reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Cześć Wam :) ja jutro idę na hcg, gin dopiero na 25 lipca, ale chyba pójdę wcześniej prywatnie do innego, lewy jajnik boli nie wiem czy to normalne, dzisiaj jakby nerki się odezwały :( nie wiem co o tym myśleć...

reklama
Są sposoby na synusia czy córeczkę? :)

no ja tak czytałam, że jest pewna teoria, boboseksy na kilka dni przed owulacją zwiększają szansę na dziewczynkę bo plemniki "żenskie' są wolneijsze ale dlużej żyją natomiast "meskie" są szybsze ale żyją krócej.

na kilka dni przed owu to sposób na dziewczynkę bo do owulacji męskie wyginą a żeńskie przeżyją, natomiast w dniu owulacji będzie większa szansa na chłopczyka bo męskie szybciej dopłyną do jajeczka.

ot taka teoria, nie wiem czy sprawdza się to w praktyce dlatego patrzę na to z przymrużeniem oka, aczkolwiek nie zaszkodzi spróbować :tak:

no ja tak czytałam, że jest pewna teoria, boboseksy na kilka dni przed owulacją zwiększają szansę na dziewczynkę bo plemniki "żenskie' są wolneijsze ale dlużej żyją natomiast "meskie" są szybsze ale żyją krócej.

na kilka dni przed owu to sposób na dziewczynkę bo do owulacji męskie wyginą a żeńskie przeżyją, natomiast w dniu owulacji będzie większa szansa na chłopczyka bo męskie szybciej dopłyną do jajeczka.

ot taka teoria, nie wiem czy sprawdza się to w praktyce dlatego patrzę na to z przymrużeniem oka, aczkolwiek nie zaszkodzi spróbować :tak:

A to dobre :happy:

Tez slyszalam ze jak przed owu to dziewczynka a w trakcie to chlopak, u mnie sprawdzilo sie z 1 dzieckiem:) bo rosnie mi maly przystojniak.
U mnie powinien byc juz okres ale cisza narazie czekam jeszcze do piatku bo moze sie przesunac bo jestesmy na urlopie wlasnie. Brzuch pobolewa i ciagle mnie mdli a temp ciagle 37,1 i 37 a w trakcie dnia nawet do 37,6.
Wole ie nie nastawiac bo 1 test byl negatywny, staramy sie ponad pol roku i wszystkie hormony mialam sprawdzane bo w zeszlym roku mialam wycinanego guza.
1 ciaze mialam baaardzo ciezka i przelezana 9 mies:( ale oplacalo sie bo Mati jest przefajny. Zawsze chcialam dla niego rodzenstwo ale zycie pokazalo ze nie zawsze mamy to co chcemy w takim czasie jak bysmy chcieli...
trzymam &&&& za wszystkie starajace:)
sorki za brak polskich liter:/ ale jak wroce do dimu to na kompie bedzie wygodniej:)

karola, madzia&lena teorie zostały obalone. Nie ma zależności pomiędzy czasem przytulanek o owulacją. Największe znaczenie ma ph w pochwie:tak: jeśli kwaśne, a plemniki żeńskie lubią kwaśne to szanse na dziewczynkę:-) jeśli zasadowe to raczej na chłopaka. Ja w pierwszej fazie cyklu jem np. sporo nabiału, bo zakwasza...:zawstydzona/y: marzy mi się dziewczynka...

mrowkaa, lamorela nieustannie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

maqa, czasami boli po bokach, po środku, różnie... nie musi o niczym złym świadczyć, ale lepiej pójść do lekarza. Stres nie służy maleństwu.

naftalanek no to czyli to działa w praktyce!!!

no to my chyba jeszcze poprawimy w dniu skoku!

aż do piątku będziesz nas tutaj trzymać w niepewności??? może idź na betę wcześniej albo chociaż siknij na teścika, może jakiś bladzioch będzie bo taka wysoka temperatura to by pasowała na fasolkę.

one more time łeeee, to szkoda bo już się ucieszyłam, a na chłopca co trzeba jeść?

one more time łeeee, to szkoda bo już się ucieszyłam, a na chłopca co trzeba jeść?
za dużo nie czytałam o chłopcu, ale z tego co pamiętam to pomidory, banany, ziemniaki i oczywiście ograniczyć to co na dziewczynkę tj. wszystko co ma dużo wapnia i magnezu (nabiał, orzechy, truskawki)... :-) witamina B sprzyja dziewczynkom:tak::-p

reklama
strasznie mnie kusi, żeby zatestować jutro... ale to jeszcze będzie 2 dni do terminu@ :-:)zawstydzona/y::sorry2:
Rozumiem,że Cię kusi, dobrze to znam. Trzymam kciuki za wynik &&&&&&&& jeśli jednak zdecydujesz się testować jutro to dawaj znać od razu! Mi niestety cała chęć na testowanie przeszła... czekam na @. Już się uzbroiłam w wiesiołka na kolejny cykl. M będzie badał swoje nasionka - jak wyzdrowieje, bo narazie przeziębiony jest- może to da nam jakąś odpowiedź.

Czekam na dobre wieści jutro :tak:
dobranoc!

Do góry