterfly - masz racje odwołuj się i się nie daj! ... o kase zawsze warto walczyć bo na ulicy niestety nie leży

gosheek - bete i tak trzeba powtórzyć bo normy są bardzo szerokie a najwazniejsze to czy jest odpowiedni przyrost. Bierz coś na podtrzymanie?

avent - kurcze masz strasznie skomplikowany nick. Bardzo cierpliwa jesteś, bo ja to już bym dawno testowała :sorry::sorry::sorry:

gosheek--> będzie dobrze,trzymam kciuki:tak:
lorelain--> myślisz, że już by coś test pokazał, gdybym była w ciąży? nie chcę się zawieść, bo np. test zrobiłam za wcześnie...

Rojku - twoja córa ma śliczne imie :tak:... jak mówicie zdrobniale?

avent - no mi wychodziły pozytywne w 11 dniu po owu. Wiadomo najlepiej czekać do terminu @, no ale wytrzymać to neilada sztuka :-p

Powiedzcie mi, proszę, Dziewczyny drogie, taką rzecz: jak 13 i 14.12. testy owulacyjne wyszły pozytywne i krecha testowa była gruba i konkretna, to kiedy miałam owulację? Bo jeśli test informuje, że owulacja nastąpi w ciągu 24 - 36 godz., to chyba dopiero owulacja była ok.soboty - niedzieli,tak? Bo nie kumam tego zjawiska:rofl2:

karola - a ty badałaś sobie hormony? ja ide sprawdzić prolaktyne i progesteron w poniedziałek. Bierzesz dodatkowy progesteron i dostałaś może coś na zbicie prolaktyny skoro masz plamienia? ... może pisałaś ale nie potrafię wszystkich informacji ogarnąć :sorry:

no właśnie, nie... na dniach wybieram się do Gina, tylko, że ja mu mówiłam już o tych plamieniach to mnie olał... teraz już mu nie popuszczę. Nie biorę żadnych leków (tylko witaminy), Luteinę brałam ale na wywołanie @. Teraz mam plan iść do Gina, i poprosić o jakieś badania hormonalne i Lutkę albo Dupka, żeby brać w drugiej połowie cyklu bo coś ewidentnie jest nie teges z tymi plamieniami.

aventura chodzi Ci i pigułki anty, tak? Przez większość czasu Diane35 (dostałam ją w wieku 18 lat ze względu na trądzik i niereguralne cykle, a potem mój były lekarz tylko mi przedłużał receptę i wszystko miał w d....), sama domagałam się zmiany co jakiś czas i brałam Regulon i stosowałam plastry Evra. Co do testów owu to ja jestem nowicjuszką, w tym cyklu robiłam je pierwszy raz...

mnie wyszły pozytywne 14 i 15 grudnia czyli dzień po Twoich i u siebie obstawiałam owulkę w niedzielę lub w poniedziałek, czyli Twoja mogła być sobota- niedziela.

Ostatnia edycja:
reklama
avent - a jakiej firmy robiłaś test?

karola - musisz sobie wyregulować hormony, jak to zrobisz to myślę że się szybciutko uda. Gin który nic nie zrobił a wiedział jest do dupy i ja bym go szybko zmieniła. Bo jak Ci sie uda i bedziesz w ciazy i tez coś zbagatelizuje to bedziesz sobie w brode pluła.

Do góry