reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

reklama
ech dzisiaj taka pogoda,że siedzę z kubkiem kawusi w ręku, właśnie dotarliśmy do domku, mała zasnęła mi w aptece pod domem....tak czytam Wasze opisy maluszków i stwierdzam,że ja nie będę już nigdy narzekać, Maja jest bardzo zajmująca ale też potrafi się chwilkę sama czymś zająć, albo bratu psuć, wózek uwielbia i spacery w nim, potrafi bez problemu w nim odpłynąć, tak jak dziś i wczoraj;))

byłam w rossmanie, biedronce (są fajne papcio-skarpetki z disney za 11,99zł, kupiłam małej z myszką mini;))), o takie
Gazetka promocyjna Biedronka od 24-09-2012 do 03-10-2012 • Okazjum.pl
potem przychodnia, zakup szyneczki dla dzieci, apteka....a wszystko w strasznym wietrze i popadało troszkę

Maja ma katar ropny i bactrim do brania, na szczęście osłuchowo czysto, Danio zdrów i jak dobrze pójdzie to w poniedziałek do przedszkola!!!!!!!

a ja dziś o godz. 17 będę mieć gaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w końcu że tak powiem;))

dziś na obiad sznycelki duszone z indyka, kopytka zakupione w biedronce i suróweczka z kiszonej kapustki....mniam!!!

Moniu- naprawdę serdecznie ci współczuję sytuacji w pracy, nie znam szczegółów ale wierzę że może być źle, może rzeczywiście lepiej będzie znaleźć miejsce gdzie będziesz się lepiej czuła i nie będziesz taka nerwowa??bo podejrzewam że teraz może chodzić o mobbing, z tego co ostatnio pisałaś tak wnioskuję

Wiolu a gdzie twoja niunia pojechała???

halo....jest tu ktoś????

Ostatnia edycja:
mam dziecie w domu:-D:-D
Iwcioa byla na wycieczce w torunskim Kinderku(taka sala zabaw dla dzieci, zjezdzalnie, dmuchane zamki, pileczki, samochody , malpi gaj itd), wrocila mega zadowolona .a ja sie ciesze ze ona tak sie cieszy.
zamowilam Franiowi kombinezon na jesien, wlasnie przyszed, super jest. nawet nie widac ze uzywany
kombinezon na jesień (2633168731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i jeszcze sweterek od tej Pani tez w super stanie
sweterek 9-12miesięcy (2640771384) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wiolu to super,że mała zadowolona!!!!ciesz się kochana;)) ale cudności kupiłaś małemu, kombinezon rządzi;)))

a ja teraz zmykam, popiszę chwilę z Danielkiem a na 14 obiad zrobimy, buziaki i do później!!!

Kaaaawy!!!

My znowu po wycieczce do "miasta". Schaby i boczki się pieką, a indyk smaży na patelni... uffff.....

WIOLU jak mnie pytałaś, to ja już się szykowałam do wyjścia :)))

A, i standardowo żeberka się już duszą w kapuście, to się zawsze udaje :D Będzie na obiad niedzielny jak znalazł.

Ostatnia edycja:
a ja sie wlasnie obudzilam , Iwa spala 3 h, Franio 2,5 a ja godzinke. a teraz musze jechac za wiesc swoj wozek( ten czarny) do tej dziewczyny i pieniadze odebrac, ale mi sie nie chce i jesczze o biedronke chce zachaczyc(Paulina to twoja wina)

my tez spalysmy :) 2,5 godziny, po czym Zosia podjadla i zwymiotowala lekarstwo zjedzone przed snem ;/ podjadla odrobine jeszcze i spi znowu. kurcze. jakas taka jest spiochowata dzis.
straszny mamy problem z pepkiem teraz. nie ma juz tej spinki i gazikiem trzeba dzialac, a jakby go nie pryzmocowac, to i tak sie przemieszcza. masakra. no i teraz koniec z kapaniem az sie nie zagoi do konca. polozna gupia no...

moniu,
slow mi brak. sciskam.

reklama
ufff zuczek spi :)))
czas na relaks , oby tylko nie budzil sie co chwile ...

Zębów ni widu, niezmiennie od paru m-cy mamy dwa dolne i koniec :)

ASIONKU Ja gotuję to samo dla Oli i dla nas - tylko, że Oli na parze i miksuję, a nam z przyprawami i często smażone lub pieczone i panierowane, ale warzywa i mięsa lub ryby idą te same :)

no u nas na szczescie ida te zeby , wiec nie na darmo nie spie hehe
ja robilam mlodemu kilka razy obid z nami i po rozciapaniu widelcem jesc nie chce nic ...
a swoje dania kupione pomimo , ze sa duze kawaly ( wieksze jak ja robie ) zjada ...
kanapki , ciastka gryzie sam i zje wszystko , winogrona w calosci pozera
takze nie wiem czemu nie chce jesc obiadkow ?? mam nadzieje , ze mu to przejdzie jakos

Asionek kurcze ja nie pamietam jak to bylo z tym gotowaniem, wydaje mi sie ze dawalam to samo co nam tyle ze nie przyprawione . ogolnie to Iwa do 1.5 roku prawie jesc nie chciala a potem to juz byla na tyle duza ze wszystko dostawala jak my

no Nat moich nie chce , chyba , ze z talerza mojego wkladane do buzi w kawalkach .. ale to zadne jedzenie , bo raz , ze nie widze ile zjadl , dwa nie naje sie porzadnie , to raczej przekaska taka
oby i jemu sie odwidzilo i zaczal jesc obiady normalne :)

PAULINA no bo właśnie widzisz, moi rodzice zjedzą WSZYSTKO i zawsze mnie pod niebiosa chwalą, ale już G rodzice są wybredni jak mało kto :eek: A mięsiwa to mama G robi przeróżniaste, nawet własną kiełbachę potrafi, więc kurczak będzie leżał :dry: Znaczy nie będzie, bo moi raz dwa go zjedzą, ale chciałabym też coś takiego, żeby tym drugim pasowało. No co za ludzie.... wspominałam, że Szanownego mama jest szefową kuchni? :dry: Może ten schab WIOLI.....:confused:

oooo szefowa ?? moj maz tez , ale na moja kuchnie nie narzeka , bardzo lubi na szczescie :)

Eeee.....te dzieci co przyjdą potrzebują żeby im zafundować piekło w gębie :-):-):-) a mój Maniek, to uwielbia pikanterię, oczywiście na razie kulinarną :cool:
No i nie wiem co z tym tortem....nie chce za bardzo kupować, bo tam tyle chemii i te produkty takie siakeś niewiadomego pochodzenia....może macie Koleżanki jakiś przepis fantastyczny na urodzinowy wypiek? Nie musi to być tort, bo u nas właściwie nikt tortów nie lubi :))

na tej stronce sa super przepisy na torty , ciasta i nie tylko :) Tort Pi

Do góry