reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Karola, to widzę, że mamy podobnie, chociaż ja nigdy nie brałam takiej antykoncepcji. Cera u mnie fatalna (zbliżam się do trzydziestki, a cera jak u dojrzewającej nastolatki :dry: ). Któraś gin próbowała mi na siłę wcisnąć tabletki mówiąc, że jakbym miała kiepską cerę co okres, to bym sama się do niej po tabletki zgłosiła - akurat byłam u babki po @, więc nie widziała co się na mojej twarzy działo jeszcze całkiem niedawno - i całe szczęście, bo ja zupełnie nie mam ochoty na branie takiej chemii (a u tej gin wszystko sponsorowane przez producenta...) :no: Moje koleżanki tyle mi naopowiadały o spadku libido i tyciu, że dziękuję bardzo...

Masz pewność, że te krótsze cykle z plamieniem są u Ciebie bezowulacyjne? Ja mam głównie takie, chociaż poprzednia @ była na pewno normalna, a dzisiejsze plamienie pojawiło się dokładnie w 29 dc (wczoraj mała kropelka krwi wieczorem - 28 dc).

reklama
Najważniejsze to muszę wyluzować i przestać ciągle o tym myśleć!!!!! i sie nakręcać....
I mieć nadzieję:)
Ale wiecie co jestem w szoku jak działa nasza psychika, w poprzednim miesiącu myślałam, ze na 100% udało mi się, miałam takie mrowienia w cyckach jak nigdy na okres.......więc pewnie sobie to uroiłam.....ale odczucia moje organizmu były takie realne......echhhhhh

Ja w maju byłam przez moment pewna,że to jest własnie to. Moje piersi wyglądały inaczej niż zawsze, ból brzucha, spóźniająca się @...normalnie już miałam zamówioną wizytę u lekarza...ale beta bezlitośnie mnie sprowadziła mnie na ziemię.

Witam Was :) Nudzę się w pracy i postanowiłam poszukać staraczek czerwcówek ;-) Widzę, że sporo tu jeszcze marcówek;-)
Krótko o mnie: Mam 26 lat, 29.11.2012 poroniłam, tzn wtedy miałam zabieg w 9 tyg ciąży. Nie mam dzieci, a bardzo byśmy chcieli :-( Teraz staramy się 4 cykl i nic :-( Macie jakieś patenty jak zajść w ciążę? :-D

Witam:) to też jest moje 4 podejście i widzę,że jesteśmy rówieśniczkami:) Powodzenia!

Cześć Ailatan !

Ewka358
owufriend dobrze wyznaczył owu w 12dc.

Olapalo niepokalanek to zioło, które generalnie zażywa się przy lekko podniesionej prolaktynie, bo potrafi ją obniżyć ( stymuluje przysadkę odpowiedzialną za wydzielanie prolaktyny). Potrafi tez złagodzić objawy PMS i stymuluje wydzielanie LH. A do tego działa pozytywnie na poziom progesteronu. Generalnie "mówi się", że pomaga zajść w ciążę. Ja kupuję zmielone zioło w kapsułkach i zażywam 2xdziennie razem 1600mg na dobę. W Polsce są odpowiedniki albo ekstrakt. Musiałabyś wypytać resztę dziewczyn co one kupują, bo nie tylko ja go biorę:-)
Witaminki to Pregnacare Conception ( mieszkam w UK) a magnez biorę pozyskiwany z wody morskiej. Pyłek pszczeli to po prostu pyłek kwiatowy, możesz kupić w sklepie ze zdrową żywnością albo przez internet. Polecam, bo to bogactwo witamin i aminokwasów. Mój mąż też go je bo działa dobrze na plemniczki:-). Nie jemy za często mięsa, więc miedzy innymi nim uzupełniamy białko.

Masz pewność, że te krótsze cykle z plamieniem są u Ciebie bezowulacyjne? Ja mam głównie takie, chociaż poprzednia @ była na pewno normalna, a dzisiejsze plamienie pojawiło się dokładnie w 29 dc (wczoraj mała kropelka krwi wieczorem - 28 dc).
[/COLOR]

tak, mam pewność, prowadzę wykres, w tych cyklach, nie ma skoku temperatury, nie ma śluzu płodnego, testy owulacyjne negatywne, no i teraz byłam na monitoringu takiego cyklu i oficjalnie Gin stwierdził, że owulacji nie było i nie będzie w tym cyklu.

żabucha ja kupiłam sobie niepokalanka przez allegro, nazywa się Castagnus. Ale waham się czy mam go brać, bo ponoć bierze się go właśnie przy podwyższonej prolaktynie a ja mam prolaktynę wręcz ciut poniżej normy :sorry2:

Karola długo brałaś te tabletki. Ja brałam rok, jak poznałam męża później daliśmy sobie z nimi spokój, bo głowa wiecznie mnie bolała :wściekła/y:

Ailatan no wreszcie, nie będę musiała cofać się do marca by sprawdzić co tam u Ciebie. W marcówkach zrobiła się cisza, większość już ma upragnione dwie kreski. Obiecały, że będą pisać a pouciekały nam :-( No dobra czasem ktoś się pokaże ;-)
Widzę, że tempka nadal ładnie, może jednak wyjazd dobrze wpłynął na staranka?

Staraczka13 plamienia to nie @, dlatego ja bym przyjęła czwartek :tak:

OneMoreTime mój mąż to jakby mógł to by zawsze znalazł pretekst i dobrą chwilę :szok:
Raz, jedyny, w zeszłym cyklu usłyszałam, że on już chce przerwę.... :wink::errr:

... a u mnie, znów dwie krechy. Mąż w pracy i co ja biedna mam zrobić :cool2:

Ewa- ja na twoim miejscu jutro bym siknęła. Ja będę w pon w 9dc zaczynała sikać na teściorki. :)

Sorki że się nie odzywam ale nie wyrabiam z czasem. Jutro Jasiek ma impre i siedziałam w kuchni sprzątanie itd.

Witam wszystkie nowe staraczki. Sporo nas już jest :)

moniqaa no długo... ale czasu już nie cofnę... jedyne pocieszenie to, że nie miałam żadnych skutków obocznych podczas brania, nie przytyłam, libido mi nie spadło, ogólnie było super, tylko szkoda, że teraz po odstawieniu nie jest tak super :baffled:

btw, w 10 i 11 dc miałaś serducho więc jeśli miało się udać to się udało, bo owulka już raczej była, a jaką masz tempkę dziś, bo chyba nie masz zaznaczone na wykresie.

emalia nie mogę się doczekać Twojego testowania!

Ja tez zabiegana strasznie jestem wiec tylko raczej wieczorami bede pisala ;-). No mozna powiedziec, ze cykle mam regularne bo 29-30 dni. Teraz akurat bylo 29 ;(. Nie udostepniam nigdzie temp bo nie mam zielonego pojecia jak to sie robi? :-)

reklama
Do góry