reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

U nas hsg jest ostatnia nadzieja na znalezienie przyczyny. Oprócz tej prolaktyny wszystkie wyniki w normie, badanie nasienia, test po wspolzyciu, wymaz na bakterie, owulacja prawidłowa... wszystko ok.... a ciazy brak

reklama
Zgadza się, chociaż trochę obawiam się tego badania. To Wasze starania o pierwsze dziecko? Oprócz tej prolaktyny u Ciebie ok ? :)
Z tego co dziewczyny mówiły to są dość sprzeczne reakcje bo niektóre nic nie bolało inne bolało jak na miesiączkę, a jeszcze inne, że bolało jak fix. Także niewiadomo jak u Ciebie będzie. Tak starania o pierwsze dziecko 😊 Na razie nie mamy bezpośredniej diagnozy przyczyn niepowodzeń.

Z tego co dziewczyny mówiły to są dość sprzeczne reakcje bo niektóre nic nie bolało inne bolało jak na miesiączkę, a jeszcze inne, że bolało jak fix. Także niewiadomo jak u Ciebie będzie. Tak starania o pierwsze dziecko 😊 Na razie nie mamy bezpośredniej diagnozy przyczyn niepowodzeń.
Myślę, że jakoś dam radę :) może nie będzie tak źle. W takim razie życzę Wam powodzenia. Na pewno w końcu się uda!!!

Hej dziewczyny. Moja prolaktyna wynosi 46 przy normie 23. Owulacja przebiega prawidłowo-potwierdzona monitoringiem. Czy ktoś tak miała, owulacja mimo wysokiej prolaktyny ??? Starania o ciaze 2 lata
Biorę bromocorn od 2 tygodni
Hej, ja miałam podwyższoną prolaktyne i swoje owulacje. Do tego mialam też hiperprolaktynemie, policystyczne jajniki, pojawiały się krwawienia srodcykliczne i torbiele krwotoczne. Po 4 latach starań w końcu trafiłam na Panią doktor, ktora postawiła diagnozę i chciała mnie faktycznie leczyć, a nie wciskać tylko tabletki hormonalne na wyregulowanie... Po rezonansie stwierdzono maleńkiego mikrogruczolaka przysadki mózgowej. Przyjmowałam bromergon przez ok 3msc, później wyjechałam za granice na 4msc i przerwałam leczenie. W tym czasie bardzo dużo ćwiczyłam, suplementowalam się i zdrowo jadłam. Po powrocie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań. Nie wiem czy to był przypadek, czy faktycznie bromergon i zdrowy tryb życia pomogły, bo o kolejna dzidzie staram się już od 7msc i boje się powtórki z rozrywki :(

Hej dziewczyny. Moja prolaktyna wynosi 46 przy normie 23. Owulacja przebiega prawidłowo-potwierdzona monitoringiem. Czy ktoś tak miała, owulacja mimo wysokiej prolaktyny ??? Starania o ciaze 2 lata
Biorę bromocorn od 2 tygodni
Ja miałam podwyższoną prolaktynę, też piękne owulację i przez ponad rok miałam tylko biochema. W czerwcu się badałam ale już w klinice i spontanicznie zaszłam w ciążę (obecnie 7 tydzień). Prolaktyne miałam podwyższoną w związku z niedoczynnością tarczycy. Obniżenie TSH i usunięcie polipa i zaskoczyło.

Ja miałam podwyższoną prolaktynę, też piękne owulację i przez ponad rok miałam tylko biochema. W czerwcu się badałam ale już w klinice i spontanicznie zaszłam w ciążę (obecnie 7 tydzień). Prolaktyne miałam podwyższoną w związku z niedoczynnością tarczycy. Obniżenie TSH i usunięcie polipa i zaskoczyło.
Super, gratuluje, cieszę się bardzo, że się udało ❤️ przedemna badanie hsg. Obecnie 22 dc wszystkie objawy psm ale czekam... chciałabym przestać o tym myśleć... jestem wykończona tym czekaniem i myśleniem czy może teraz w końcu się uda... ale cóż działamy dalej musimy znaleźć przyczynę

reklama
Hej, ja miałam podwyższoną prolaktyne i swoje owulacje. Do tego mialam też hiperprolaktynemie, policystyczne jajniki, pojawiały się krwawienia srodcykliczne i torbiele krwotoczne. Po 4 latach starań w końcu trafiłam na Panią doktor, ktora postawiła diagnozę i chciała mnie faktycznie leczyć, a nie wciskać tylko tabletki hormonalne na wyregulowanie... Po rezonansie stwierdzono maleńkiego mikrogruczolaka przysadki mózgowej. Przyjmowałam bromergon przez ok 3msc, później wyjechałam za granice na 4msc i przerwałam leczenie. W tym czasie bardzo dużo ćwiczyłam, suplementowalam się i zdrowo jadłam. Po powrocie zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań. Nie wiem czy to był przypadek, czy faktycznie bromergon i zdrowy tryb życia pomogły, bo o kolejna dzidzie staram się już od 7msc i boje się powtórki z rozrywki :(
Jak widać cuda się zdarzają i same nie wiemy co w danym momencie nam pomogło :) ja też z pierwsza ciąża zero problemów, teraz 2 lata starań i nic. Niestety tez miewam plamienia międzymiesiączkowe, progesteron ok. Mam małego mięśniaka na tylnej ścianie macicy pod obserwacja ale lekarz twierdzi że niby to nie jest przeszkodą... boję się że mam powikłania Po zabiegach dwukrotnego łyżeczkowania, zrosty itp. Ale wszystko okaże się po badaniu hsg. Trzymam kciuki i życzę Wam powodzenia mam nadzidje ze w końcu nam się uda

Do góry