reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

jeszcze wpadlam do was :)
mamy kolejny maly sukces :) Nat zjadl MM z butli :) bez placzu , rzucania butla i odpychania ... pozniej dalam troche cyca , bo nie chce zeby mi sie zatory czy guzy porobily , wole jak z konczeniem karmienia w dzien powoli konczyc :)
ale sie ciesze :-D istaniej dla nas szansa , ze w koncu sie uda !!

ufff

kolejka na skajpie byla, kupa, ryk, 15 karmien... uff! :-D:-D:-D

o moim hardkorowym porodzie to chyba na ofcach napisze, bo tu sie jeszcze ktos przestraszy :tak:

kocurku! w kwestii kup! :-D:-D
Zosia pierwsza kuoe zrobila 3 minuty po urodzeniu na moim brzuchu :-D:-D a do konca dnia obsrajczyla sie jeszcze 4 razy. puszcza baczury niesamowite.

aaaaa czy kupa moze byc zielona czy to cos nie tak? ;/ musze poszukac...

No to teraz skrot. wczoraj wrocilysmy do domu, bo jakas bylam okrutnie steskniona i bylam w pokoju z brazylijka chrapiaca bardziej niz ktokolwiek i zagadujaca non stop... poza tym szpital byl genialny, opieka boska.
mamy maly problem z jedzeniem. zosia super umie ssac ale zasypia po 5 minutach. Wczoraj wazyla juz tylko 2860 i jest przerazajaco chuda. za godzine przyjdzie polozna i zobaczymy czy karmienie non stop cos pomoglo. wydaje mi sie, ze lyka duzo powietrza, bo jej sie ciagle cos przewala. a moze powinnam jednak jakas diete zastosowac. wczoraj rano polozna 3 godziny z nami siedziala i probiwalysmy roznych metod ale skubana zapada w taki sen, ze mozna by nia podrzucac i dalej mialaby w nosie.
Ma najpiekniejszy, zachrypniety glosik na swiecie. Minki robi niesamowite!!

wpadne jeszcze pozniej poopowiadac wiecej i powklejac fotki :)

sciskam was mocno i tesknie!!!!!!
mam nadzieje, ze u was wszystkich jest ok!

Poczek super , ze juz w domku jestes :) pokaz malutka !!
co do kup to moga byc na poczatku zielone ... no i ilosc hurtowa hehe za kazdym karmieniem u nas byla

a co do jedzenia Nat zawsze tak jadl po 5 min. :) i spal ... ale sie najadal ,bo przybieral po 250g i lepiej tygodniowo :) tak wiec jak bedzie przybierac nie ma co sie martwic czasem , moze tez tak sie wssysa i wyssie wszystko w szybkim tepie ? :)

Oooooooooooooooooooooooooooooooooochhh keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Poczku!!!!!!!!!!!!!!! Czekam na więcej!!!! Twój post boski!!!!!!!!!!!

Wioluś Maciuś lata, maluje sobie ręce, ogląda bajki, Martynka łazi, czeka na obiad i spróbuję ją spać położyć jak Maciuś pozwoli....a ja tu siedzę i na nic nie mam siły ani ochoty.....taaaaaaaaaaaaaaaak mi się chce leżeć!!!!!!!!

a powiedz mi kochana ty karmisz jeszcze piersia ? bo sie pogubilam czy tylko ja na polu walki zostalam hehe
udalo sie do butli przekonac ?

ladnie zasypia?:-D:-D:-D:-D:-D

a prosze bardzo

jaaaa jaki slodziak :))) a juz spiacy to wogole do schrupania !! uwielbiam patrzec na spiace maluchy :)))

KUOTKU Kochany, nie mieliśmy internetu :eek: chmury niskie i nas odcięło od ciociów :(((
Ale już jesteśmy i śpiki też są! Ja nie wiem....jeden kończy to drugi zaczyna, i jak tu wyjść z kataru???

Made zdrowka duzo w takim razie &&&&&&&&&&&

u nas w sumie nie jest źle, Ala zaakceptowawła przedszkole, nawet sie dziewczynka druga trafiła RIMOS jakaś chyba Hinduska czy coś ;) no a tak sami chłopcy w liczbie sztuk 7 no i Ala i Rimos ;) wiec grupa 9 cio osobowa

Maja szaleje, straszna złośnica i wszystko stale na nie...
Adam w pracy... cały czas w pracy... wraca późnym wieczorem lub nocą, wiec cały czas sama jestem z dzieciakami... psychicznie umeczona jestem wiec rzadko pisze, choć zagladam każdego dnia...

i co to jeszcze rzec miałam... w sumie nie wiem, ale z tymi choróbskami typu kooopa i rzygi to wiem o co chodzi bo i u mnie było niedawno wiec widać wirus krązy w powietrzu niezaleznie od granic wszelakich zaraża...

zaraz ide kapac moje Łobuzy i znowu kolejny samotny wieczór przed TV... nawet nie chce mi sie ksiązek czytać tylko tak bezmysle siedze i patrze sie na te gadające głowy...

pozdrawiam Was gorąco i w przypływie chęci skrobne cos od czasu do czasu...

dobrze , ze Maja ma kolezanke chociaz jedna :) a co tam u was taki deficyt dziewczynek jest ? :)
co do wieczorow ja prawie zawsze jestem sama ... wiec rozumiem
ale zawsze cos na necie popatrze , seriale poogladam , ksiazke poczytam i wsumie to ja lubie te moje samotne wieczorki :)

reklama
Asionku karmię piersią. Butelką podaję napoje w ciągu dnia. MM mała nie lubi - poza tym mam wrażenie, że ona od mleka (nawet w kaszce) dostaje wysypki. Więc z mlekiem już nie walczę, bo parę paczek już koszu wylądowało. W dzień praktycznie nie muszę wcale karmić - zostawiłam sobie cyca na noc, bo jest to dla mnie na razie najprostszy sposób, żeby się wyspać. Jak czasem próbuję ją po prostu przytulić bez cyca to płacze długo i po omacku szuka tego cyca....Niestety wciąż tak ze 3-4 razy mi się budzi w ciągu nocy...Zobaczymy jak to dalej będzie. Ale w dzień nie mamy z tym w ogóle problemów. A Tobie gratuluję!!!!!!!!! Będzie na pewno dobrze! Jaki masz plan na nocne odcycowanie? Czy mały w nocy już nie woła????

Wioluś :-):-):-):-):-):-)

Paulinko
buziaki! Ja też powoli zmykam!

Kocurku na tym etapie dnia potrafię liczyć do CZECH - 123.........no tyle to Paulinka nie ma, więc wykreśliłam jeden i jest 23 :-):-):-) To se wymyśliłam! HA! :-p

reklama
I tak w ogóle to ja bardzo nie lubię faktu, że tu prawie każdy ma mniej niż CZYDZIEŚCI! Jak można być tak nieprzyzwoicie młodym???? :eek::-p

Do góry