reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 35+

A Ja jestem praktykujaca katolikiem nie co Tydz Ale raz s mscu ide
Zycze bys zaszla bo czasem distajemy depresje myslac Tylko o ciazy,Ja chodzilam do psychologa i nie wstydze Sie mowic o tym

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@Peugotka 36 bo nie masz się czego wstydzić. Masz dziecko i to jest najważniejsze. Naprawdę nie krytykuję żadnej z metod jednak wiem na czym to polega,jak wygląda i ile kosztuje i w sytuacji kiedy mam jedno dziecko nie zamierzam z nich korzystać (choć przez chwilę była myśl o inseminacji jednak przy słabej morfologii plemników szanse są prawie takie same jak naturalnie...małe).

A tak z ciekawości (to nie złośliwość żadna!) - skoro jesteś praktykującą katoliczką(nie tylko osobą wierzącą)...a wiadomo jakie jest zdanie kościoła na temat in vitro...trochę nie rozumiem Twojego wyboru...Chociaż w sumie rozumiem- potrzeba posiadania dziecka była silniejsza niż nauka kościoła...
Akurat jestem nie wierząca i dla mnie zapłodnienie pozaustrojowe to po prostu jedna ze zdobyczy nauki. Ale Kościół i wierzący twierdzą że dzieci można wymodlić a jak ktoś nie ma dziecka to Bóg tak chciał...
A jako leczenie niepłodności uznają naprotechnologię gdzie to po prostu zwykła obserwacja dni plodnych...a nie żadne leczenie
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Peugotka 36 bo nie masz się czego wstydzić. Masz dziecko i to jest najważniejsze. Naprawdę nie krytykuję żadnej z metod jednak wiem na czym to polega,jak wygląda i ile kosztuje i w sytuacji kiedy mam jedno dziecko nie zamierzam z nich korzystać (choć przez chwilę była myśl o inseminacji jednak przy słabej morfologii plemników szanse są prawie takie same jak naturalnie...małe).

A tak z ciekawości (to nie złośliwość żadna!) - skoro jesteś praktykującą katoliczką(nie tylko osobą wierzącą)...a wiadomo jakie jest zdanie kościoła na temat in vitro...trochę nie rozumiem Twojego wyboru...Chociaż w sumie rozumiem- potrzeba posiadania dziecka była silniejsza niż nauka kościoła...
Akurat jestem nie wierząca i dla mnie zapłodnienie pozaustrojowe to po prostu jedna ze zdobyczy nauki. Ale Kościół i wierzący twierdzą że dzieci można wymodlić a jak ktoś nie ma dziecka to Bóg tak chciał...
A jako leczenie niepłodności uznają naprotechnologię gdzie to po prostu zwykła obserwacja dni plodnych...a nie żadne leczenie

Samo in vitro udane to nie nauka Tylko zasluga boga!!! To on decyduje czy ivf sie uda czy nie a nie lekarze

Samo in vitro udane to nie nauka Tylko zasluga boga!!! To on decyduje czy ivf sie uda czy nie a nie lekarze

Dziwna logika ale ok. Czyli dobry Bóg nie da dziecka naturalnie ale z in vitro tak...albo nie...zależy czy mu się będzie chciało? Wybacz ale moim zdaniem to nie Bóg ani lekarze tylko biologia. Coś staje na przeszkodzie. I nie zawsze da się przewidzieć czy ominąć.

Dlaczego Kościół tak szkaluje dzieci z in vitro? Gada brednie o bruzdach skoro to "dzieci Boże"?

Zamykam temat. Tak jak do in vitro nic nie mam i cieszę się że naukowcy opracowali tą metodą dzięki której można pomóc naturze i pozwolić na cud narodzin tak temat Boga i kościoła jest strasznie drażliwy dla mnie. A nie chcę nikomu robić przykrości. Zwłaszcza w Święta[emoji6]Zdrowia Tobie i córeczce i powodzenia w staraniach o rodzeństwo (bo chyba coś pisałaś że będziecie się starać).

Jest. Ale ogólnie cicho tu.

1usavcqgt1dml95x.png
Jest[emoji5] ale cisza i żadnych sukcesów u mnie... pora chyba powitać wątek z inseminacją[emoji53][emoji53][emoji53] po 2 latach...

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Bogni a ty jski wiek;)? Ja uridzilam corke w marcu Po ivf bo mialam JuZ dosc czekania udalo sie od razu a masz problem niewiadomy Czemu nie naturalnie...., wiec dalej probuje COs znalezc by Sue udalo naturalnie [emoji12]mam 37

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

Bogni a ty jski wiek;)? Ja uridzilam corke w marcu Po ivf bo mialam JuZ dosc czekania udalo sie od razu a masz problem niewiadomy Czemu nie naturalnie...., wiec dalej probuje COs znalezc by Sue udalo naturalnie [emoji12]mam 37

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Ja 35. Doskonale niestety wiem co jest nie tak... u męża słabiutko z plemnikami- z żywotnością, z ruchliwość i z morfologia. U mnie, o ironii, wszystko modelowi. W międzyczasie zaliczyłam jescze laparoskopia wraz ze sprawdzanie drożności jajników. Po tym mieliśmy jeszcze kilka cykl próbować naturalnie. A że niestety nic z tego, szykujemy się na czerwiec na inseminację...

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry