MARLENA863
Fanka BB :)
Za tydzień w piątekDziękuję
To czekamy na testowanie kiedy planujesz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Za tydzień w piątekDziękuję
To czekamy na testowanie kiedy planujesz
Hejka pary do 35 lat maja czas ze staraniami rok. Ale rozne lekarze maja rozne opinie. Jedna ginekolog mowila mi przyjsc za pol roku, inna za 3-4 miesiecy zeby nie stracic czasu, jeszcze inna mowila ze mamy czas, tzn rok. Wiec tutaj jak uwazasz za potrzebne. Jak mialas robione wszystkie badania, usg i td i bylo wszystko okay, to mozesz jeszcze poczekac. Ale wiem co czujesz, bo ja tez po 3 nie udanych miesiecach chcialam isc do lekarza i badac wszystko co mozna)Siema laski staramy się z mężem od pół roku o dziecko i narazie nic oprócz plamień trzy dni różnego koloru miesiąc temu ale później miałam okres.Nie wiem czy iść do ginekologa na jakieś badania czy zaczekać jeszcze z pół roku?
Jeszcze nic nie miałam badane no już trzydziestka mi stuknie za rokHejka pary do 35 lat maja czas ze staraniami rok. Ale rozne lekarze maja rozne opinie. Jedna ginekolog mowila mi przyjsc za pol roku, inna za 3-4 miesiecy zeby nie stracic czasu, jeszcze inna mowila ze mamy czas, tzn rok. Wiec tutaj jak uwazasz za potrzebne. Jak mialas robione wszystkie badania, usg i td i bylo wszystko okay, to mozesz jeszcze poczekac. Ale wiem co czujesz, bo ja tez po 3 nie udanych miesiecach chcialam isc do lekarza i badac wszystko co mozna)
30 to jeszcze nie 35 ale jak nie mialas nic badanego to mozesz sie zglosic do lekarza, wystawi skierowania na badania typu FSH, LH, i td, usg, badania tarczycy ewentualnie no i reszta to juz po wywiadzie i tez oczywiscie zalezy od lekaraza, jakie ma podejscie. U mnie na przyklad bylo tak, ze moja ginekolog do ktorej chodzialam od lat przed staraniami nie zlecila mi zadnych badan oprocz tych TORCH infekcji. meza to w ogole nie brala pod uwage w listopadzie mialam ciaze biochemiczna i wtedy z polecenia sie zwrocilam do reproduktologa i ona byla bardzo zdziwiona ze nie mialam robionych badan typu FSH, LH i td. i tez mowila ze jak sie planuja ciaza to musza sie zbadac 2 osoby w parze. wtedy maz tez zrobil seminogram i wyszla morfologia 3% i zaczal sie suplementowac, wylkuczyl alkohol i po 1,5 miesiacach z 3% poprawilo sie na 13%. wiec to juz jak uwazasz za potrzebne, czy poczekac jeszcze czy juz isc do lekarza ja bym na Twoim miejscu zrobilam by chociaz badania podstawowe dla swietego spokoju.Jeszcze nic nie miałam badane no już trzydziestka mi stuknie za rok
Szczerze to nie pamiętam, ale jak tylko odstawiłam to skóra wróciła do normy. Natomiast teraz jestem zła na siebie dalej okresu brak, ginekolog dopiero w środę. Dzisiaj cały dzień okropny ból podbrzusza.dzieki. Swoją drogą to ciekawy wątek mioonozytol i slaba konfycja skóra.
Pisza o tym w skutkach ubocznych czy coś?
Ja tak mam dzisiaj może okres zaraz się w końcu zacznie. Który dzień cyklu u Ciebie?Dziewczyny wtrącę się Wam i zapytam tutaj . Pewnie niejedna bada szyjkę ja od dwóch lat . I tu pytanie -mialyscie kiedyś szyjkę tak otwarta że w sumie wszedłby tam palec łącznie z paznokciem ? Albo i dalej Rodziłam naturalnie 4 lata temu , ale tak otwartej nie miałam nigdy. Czy to normalne ?