reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Karola, a no czasu się nie cofnie. Poza tym nie ma pewności, że to od tabletek... może tak samo by było gdybyś ich nie brała... Masz rację nie ma co rozpamiętywać, tylko trzeba działać :tak: Wszystkie stoimy w kolejce po to samo, w końcu nasza kolej nadejdzie :tak:

Jeśli chodzi o moją temp, to dzisiaj jest właśnie 11dc :-D Tempka zaznaczona, tylko w podpisie ta miniaturka ma jakiś spóźniony zapłon :szok: Może dlatego, że nie opłacam abonamentu.
Dam w podpis chyba jeszcze cykl z enpr, tam notuję w sumie tylko tempkę (nawet mi się nudziło w pracy i kilka wstecz przepisałam) ale ładnie pokazuje. Mam wrażenie, że wyraźniej :tak:

... i przy okazji odkopuje naszą listę :-D Dopisywać się Kobietki, bo widzę, że nas przybywa :tak:

czerwony = termin małpy
zielony = termin testowania
Ni-kusia - 1.06 pozytyw, betka 84,5
Naaatiszon- 13.06
B
eti - 18.06 18.06.
Ewka358 - 18.06
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
Karotka00 - 17.06 20.06
Gabi84 - 22.06
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
Moniqaa -30.06 -@ 01.07 (znając życie testować będę już 25.06)
OneMoreTime - 04.07 04.07
Rybka33 - 04.07 04.07
Ulika
- 07.07 07.07
Żabucha- 11.07

reklama
Emalia to ja trzymam kciuki za II w poniedziałek:-)!!!

Karola ja, pomimo pokarmu w piersiach, też mam prolaktynę w normie. Niepokalanka poleciła mi najpierw koleżanka a potem moja GIN. Głównie na PMS i wyregulowanie cykl, czasami miałam dłuższe a potem bardzo krótkie. No i na plamienia przed @ lekarka powiedziała, że pomaga on podtrzymać ciążę na samym początku przy niskim progesteronie. Tylko, że trzeba go brać min 90 dni żeby w pełni zadziałał. Ja biorę 60 dni i widzę poprawę.
A z tymi tabletkami to w sumie różnie. Ja tez kiedyś brałam kilka lat ze względu na torbiele na jajnikach, cerę no i antykoncepcję. Tylko to był Mercilon. Potem przestałam, bo miałam jak to mój mąż określił " jeden humor przez 365 dni w roku". Nic mnie nie cieszyło, nie smuciło, taka stagnacja emocjonalna. No i brak ochoty na seks. Przestałam i 2 lata temu znów brałam ale tylko 3 miesiące, gdyż byłam na antybiotyku przez 90 dni i lekarz zalecił 100% antykoncepcję.Wtedy to był Yasmin i czułam się dobrze. Ale wiem, bo pracuje z lekarzem, że tabletki to jest masakra dla organizmu i jeśli nie będę musiała to nigdy nie będę się nimi faszerować!!!

Nie ma mnie jeden dzień, a tyle postów:-) u mnie ze staraczkowych rzeczy cisza, już po owu, więc czas na rekreacyjne przytulanki! Dziś miałam sesję plenerową ślubną. Zabawy co niemiara!

Witam. To ja se zmienię date na liście bo owu wcześniej była i owu friend mi pokazuje inny termin.. :-D Dzisiaj Jasiek ma urodziny na których nie będzie gości. Wczoraj wieczorem tak się uraczyłam że szkoda gadac. Ehhhhh dzień do dooooopy będzie coś czuje. Jedynie tempka mnie cieszy.

czerwony = termin małpy
zielony = termin testowania
Ni-kusia - 1.06 pozytyw, betka 84,5
Naaatiszon- 13.06
B
eti - 18.06 18.06.
Ewka358 - 18.06
EMALIA82
- 20.06 17.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
Karotka00 - 17.06 20.06
Gabi84 - 22.06
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
Moniqaa -30.06 -@ 01.07 (znając życie testować będę już 25.06)
OneMoreTime - 04.07 04.07
Rybka33 - 04.07 04.07
Ulika
- 07.07 07.07
Żabucha- 11.07

Witam się porannie i znowu czekam na Was z herbatką :-)

U mnie, oprócz tej wczorajszej odrobiny krwi zmieszanej ze śluzem, na razie cisza - czekam czy się @ rozkręci (dziś 30 dc). No i nie wiem czy sobie wmawiam, ale kolejny raz czuję mdłości :sorry2: Nie chcę ulegać autosugestii, bo potem boli rozczarowanie, ale lekkie mdłości czułam 5 dni temu, 2 dni temu i wczoraj oraz dzisiaj w nocy jak mnie mąż zbudził :sorry2:

Olapalo niepokalanek to zioło [...]

Wow dzięki za tak obszerny opis! :szok::-D

tak, mam pewność, prowadzę wykres, w tych cyklach, nie ma skoku temperatury, nie ma śluzu płodnego, testy owulacyjne negatywne, no i teraz byłam na monitoringu takiego cyklu i oficjalnie Gin stwierdził, że owulacji nie było i nie będzie w tym cyklu.

W taki razie warto byłoby pchnąć tę owulację, bo bardzo dużo cykli tracisz :sorry2:

Sorki że się nie odzywam ale nie wyrabiam z czasem. Jutro Jasiek ma impre i siedziałam w kuchni sprzątanie itd.

Sto lat, sto lat dla młodego solenizanta :-)

Jeśli chodzi o moją temp, to dzisiaj jest właśnie 11dc :-D

I jak, utrzymała się wyższa temp???

Ale wiem, bo pracuje z lekarzem, że tabletki to jest masakra dla organizmu i jeśli nie będę musiała to nigdy nie będę się nimi faszerować!!!

W obliczu tego STRASZNIE dziwi mnie, że gin tak łatwo zapisują tabletki :szok: Nierzadko przychodzą po nie młodziutkie, nawet niepełnoletnie dziewczyny, a lekarze szastają receptami na prawo i lewo i jeszcze 'zapominają', że trzeba przed zapisaniem zbadać hormony żeby dobrać odpowiednią antykoncepcję i jeszcze robić co miesiąc testy wątrobowe :baffled: Z drugiej strony może jak dziewczyny chcą się truć, to niech się trują, ale przynajmniej z dużym prawdopodobieństwem nie zajdą w ciążę w tak młodym wieku i nie przekreślą sobie życia :zawstydzona/y:

Dziś miałam sesję plenerową ślubną. Zabawy co niemiara!

Wkleisz efekty jak już będziesz miała? :-D

cześć wszystkim :) ja dziś dostałam weny na sprzątanie. Postanowiłam więc gruntownie odgruzować mieszkanie...i przy okazji udekorować troszkę naszą sypialnię- w końcu zbliża się czas intensywnych staranek więc postanowiłam wprowadzić więcej miłego nastroju :) piękna nowa pościel, jakiś nowy kwiatek doniczkowy, świeca... wybrałam wszystko w odcieniach fioletu-uwielbiam ten kolor- w połączeniu z bielą i brązami- wygląda super!

reklama
Śladem moich mądrych koleżanek z tego forum postanowiłam założyć konto na ovu friend:) co prawda obserwację zapisuję od 11 dc...ale lepiej późno niż wcale :) warto zdobyć się na wysiłek obserwacji swojego ciała w celu stworzenia fasolki :)

Do góry