reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Zaobserwowałam dziś rano na papierze śluz LEKKO przybrudzony brunatnym kolorem. Przypomniało mi się, że wczoraj wieczorem miałam wrażenie, że na bieliźnie jest trochę ciemniejszego śluzu, ale to zignorowałam. Czuję dyskomfort w podbrzuszu - właściwie non stop, ale głównie gdy siedzę, a jak siedzę w jeansach, to czuję jakby mnie uciskały i odczuwam "ćmienie" w podbrzuszu. Znowu czułam lekkie mdłości - ale mam wrażenie, że to ciągle przez tę nadzieję, która się we mnie wczoraj na chwilę pojawiła i pociągnęła wtedy za sobą mega ostre mdłości :sorry: Czuję się trochę inaczej niż w cyklach, w których się nie staraliśmy - mam wrażenie, że nie odczuwałam wtedy tego ciągłego ćmienia w podbrzuszu, ani bólu w krzyżu, ani mdłości. Fakt faktem, że teraz bardzo się w siebie wsłu****ę i wyłapuję wrażenia, których bym nie wyłapała, gdybym była zajęta innymi sprawami :confused2: a całkiem możliwe, że sama te wrażenia generuję "chceniem" :sorry: Nie wiem dziewczynki co myśleć... Temperatura nie jest zbyt wysoka, ale mierzę ją 5:40-6:00, więc siłą rzeczy może być niższa niż u osób, które mierzą później. Czuję się "szczególnie", ale może to być wszystko autosugestia. A jeśli to nie jest ani autosugestia ani ciąża, to może jestem na coś chora? :-( Powinnam zrobić jutro test, ale za każdym razem, gdy dochodzę do takiej myśli, to czuję olbrzymią niechęć - dopóki nie ma @, to jest nadzieja, a jak zrobię test i ZNOWU zobaczę I, to będzie wielki zawód i zdrowy rozsądek będzie podpowiadał, że w moim przypadku nie powinnam mieć zbyt dużo tej nadziei :-( Jeszcze mi się przypominiało jak rok temu miałam taki cykl, że w czasie porannych ćwiczeń na mięśnie brzucha zaczęłam któregoś dnia czuć dyskomfort - jakby łaskotanie. To się utrzymywało jakiś czas i chyba gdzieś po tygodniu zaczęłam plamić, poszłam do gin i powiedziałam, że nie mam @ już długo (pojawiła się u mnie myśl, że wpadliśmy, choć było to bardzo mało prawdopodobne) i tylko to plamienie, a on zlecił mi różne badania "bo trzeba wyjaśnić skąd ta nieregularność cykli" - on nawet przez moment nie sprawiał wrażenia, jakby liczył się z możliwością ciąży... Badań nie zrobiłam, bo kilka dni później dostałam @. Obecna sytuacja różni się od tamtej tym, że czuję dyskomfort (ćmienie) w podbrzuszu niemal non stop, a wtedy tylko przy zginaniu się czy leżeniu na brzuchu. Ciągle mam w sobie troszkę nadziei, ale boję się jutra :-(

Mrowkaa
, Tobie jak na razie temperatura nie spadła pod linię, więc na razie nie ma wyraźnego znaku, że idzie @.

Mam pytanie - dziewczyny - korzystacie z prywatnych gabinetów gin czy na NFZ?

Jak byłam w ciąży, to chodziłam do lux medu (miałam abonament) do losowych lekarzy, byle tylko załapać się na więcej darmowych badań i usg. Jedna babka mi się spodobała, ale to był ten czas, co się lux med przestał wyrabiać z pacjentami i terminy zapisów były np. za 2.5-3 miesiące i to do d...py w przypadku prowadzenia ciąży! Chodziłam też do lekarza w ramach nfz do przychodni przyszpitalnej, więc jakby co pracowałam nad "znajomościami" w szpitalu - w tym przypadku nie było problemów z zapisywaniem się na wizyty ciążowe w takim terminie, w jakim się chciało.

reklama
W lux medzie za wiele się nie zmieniło, termin oczekiwania do specjalisty to właśnie m-c czasu,
chociaż laboratorium w pakiecie za darmo :)

oto mój test:

Zobacz załącznik 569111

a akurat ze 3 godziny przed zrobieniem testu naszła nas chcica i było ten tego :-p

sorry, zdjęcie jest crossowane (taki filtr zielonkawy) ale tak miałam ustawione i już mi się nie chciało przestawiać.

oj, dziewczyny próbuję się nie nastawiać ale tak bym chciała by się udało, i ten cykl już widać będzie chyba najładniejszy ze wszystkich !

Chyba jutro nie ma sensu powtarzać testu, teraz czekam już na skok!

tylko dziwne bo w odróżnieniu od poprzednich cykli z owu, nie czuję żadnego jajnika, na początku cyklu lewy się odzywał mocno a teraz nic :eek:

Ostatnia edycja:
Spać nie mogę bo mnie zgaga i jakieś mdłości naszły, że przewalam się z boku na bok i rozważam podreptanie do 24h po migdały.

reklama
a mozna go dostac bez recepty...? bylam dzis w 3 aptekach i powiedzieli mi ze potzrebna jest recepta... a w necie jest napisane ze nie trzeba... ale kupilam cynk....

Do góry