reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
Cześć dziewczyny,
Dołączam do waszego grona. W czerwcu tego roku skończę 30 lat. Rozpoczęliśmy starania we wrześniu 2021r. Udało się w 2 cyklu. W listopadzie już byłam w ciąży. Ciąża biochemiczna zakończona przed 5tc. Po tym poronieniu rozpoczęliśmy starania od razu po 1 miesiączce. Przez kolejne 3 cykle się nie udało. Następnie od marca rozpoczęłam leczenie dermatologiczne ze względu na trądzik. Od sierpnia zeszłego roku rozpoczęliśmy starania na nowo. Udało się w 5 cyklu. Aktualnie kończę plamić po poronieniu. Po pierwszej ciąży skupiałam się na podstawowych badaniach. Po pierwszym poronieniu wykonane podstawowe badania. Lekko podwyższona prolaktyna. Reszta w normie. Choruje na niedoczynność terminy jednak TSH nie przekracza 2. Homocysteina 5,9, kwas foliowy, witamina B12 również w górnych granicach normy ładnie wyprowadzone suplementacja.
Dopiero będziemy rozpoczynać z mężem diagnostykę. Zrobil już seminogram ( który nie wyszedł najlepiej, choć koleżanka zapewnia, że w dzisiejszych czasach to normalne)
Czekam na wizytę do ginekologa, immunologa oraz w poradni genetycznej.
Chciałam zapytać czy któraś z was jeszcze przed badaniami w takiej sytuacji ryzykowała i starała się od razu po 1 miesiączce po poronieniu czy jednak czekalyscie na diagnostykę ?
Życzę wszystkiego dobrego dla każdej z was ;*

Teraz miałam cykl stymulowany od 9 dc fotomonem dwa-trzy zastrzyki w zależności od wielkości pęcherzyka. Inseminację miałam w 17dc oczywiście dzień wcześniej zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka.
A ile mialas pecherzykow po stymulacji? Musisz miec dlugie cykle. Ja mam zwykle co 26 dni i tym razem inseminacje mialam w 11dc (!) W 10 dc zgłosiłam się do lekarza i od razu mnie zakwalifikował do IUI. Chyba ta ciaza biochemiczna mi rozregulowala organizm.

hej, a jakie u Was jest wskazanie do IUI? Jesteś na stymulacji cyklu czy na naturalnym?
Ja obecnie się praktycznie w ogóle nie suplementuję, biorę jedynie witaminę D3, w tym cyklu to zapomniałam nawet o wiesiołku i czarnuszce. Za to mój partner bierze wszystko co polecane na poprawę jakości nasienia
u nas to samo. Ja w poprzednim i wygląda na to, że w tym też, zrezygnowałam całkowicie z supli. Nie chcę mi się. Chyba dam sobie też spokój z mierzeniem temperatury (powinnam od wczoraj, ale no) i owulakami. Nie mam siły na to.

Mąż za to je po garść tabletek 3 razy dziennie 🙈

Cześć wszystkim. Często przzegldam Wasze forum żeby złapać trochę nadziei na lepsze jutro. Ja mam 30 lat mąż 32. Od lat mam nieregularne cykle a mąż słabe nasienie. W grudniu 2022 r. Mąż przeszedł operację na żylaki powrózka nasiennego III stopnia. W lutym badaliśmy nasienie i z morfologii 4 spadło na 3. Ilość plemników 32mln. Borykamy się z małą ruchliwością bo ok. 8-10%. Leczymy się od 2021 r. Ja regularnie monitoring owulacji. Raz stymulowane raz nie.
Dziś 24.03.2023 jesteśmy po pierwszej IUI. Może jest jakaś duszyczka która też od dziś liczy na cud z dwoma kreseczkami. Pozdrawiam cieplutko!
Wasza ruchliwość 8-10% to wszystkie poruszające się, czy tylko ruch postępowy wolny+szybki? Ta koncentracja 32mln to w całym ejakulacie czy na ml?

W każdym razie trzymam mocno kciuki!

Cześć dziewczyny,
Dołączam do waszego grona. W czerwcu tego roku skończę 30 lat. Rozpoczęliśmy starania we wrześniu 2021r. Udało się w 2 cyklu. W listopadzie już byłam w ciąży. Ciąża biochemiczna zakończona przed 5tc. Po tym poronieniu rozpoczęliśmy starania od razu po 1 miesiączce. Przez kolejne 3 cykle się nie udało. Następnie od marca rozpoczęłam leczenie dermatologiczne ze względu na trądzik. Od sierpnia zeszłego roku rozpoczęliśmy starania na nowo. Udało się w 5 cyklu. Aktualnie kończę plamić po poronieniu. Po pierwszej ciąży skupiałam się na podstawowych badaniach. Po pierwszym poronieniu wykonane podstawowe badania. Lekko podwyższona prolaktyna. Reszta w normie. Choruje na niedoczynność terminy jednak TSH nie przekracza 2. Homocysteina 5,9, kwas foliowy, witamina B12 również w górnych granicach normy ładnie wyprowadzone suplementacja.
Dopiero będziemy rozpoczynać z mężem diagnostykę. Zrobil już seminogram ( który nie wyszedł najlepiej, choć koleżanka zapewnia, że w dzisiejszych czasach to normalne)
Czekam na wizytę do ginekologa, immunologa oraz w poradni genetycznej.
Chciałam zapytać czy któraś z was jeszcze przed badaniami w takiej sytuacji ryzykowała i starała się od razu po 1 miesiączce po poronieniu czy jednak czekalyscie na diagnostykę ?
Życzę wszystkiego dobrego dla każdej z was ;*
a co tam mężowi wyszło?

Ja nigdy nie byłam w ciąży, więc nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie, ale widzę po postach, że dziewczyny czekają na zielone światło od lekarza. W zależności od sytuacji zazwyczaj dostają je albo od razu, albo po dwóch-trzech cyklach przerwy

reklama
Do góry