reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

LILI dziękuję za oświadczenie dot. Wioli :-p trochę mnie uspokoiłaś :eek: Zawsze to lepiej, jak ktoś jeszcze potwierdzi :-D

EWCIA a miałaś zorganizowaną opiekę dla synka? Czy szukasz pracy, którą można w domu wykonywać?

W szukaniu odpowiedniej pracy potrzebna jest cholerna determinacja, moja mama, kobieta z wykształceniem i doświadczeniem zawodowym kiedyś mi pokazała do ilu firm, na przestrzeni kilku lat, wysłała CV - do około dwustu:/ Nie mogłam uwierzyć.. A rozmów miała ładnych kilkadziesiąt.. Nie pasował wiek, ale w końcu się udało:)

Dziękuję MONIA chętnie przygarnę kubeczek, bo już ostatnie granulki wytrzepuję ze słoiczka:D

reklama
MONI my niby dziś luksusowo, bo o 6.30 :-) ale ja sama późno poszłam spać, bo musiałam porządnie poczytać, no i potem już nie mogłam spać przez wiercące się całą noc i stękające stworzonko..
A Wy jak?

Witam,

o taaaaaaakkkkkkk
kkkkkkkkkkkaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwyyyyyyyyy:sorry2:

Kuotku, z tego wszystkiego wyszło tyle, że akurat miałabym z kim Mikosia zostawić... ale najwidoczniej tak miało być...
Tu w okolicy już wszędzie poroznosiłam gdzie mogłabym pracować, także kiepsko...

u nas noc do doopy:dry: nie pamiętam już nawet kiedy ostatnio tak było, bo chyba z 5 miesięcy temu jak nie dalej... i moje Dziecię po chyba 6 miesiącach dostało paracetamol w syropie w nocy...

Kuocie, i jeszcze jedno odnośnie wczorajszego posta:-p tylko napisz, ze jedziesz, a i kawa sypana się znajdzie;-)

O jak tu rozmownie od rana :-):-):-):-):-)

Wioluś ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Nocek Wam współczuję! Ja się nauczyłam już wysypiać więc nie marudzę - ale żebyście nie myślały, że mnie mała z 4-5 razy na cyca nie budzi :-p:-p:-p:-p Plus wyjący Maciuś tuż po moim zaśnięciu :-p:-p:-p:-p I niestety nie mogłam z nim siedzieć, bo się mała od tego ryku obudziła, a byłam sama w domu - serce rozdarte dosłownie.....

Buziaki!

A w ogóle macie jakieś porady dotyczące bucików?? Mam pełno bucików a to po kimś, a to od kogoś....Ale żaden nie pasuje dobrze na nóżkę małej, żaden nie jest dość wygodny....a w związku z tym, że mała woli chodzić niż siedzieć w wózku to chyba kupię jej buty dopasowane na jej nóżkę konkretnie...nie za wysokie też...mięciutkie....Ale trochę żal mi kasy, bo buty dziecięce mają ceny z kosmosu dosłownie......

3 kooopa za nami, a nawet chyba i 4 idzie:eek: ileż można ja się pytam:rolleyes2:

Liluś, Bidulko :*
co do butków, to ja z tych co to jak mają kupować, to już na butach dla Małego, to raczej nie oszczędzam:sorry: jestem zdania, że dobry but dla dziecka, to podstawa choć nie powiem było i tak, ze i Mały dzieki dobrym koleżankom chodził w butkach po innym Dziecku, bo bym nie miała co założyć Mu...
i tak na zimówki odkładałam 3 miesiące, ale udało się:tak:
Ja jestem mega zadowolona z butków bartka. Na lato mieliśmy sandałki i w sumie kupując je, to dużo ryzykowałam, gdyż Mikołaj nie akceptował butów, to raz, a dwa ma wysokie podbicie... a butki były super dopasowane i Miki jak je założył, to już nie chciał ściągnąć:-D a wcześniej było to nie do pomyślenia, aby miał buty dłużej niż 10 minut. Teraz zimówki też mamy bartka, oczywiście kupowane w ciemno i w dalszym ciągu jestem zadowolona:tak: mam nadzieję, ze z kapci jak przyjdą też będę zadowolona:-)

Ewciu czyli zamawiasz przez allegro? Bo ja to mimo, że to moje drugie dziecko ciągle mam kłopot z dopasowaniem butków - i wolę jak ktoś mi w sklepie doradzi...Jak kiedyś kupiłam Maciusiowi sandałki to jeszcze tego samego dnia stracił przez nie ząbka, bo sandałki okazały się o 2 numery za duże :-:)-:)-:)-( Do dziś mnie to tak boli, że szkoda gadać....:-:)-:)-( W każdym razie Martynka wciąż niepewnie chodzi - więc chciałabym kupić dopasowane butki, ale z drugiej strony takie, żeby na całą zimę wystarczyły....No i wydaje mi się, że za wysokie nie mogą być - tylko takie do kosteczki...A Bartka w tym moim sklepie nie ma niestety...

hej :)

kawyyy tez chce :)))

pewnie zaraz na drzemke pojdziemy , bo pobudka znowu po 6 :wściekła/y:
no i leje , leje i leje wiec dzisiaj napewno w domu caly dzien .... nic to posprzatam chociaz :)
a jutro ma juz byc slonko , ale podobno straszny wiatr wiec nie wiem czy wyjdziemy ....

Asionku wstaw nam troche slonecznych zdjec, co ogrzeje sie przy nich:-p

hehe tak wstawialam slonce , ze i u nas dzisiaj zabraklo :) ale cieplo jest wiec nie narzekam jeszcze :)

No właśnie Asionku napisz nam jak się pocisz w tych Waszych upałach.....zimno mi.....:zawstydzona/y::zawstydzona/y: A co do ciąż to ja wiedziałam o co chodzi oczywiście :-p:-p:-p tylko ja tak lubię się droczyć w kwestii ciąż :-p:-p:-p Co mi innego zostało????? :-p:-p
!

no w srode sie pocilam niezle bylo bardzo goraco :)
no jeszcze nic nie wiadomo roznie moze byc z ta ciaza :))) a noz kiedys sie trafi niespodzianka ? :)))

Na dobranoc była 6 kupa dnia dzisiejszego:eek: póki co siedzi cicho w tym łóżeczku, może a nóż zasypia, zajrzę za 20 minut jak nadal będzie cicho, żeby przykryć:-)

Dzięki dziewczyny;-)
szkoda trochę, ale nic na to nie poradzę...
Kur** ale najbardziej wkurzające jest to, ze na prawdę byłam święcie przekonana, ze to tylko formalność ten telefon:eek: przecież ona tak się cieszyła, że miałam doświadczenie, a zachwycona była, ze ja jestem taka wesoła!:eek: i co z tego, jak człowiek idzie spięty, to doopa,a jak wyluzowany, to jeszcze bardziej dooopa...

no szkoda i rozumiem rozczarowanie :( kurcze w koncu znajdzie sie cos i to takiego gdzie zarobki beda super , a godziny pracy fajne :))) &&&&&&&&&&&&&&&&&&

A w ogóle macie jakieś porady dotyczące bucików?? Mam pełno bucików a to po kimś, a to od kogoś....Ale żaden nie pasuje dobrze na nóżkę małej, żaden nie jest dość wygodny....a w związku z tym, że mała woli chodzić niż siedzieć w wózku to chyba kupię jej buty dopasowane na jej nóżkę konkretnie...nie za wysokie też...mięciutkie....Ale trochę żal mi kasy, bo buty dziecięce mają ceny z kosmosu dosłownie......

co do butow ja sie nie znam :)
ale ostatnio bylam w sklepie i babka taka z dwoma synami i mezem zaczela sie zachwycac Natem i tak stala i gadala z nim , a pozniej sie pyta mnie czy moze udzielic rady :) okazalo sie , ze ona ortopeda dzieciecy jest i dala kilka rad jakie buty kupowac
no i wyszlo na to , ze najlepsze takie trzewiki koniecznie za kostke , nozka niestabilna jeszcze i bardzo wazne jest zeby je usztywniac troche wlasnie takimi bucikami do 2r.z.
pytalam sie o kapcie i tez powiedziala , ze w domu takie same buciki , dziecku ie przeszkadza , a procentuje to na przyszlosc
ja mam troche taki butow i rzeczywiscie jak zaczelam je nakladac to maly lepiej chodzi :)
najgorsze a adidaski dla dzieci , a wlasnie takich butow sie kupuje duzo teraz ... w kazdym razie ja juz nie nakladam ich chyba , ze wiem , ze Nat lazic nie bedzie tylko w wozku zostanie :)

a fajne buciki i nawet , nawet cenowo sa w Deichmannie czy jak to sie pisze ( tutaj nie ma :/ ) marki Elefante ?? chyba tak ? i wlasnie takie trzewiki sa podobno rewelka :) mam zamiar je pokupowac jak bede w Pl teraz :)

reklama
Asionku co do ciąży to ja może by m się skusiła za 5 lat - ale wtedy to ja już będę za stara :-p:-p A co do butków to zgadzam się - tylko trzewiki! Koniecznie za kostkę, koniecznie z tym wyprofilowaniem we wkładce, najlepiej z atestem, i najlepiej nic sztucznego. Elefanetn też lubię. Ale mam jeden taki sklepik specjalistyczny z butkami dla dzieci i tam się chyba udam, bo tam właśnie pan mierzy dokładnie nóżkę dziecka i doradza jaki but kupić, żeby do wiosny wystarczył. A z wysokimi butkami to chodziło mi o takie do połowy łydki - jedne takie mam i widać, że małej niewygodnie.

Do góry