reklama
Brownie1992
Moderator
Z tego co dziewczyny mówiły to są dość sprzeczne reakcje bo niektóre nic nie bolało inne bolało jak na miesiączkę, a jeszcze inne, że bolało jak fix. Także niewiadomo jak u Ciebie będzie. Tak starania o pierwsze dzieckoZgadza się, chociaż trochę obawiam się tego badania. To Wasze starania o pierwsze dziecko? Oprócz tej prolaktyny u Ciebie ok ?![]()
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Brownie1992
Moderator
A histeroskopia żeby wykluczyć stan zapalny?U nas hsg jest ostatnia nadzieja na znalezienie przyczyny. Oprócz tej prolaktyny wszystkie wyniki w normie, badanie nasienia, test po wspolzyciu, wymaz na bakterie, owulacja prawidłowa... wszystko ok.... a ciazy brak
Póki co lekarz nie proponował tego badania... ale poczytam teoche o tym. Dzięki!A histeroskopia żeby wykluczyć stan zapalny?
Myślę, że jakoś dam radęZ tego co dziewczyny mówiły to są dość sprzeczne reakcje bo niektóre nic nie bolało inne bolało jak na miesiączkę, a jeszcze inne, że bolało jak fix. Także niewiadomo jak u Ciebie będzie. Tak starania o pierwsze dzieckoNa razie nie mamy bezpośredniej diagnozy przyczyn niepowodzeń.
Brownie1992
Moderator
Wam też powodzeniaMyślę, że jakoś dam radęmoże nie będzie tak źle. W takim razie życzę Wam powodzenia. Na pewno w końcu się uda!!!
![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Hej, ja miałam podwyższoną prolaktyne i swoje owulacje. Do tego mialam też hiperprolaktynemie, policystyczne jajniki, pojawiały się krwawienia srodcykliczne i torbiele krwotoczne. Po 4 latach starań w końcu trafiłam na Panią doktor, ktora postawiła diagnozę i chciała mnie faktycznie leczyć, a nie wciskać tylko tabletki hormonalne na wyregulowanie... Po rezonansie stwierdzono maleńkiego mikrogruczolaka przysadki mózgowej. Przyjmowałam bromergon przez ok 3msc, później wyjechałam za granice na 4msc i przerwałam leczenie. W tym czasie bardzo dużo ćwiczyłam, suplementowalam się i zdrowo jadłam. Po powrocie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań. Nie wiem czy to był przypadek, czy faktycznie bromergon i zdrowy tryb życia pomogły, bo o kolejna dzidzie staram się już od 7msc i boje się powtórki z rozrywkiHej dziewczyny. Moja prolaktyna wynosi 46 przy normie 23. Owulacja przebiega prawidłowo-potwierdzona monitoringiem. Czy ktoś tak miała, owulacja mimo wysokiej prolaktyny ??? Starania o ciaze 2 lata
Biorę bromocorn od 2 tygodni
kate96
Aktywna w BB
Ja miałam podwyższoną prolaktynę, też piękne owulację i przez ponad rok miałam tylko biochema. W czerwcu się badałam ale już w klinice i spontanicznie zaszłam w ciążę (obecnie 7 tydzień). Prolaktyne miałam podwyższoną w związku z niedoczynnością tarczycy. Obniżenie TSH i usunięcie polipa i zaskoczyło.Hej dziewczyny. Moja prolaktyna wynosi 46 przy normie 23. Owulacja przebiega prawidłowo-potwierdzona monitoringiem. Czy ktoś tak miała, owulacja mimo wysokiej prolaktyny ??? Starania o ciaze 2 lata
Biorę bromocorn od 2 tygodni
Super, gratuluje, cieszę się bardzo, że się udałoJa miałam podwyższoną prolaktynę, też piękne owulację i przez ponad rok miałam tylko biochema. W czerwcu się badałam ale już w klinice i spontanicznie zaszłam w ciążę (obecnie 7 tydzień). Prolaktyne miałam podwyższoną w związku z niedoczynnością tarczycy. Obniżenie TSH i usunięcie polipa i zaskoczyło.
![Red heart :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2764.png)
reklama
Jak widać cuda się zdarzają i same nie wiemy co w danym momencie nam pomogłoHej, ja miałam podwyższoną prolaktyne i swoje owulacje. Do tego mialam też hiperprolaktynemie, policystyczne jajniki, pojawiały się krwawienia srodcykliczne i torbiele krwotoczne. Po 4 latach starań w końcu trafiłam na Panią doktor, ktora postawiła diagnozę i chciała mnie faktycznie leczyć, a nie wciskać tylko tabletki hormonalne na wyregulowanie... Po rezonansie stwierdzono maleńkiego mikrogruczolaka przysadki mózgowej. Przyjmowałam bromergon przez ok 3msc, później wyjechałam za granice na 4msc i przerwałam leczenie. W tym czasie bardzo dużo ćwiczyłam, suplementowalam się i zdrowo jadłam. Po powrocie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań. Nie wiem czy to był przypadek, czy faktycznie bromergon i zdrowy tryb życia pomogły, bo o kolejna dzidzie staram się już od 7msc i boje się powtórki z rozrywki![]()