reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

skaba1- to trzymam kciuki, żeby cieżka praca przyniosła efekty :-D

Airfix- dziękuję Kochana. Znowu mogę liczyć na Twoją pomoc.
Oj, biedna. 3 dni bólu, to chyba jakaś migrena?
Na razie 4 cykle starań za nami. wiem, wiem, to niedużo. Ale kilka badań już wolę zrobić teraz, niż się zastanawiać czemu nie wychodzi. jak badania będą ok, to super. A jak coś wyjdzie nie tak, to przynajmniej będę wiedziała, że trzeba się tym zająć.
jeszcze raz dzięki!!!:tak:

reklama
Witam,

Przyjmiecie mnie do swojego grona? :-)

Mam już dwie córeczki i postanowiliśmy z mężem postarać się o kolejnego potomka. Moim marzeniem jest mieć synka, no ale cóż.... ;-) tu nie mam za bardzo nic do powiedzenia ;-)

Olcia85 Dziś odpukac czuję się lepiej,nawet usnelam w nocy,a tak dwa dni krecilam się na łóżku z bólu. 4 miesiące to faktycznie nie długo :) mój synek poczty został dopiero w 8 cyklu gdzie oboje zdrowi bylismy:) także Tobie życzę szybkiego ujrzenia kreseczek

Kkasiulka Oczywiście ze przyjmujemy Cie:) Synka powiadasz chcielibyście....to może spróbuj zwiększyć szansę sprzyjające poczęciu chłopca, nie ma gwarancji ze się uda ale spróbować można. Odpowiednia dieta, starania w owulacje i 12h przed nią,można brać suplementy które sprzyjają synkom...próbować mozesz:) Ja odmiennie -celuje w corke, ale co już będzie

Kkasiulka Oczywiście ze przyjmujemy Cie:) Synka powiadasz chcielibyście....to może spróbuj zwiększyć szansę sprzyjające poczęciu chłopca, nie ma gwarancji ze się uda ale spróbować można. Odpowiednia dieta, starania w owulacje i 12h przed nią,można brać suplementy które sprzyjają synkom...próbować mozesz:) Ja odmiennie -celuje w corke, ale co już będzie

:-)

Zaliczyliśmy kilka dni temu pierwsze niezabezpieczone przytulanko, nawet wg zaleceń. W dniu owu i nawet pozycję zalecaną ;-) Termin @ mam na 4.11. Dziewczynki, że tak powiem, zrobilismy od pierwszego strzału, no ale to było 8 i 5 lat temu. Dzis już organizm nie ten ;-) Choc schizy juz mam, zołądek ścisnięty, brzuch mnie boli :eek:

Kkasiulka I super;) może wyjdzie synek. Mój synek ma również 7lat już,i od 4lat staramy się o rodzeństwo dla niego, jednak wlasnie-organizm nie ten,ciągle jakieś choroby wynajduja,a to się coś przyplata. Teraz dopiero w maju podejdziemy do starań bo latem rodzić nie chce i zima z uwagi na to ze synek jest z zimy i było bardzo ciężko wtedy. Uwielbiam ten stan w oczekiwaniu czy coś wyjdzie z cyklu czy nie;) Oczywiście zaraz będziesz mieć multum objawów :D będziemy trzymać kciuki obyś zobaczyła kreseczki w tym cyklu

Skaba Kibicuje mocno obyś miała jakieś pozytywne wieści dla nas w tym cyklu :)

hej,

khasiulka, termin @ podobnie do mnie ja mam na 02.11 więc czekamy razem:tak: w poprzednie ciąże zachodziłam szybko i bezproblemowo a teraz czekam i nic... Trzymam kciuki za ciebie!

magoo- przykro mi, napewno ci ciężko bo juz się nastawiłaś na dzidziulka . Głowa do góry, jesteś pozytywna babeczka, napewno się uda w końcu.

ja aż sama się sobie dziwię bo strasznie spokojna jestem w tym cyklu,nie dopatruje się niczego, nie wmawiam sobie przedwczesnych objawów itd. luzik! ;-) to nasz ostatni cykl,podobnie jak Airfix nie wyobrażam sobie rodzić na wakacje u nas jest wtedy taki harmider i żyjemy w szalonym tempie więc dopiero na wiosne może wznowimy staranka a może odpuścimy całkiem niewiadomo ;-)

Happymama - pewnie już to nieraz słyszałaś, ale jestem pełna uznania - czwóreczka! :happy: Choć ja też mam trójkę rodzeństwa :-) Oby tym razem Wam się udało! Moja młodsza córcia jest z lipca, na szczęście nie było wtedy strasznych upałów i jakoś dałam radę :-)
Ja 3.11 mam urodziny :-) :laugh2::laugh2: Może uda nam sie sprawić sobie taki prezent? :-p Mój mąż na serio się nakręcił na to dziecię. Już jest 100% przekonany, że będziemy sie starać :-)

Marzenka - ryzyko wzrasta powyżej 35 roku zycia, choc nie ma reguły. Moja koleżanka urodziła pierwszą córcię mając 24 lata i mała ma zespół Downa. W zeszłym roku urodziła drugą i ta jest zdrowa, no ale swoje przeszli....

Udanego wieczoru :-)

khasiulka- dzięki! czasem jest ciężko, czasem wesoło ale z pewnością nigdy nie jest nudno!

no ja mam dwoje dzieci z lipca to wiem jak to jest, zresztą jakby teraz się udało też byłby lipiec. Ale u nas wakacje zaczynają się w połowie lipcaw przyszłym roku więc spoko ;-)
A i urodziny też mam w listopadzie ;-)

reklama
Hej dziewczyny.
Macie więcej doświadczenia, więc zapytuję, zanim się wnerwię i pojadę do ginki :)
Wychodziły mi blade testy, potem plamienie, beta ujemna. Brałam duphaston i odstawiłam jak beta wyszła niska - to było 4 dni temu. I nic. Plamienie a właściwie takie brudzenie czasem się pojawia, test ciążowy chyba negatywny, za to pojawił mi się śluz płodny, na teście ovu słaba druga kreska... Nic już z tego nie rozumiem. @ nie ma. Ciąży chyba też. I kolejna ovu by się zaczęła? Już nie wspomnę o tym, że chętka też przyszła... Nie kumam.

Do góry