reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Cześć dziewczyny, od tego cyklu rozpoczęliśmy z mężem starania i chciałabym poradzić się w kwestii testów owulacyjnych - dzisiaj jest mój 13 dc, wczoraj wykonałam test owulacyjny i kreska testowa była ciemna, delikatnie jaśniejsza od kontrolnej, natomiast na dzisiejszym teście kreska testowa jest bladziutka. Czy może to oznaczać, że jestem już po owulacji? Kupiłam testy Facelle w Rossmannie.

reklama
Cześć dziewczyny, od tego cyklu rozpoczęliśmy z mężem starania i chciałabym poradzić się w kwestii testów owulacyjnych - dzisiaj jest mój 13 dc, wczoraj wykonałam test owulacyjny i kreska testowa była ciemna, delikatnie jaśniejsza od kontrolnej, natomiast na dzisiejszym teście kreska testowa jest bladziutka. Czy może to oznaczać, że jestem już po owulacji? Kupiłam testy Facelle w Rossmannie.
Owulacja następuje około 24-36 h od pozytywnego testu także działajcie :)

Dziwczyny, jeśli to zły wątek to z góry przepraszam.
Od czerwca staramy się o dziecko, przestała brać antykoncepcję. Wiem, że cykl może być nieregularny dlatego w zeszłym miesiącu nie martwiłam się jak dostałam lekkiego plamienia na około tydzień przed okresem.
Wczoraj podczas stosunku zaczęło mnie boleć okropnie podbrzusze i musieliśmy przerwać.
Miałam częściowo pełny pęcherz, ale nigdy nie miałam takich objawów podczas stosunku. Brzuch później był też jakby wzdęty.
Podbrzusze pobolewa mnie od wczoraj, już nie jest to ból, ale coś tam czuję i doszły jakieś żołądkowe sprawy.
Rano zauważyłam lekkie brązowe plamienie, ale wciągu dnia nasila się. Teraz jest już czerwone i przypomina trochę okres, tylko nie jest to tak intensywne krwawienie.
Czy może to być zwyczajna miesiączka, która przyszła tydzień wcześniej?
Czy jednak jest to raczej plamienie po stosunku i coś się podziało niedobrego?
Nie wiem lepiej umówić się od razu do lekarza czy poczekać ze względu na zbliżający się okres.
ogólnie każde krwawienie nie będące miesiączką powinno być alarmujące. Możliwe, że miesiączka przyszła wcześniej, bo cykl się przestawił. Ale jeśli powiedzmy teraz to się uspokoi, a dostaniesz kolejny okres w terminie, to ja bym się zgłosiła do lekarza.

ogólnie u niektórych dziewczyn pik trwa bardzi krótko, więc jest szansa, ze np miałaś prawie pozytywny, potem w nocy pozytyw, a na kolejny dzień już bladzioch.
Pamiętaj też, że te testy to tylko kawałek papierka - różnie się wybariwają, zależy to też od tego czy masz rozcieńczony mocz. Dla mnie to jest takie bardziej orientacyjne narzedzie, niż żeby jakoś na tym polegac.
Jeśli chcesz mieć pełny obraz swojego cyklu, polecam równocześnie z testami mierzyć temperaturę lub/i iść na monitoring do ginekologa.

Hej dziewczyny. Moja prolaktyna wynosi 46 przy normie 23. Owulacja przebiega prawidłowo-potwierdzona monitoringiem. Czy ktoś tak miała, owulacja mimo wysokiej prolaktyny ??? Starania o ciaze 2 lata
Biorę bromocorn od 2 tygodni

Hej dziewczyny. Moja prolaktyna wynosi 46 przy normie 23. Owulacja przebiega prawidłowo-potwierdzona monitoringiem. Czy ktoś tak miała, owulacja mimo wysokiej prolaktyny ??? Starania o ciaze 2 lata
Biorę bromocorn od 2 tygodni
Cześć, ja startowałam z prolaktyną ponad 60 i też miałam swoje owulacje. Niestety zbicie prolaktyny do widełek w normie nie pomogło więc u mnie przyczyna leży gdzieś indziej 😊

Cześć, ja startowałam z prolaktyną ponad 60 i też miałam swoje owulacje. Niestety zbicie prolaktyny do widełek w normie nie pomogło więc u mnie przyczyna leży gdzieś indziej 😊
Dziękuję bardzo za odpowiedź :) mnie niestety czeka badanie hsg podejrzewam zrosty ponieważ miałam łyżeczkowanie po pierwszym porodzie 5 lat temu. Reszta badań ok. A jak długo się już starasz o dzidzie ?

Dziękuję bardzo za odpowiedź :) mnie niestety czeka badanie hsg podejrzewam zrosty ponieważ miałam łyżeczkowanie po pierwszym porodzie 5 lat temu. Reszta badań ok. A jak długo się już starasz o dzidzie ?
To koniecznie HSG żeby wiedzieć na czym stoisz. 😊 Nasz staż powoli zbliża się do Waszego 1.5 roku

reklama
Zgadza się, chociaż trochę obawiam się tego badania. To Wasze starania o pierwsze dziecko? Oprócz tej prolaktyny u Ciebie ok ? :)

Do góry