reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Made no u nas juz powoli wylazi slonce :/

co do jedzenia to widze Ola sporo je :) u nas jakos apetyt mlodemu nie odpisuje ostatnio , moze od upalow ? albo zebow ? cyca w dzien nie chce ... zje troszke obiadku ,deserkow nie chce ostatnio nic , troche kaszki na sniadanie
najlepiej to mu ida kanapeczki z serkiem jakims i banan gryziony oczywiscie samemu

teraz lazi przy pchaczu , a ja czekam az pojdzie spac i sie ogarne , bo mieszkanie juz wysprzatane :)

ASIONKU ja mam problem taki, że mi Ola wyłazi z fotelika w trakcie jazdy i za cholerę nic jej nie zatrzyma, tylko butla :baffled: Wczoraj wszystkie butle wytrąbiła w CH, więc na powrót dostała takiego grającego lewka smiki, i połowę trasy był spokój, a potem musiałam okropnie na nią nakrzyczeć i dopiero wtedy się uspokoiła :sorry2: Z tym jeżdżeniem samochodem to istny dramat :sorry2:

A w trakcie zakupów mała jeździ w koszu i stwierdzam, że to jest najodpowiedniejszy dla niej wózek, chyba taki zakupię :eek: Ola ma wolność, może sobie w nim łazić, nie wypadnie, a w dodatku jedzie i ma frajdę, oczywiście STOI no bo jak inaczej! Więc wczoraj jak wariatka jeden wózek z wielką torbą pchałam, a drugi z Ufolkiem i zakupami ciągnęłam :errr:

Nat tez za bardzo nie lubi w foteliku w samochodzie siedziec ...
w wozku posiedzi troche , a pozniej musi stac hehe , dlatego tez najlepiej mu w tych duzych wozkach w CH :) moze trzeba taki zakosic ? :rofl2::rofl2:

widze poszlyscie spac to ja tez ide klade malego moze w koncu zasnie ?
jak S w domu jest to maly tak podniecony jest , ze spac nie chce ...

reklama
Asionku - u nas też już wylazło i grzeje niemiłosiernie :sorry2: ja się wykończę od tych upałów......to nie dla mnie, jestem zmęczona :/ A Tobie to ja serdecznie współczuję tyle miesięcy tropików :sorry2: Zniesłabym to jeszcze na okres wakacji, ale nie dłużej!
Miłego dnia!

Ja tu zostaję :eek: gdyby ktoś chętny był się przyłączyć do Celebryckiej ;)) Obiecuję nie pisać nic o świnkach :-p

Made ja chce celebryckiej:) I jak dla mnie to możesz gadac o świniakach ile chcesz:)) Ja też lubię:)

Asionek dawno juz bym umarła od takich upałów! Nasze mnie wykańczają a Twoje to już zupełnie....

Usnę zaraz przy tym biurku:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Zmarzłam na placu zabaw :baffled: Wiecie jak zimno u nas dziś??? BRRR!

Rety aż chyba się napiję z Wami celebryckiej!

Mój komputer się nie zna, bo mi na czerwono podkreślił CELEBRYCKIEJ....

A w ogóle chciałam mocno Poczka uściskać - Poczku pomarudź nam więcej o końcówce ciąży - nic a nic nie marudzisz - dzielna jesteś niesłychanie! A ja uwielbiam sobie tę końcówkę ciąży przypominać...Poczku jak się czujesz???

I czy mi się wydaje czy mało Rureczki coś???

I kocham swoją córcię...Nadziwić się nie mogę jak ona ładnie zasypia...TFU TFU TFU!

Made panowie właśnie montują rolety, a po fakturę jadę dopiero w poniedziałek. Ale jak tyle czekałam to te dwa dni dłużej wytrzymam. :-)

Ostatnia edycja:
Kurcze LILU.....ależ Ci zazdroszczę :sorry2: ja jeszcze muszę dzwonić do banku i pytać czy uwzględnią fakturę gdzie w rubryce jest: DO ZAPŁATY :/ i płatność PRZELEW
Tracę już siły powiem Ci szczerze.....

No właśnie Made - bo Ty coś mówiłaś, że niby musi być zapłacone gotówką??? Ale ja myślę, że wystarczy wtedy dopiąć wydruk z konta, że ten przelew został wykonany? Przecież nie płacisz za to facetom, którzy pracują i robią - tylko robisz przelew do centrali. Musi być taka możliwość.

Asionku!
u nas tez slonca nie ma! jest wciaz 30 stopni ale juz tak nie parzy! jest bosko!

moniu
wspolczuje nocnych przygod!

a gdzie jest Rurka?

skad wy wiecie co misiakom malym jesc dawac i kiedy? coraz bardzoej to wszystko skomplikowane.

kotku
ja miesa tez nie serwuje specjalnie poza indykiem i kurczakiem bio. Czerwonego miesa po prostu nie lubie robic, a i jesc jakos tez niespecjalnie ale wedliny uwielbiam. szynke parmeska moglabym kilogramami, albo takie chudziutkie wloskie salami. mniam :)
parowki mnie obrzydzaja - zmielony dzioby, jelita, wiory i kij wie co jeszcze. ostatnio zaskoczyla mnie kolezanka, ktora generalnie jest bardzo bio i eko jak swojemu synkowi dala na kolacje 2 parowki i do tego jeszcze kanapka z tunczykiem z puszki (nie wiem co moze byc zlego z tunczykiem z puszki ale ja jem tylko swieze i takie cos z puszki w sosie mnie wzdryga..). ehh

a mowilam wam, ze przyszedl wczoraj poczta zestaw do pobrania krwi i tkanki pepowinowej? wielki karton. stoi przy drzwiach i to chyba jedyna rzecz jaka do szpitala bede zabierac a do tego w prezencie od tego banku krwi dostalismy baby cook Beaba Babycook's Babyfood Maker: Create Healthy Meals for Baby Using this Steamer, Blender, Warmer and Defroster, All-In-One.
anyway... ten zestaw pobraniowy jest przerazajacy! ale cesze sie, ze juz jest.

Poczku jak się czujesz????

Co do podawania dzieciom jedzonka - przy Maciusiu robiłam wszystko według tabelki i informacji na słoiczkach - nie za dobrze na tym wyszłam, bo sobie niejadka wychowałam. Martynka je w sumie wszystko - na początku tylko byłam ostrożna, a teraz na śniadanie chleb z szynką, na obiad kurczaka - oczywiście staram się jak najbardziej zdrowo ją odżywiać, ale już tak się nie przejmuję - ona pożera wszystko wzrokiem. Pomalutku a sama będziesz wiedziała co i jak. Wszystko z czasem przychodzi!

No i robicie tę krew pępowinową??? SUPER! Też mnie to kusiło, ale koszt za duży dla nas był niestety.

A o tym BABYCOOK Jos kiedyś pisała - super to jest!

reklama
Do góry