reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

reklama
Dzięki siedzeniu cały dzień w piwnicy mam jutro URLOP!!!!! Ten tajny na ucieczke:)) No małż się wepchnął.... ale moze być bo leje więc musimy samochodem:))
Normalnei tak strasznie sie cieszę!!! Pojedziemy do mojego domku na odludnej wsi i będzie jak za starych dobrych przedmałżeńskich czasów:)) Nażremy się śmieciowego jedzenia, porobimy conieco (akurat nastrój budowany przez LILI się przyda), pogadamy i pójdziemy spać:)) Bo my tam kiedyś na sex i takie tam jeździliśmy przed ślubem jak była zima i nie było gdzie:))
Chociaż wstyd przyznać to spanie jest dla mnie najważniejszym pukntem dnia:))))
Ubrania na zmianęi jedzenie już w samochodzie - konspiracja jak za dawnych czasów:)) ehh aż mi się przypomniało:))

KOTEK daj przepis na ciasto??? może bym cosik upiekłą jak będę mieć tyle urlopu...
Kiedyś ty miała czas PIŃCET zdjeć UFolka usuwać???

MADE super że ludzki człowiek ci siem w ZUSie trafił:)) Od razu mniej przeszkadzają te głupie przepisy:)) I Lil ma rację - dobra duszyczka jesteś to Ci sie dobrzy ludzie trafiają;))

LILUŚ to ciągu dalszego batmana życzę:)))

EWCIK dałąbyś przepis na ten krem z brokułów...
I Ty byś może pomieszkała u mnie trochę co?? Bo tak codziennie piszesz że mieszkanko sprzątasz... Tak z tydzień coooo??? I Mikoś by się z Wikuśką i psiakiem pobawił...

RURKA jak by ci się przypadkiem w oczy rzuciły dresiki/rajstopki/piżamka dla dużego dziecia to pisz co? Bo przez gupią piwnicę wylicytowali mi super dresiki...

Dobranoc Kuleżanki:)

RURKA 80-86 teraz zamierzamy nosić:) Dzięki:)

Zla jestem neisamowicie bo licytowałam u tego samego sprzedawcy 2 dresiki śliczne i wylazłam z piwnicy o 10 min za późno:((

No zbieram się spać bo normalnei trzeba wstać....

Ciacho kruche z jabłkami i jeżynami, cuuuudownie mi wyszło.......... pachnie wszędzie,

Jak robisz? Daj przepis?

Ja cos o podlogach wykladalam? Nie pamietam :dry: Ale brzmi jak ja :-D
Naspodlogow czystychnie bedzie dopoki nie kupimy czegos sprytnego na balkon, bo tam takie (bardzo ladne) plyty betonowe i sie brud do mieszkania nosi, ze hej.

Nie zjadlam ani grama czekolady, smazonego, tlustego i nic gazowanego ani slodkiego do picia i poki co nie mam zgagi! :-D:-D:-D
Za to goraco mi jakbym w kopaln siedziala a oni mowia, ze chłodnawo jest dzis wieczorem.

Ide szukac dobrej pozycji :-p

buzi!

Dobry wieczór i chyba dobranoc, bo wszystkie już poszły...? :happy:
Ale to nic, może jutro w pracy uda mi się Was odwiedzić..

A ja myślała, że zabłysnę dowcipem pisząc od rana o LUDZKICH CZŁOWIEKACH, a tu mnie MONI wyprzedziła hahahahahahahahaa :-D

Yyyy ciacho..? Proszę bardzo! Kupujemy tę torebkę z zawartością
dr-oetker-ciasto-kruche-400g-Full.jpg

dodajemy jedno jajo, dwie łyżki śmietany - nie żałujemy! - oraz dwie łyżki margaryny. Mieszamy masę łychą i nakładamy połowę na blachę, przypiekamy ze 15minut w piekarniku 200 stopni (z nawiewem najlepiej), wyciągamy, rzucamy na to jabłka pokrojone w kawałki i przyduszone sowicie na patelni z odrobiną wody i cukru, i rozrzucamy na nie garść jeżyn, albo malin, albo jagód, a na to wszystko jeszcze rozrzucamy gdzie się da kawałki pozostałego ciasta. Ładujemy blachę na kolejne 15-20 minut. Posypujemy pudrem dla efektu. :-p

reklama
Witam:-)

co to się tu dzieje:szok:

Monia, gotuję na rosołku;-) na ok litr wody wrzucam 2 marchewki, pietruchę, seler:tak: ziele angielski, listka laurowego (potem przed wrzucenie brokuła wyciągam listka i ziele) jak to się troche pogotuje, dorzucam brokuła (ponad połowę) i 2 ziemniaczki;-) na końcu traktuję blenderem;-) można jeszcze dorzucić parę ząbków czosnku i cebulkę zeszkloną na masełku:tak: ale to już nie wersja dla Mikołaja póki co:-p można podać ze śmietaną i bazylią, serem startym, grzankami bądź groszkiem ptysiowym;-) no, ostatnio coś mnie wzięło na sprzątanie:-p oby takie chęci były cały czas hehe, a Ty nie kuś, bo jeszcze się zgodzę i co wtedy zrobisz?:rofl2::-p
Poczku, i jak pozycja, odpowiednia była:rofl2::-p

Kuotku , myślałam, że kruche robisz sama:-p

a ja myślę na jabłecznikiem z bitą śmietaną:-p

Ostatnia edycja:
Do góry