reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Odstawiłas witaminę D na kilka dni przed badaniem :>? Bo jeśli nie to mogło fałszywie podnieść wynik.
No nie, bo przecież skoro ją badam to mnie interesuje aktualny poziom we krwi. Badanie robiłam rano, a tabletki biorę zawsze po obiedzie. I po badaniu przestałam suplementować dodatkowo, brałam tylko tyle ile było w femibionie.

To tak jak z badaniem TSH, nikt chyba nie odysawia letroxu na parę dni przed badaniem tsh??? Czy tylko ja nie odstawiam i to jest źle? 🤡

reklama
No nie, bo przecież skoro ją badam to mnie interesuje aktualny poziom we krwi. Badanie robiłam rano, a tabletki biorę zawsze po obiedzie. I po badaniu przestałam suplementować dodatkowo, brałam tylko tyle ile było w femibionie.

To tak jak z badaniem TSH, nikt chyba nie odysawia letroxu na parę dni przed badaniem tsh??? Czy tylko ja nie odstawiam i to jest źle? 🤡
Przed badaniami hormonów tarczycy na pewno trzeba odstawić na kilka dni WSZYSTKIE preparaty zawierające biotynę (witamina B7?).

A przed badaniem witaminy D niby jednak trzeba odstawić wit D.

Załączniki

• Screenshot_20230213-122529.png
    Screenshot_20230213-122529.png
    74 KB · Wyświetleń: 78
Przed badaniami hormonów tarczycy na pewno trzeba odstawić na kilka dni WSZYSTKIE preparaty zawierające biotynę (witamina B7?).

A przed badaniem witaminy D niby jednak trzeba odstawić wit D.
o kurcze, czyli mój sobotni super wynik i spektakularny wzrost może nie być taki super jednak ;)

Pęcherzyk 23 mm (niby za duży i nie pękl jeszcze)
Progesteron 1,84 (nie wiem po co robiony) a estradiol 244 (byl w czwartek 105)

Cześć.
Staram się o 2 ciążę.
Przy pierwszej udało mi się zajść szybko ale też byłam na tym forum teraz wracam bo już nie jest tak pięknie.
Córka w maju będzie miała dwa lata ja ciągle dużo karmie piersią, nie zabezpieczamy się od porodu a ciąży brak.. Miałam dopiero drugą normalną miesiączkę mam nadzieję że owulacja w końcu wróci. Byłam u gina mówi żeby odstawić córkę albo częściej się kochać.. Nie wiem już co mogę jeszcze zrobić..

Wspieram Was abyśmy wszystkie doczekały się jak najszybciej dwóch kresek!

Hej dziewczyny:) ja przyjmuje Wit d dekristol w leku 20, tys jednostek 2x w tyg i mam wynik optymalny kiedyś zapytałam się lekarzowi czy brać Wit jak będą mi badania wypadać to śmiało :) jedynie właśnie tarczycowe leki nie brać w dniu badania tzn przed badaniem :)
Używała któraś tych testów?
Cześć.
Staram się o 2 ciążę.
Przy pierwszej udało mi się zajść szybko ale też byłam na tym forum teraz wracam bo już nie jest tak pięknie.
Córka w maju będzie miała dwa lata ja ciągle dużo karmie piersią, nie zabezpieczamy się od porodu a ciąży brak.. Miałam dopiero drugą normalną miesiączkę mam nadzieję że owulacja w końcu wróci. Byłam u gina mówi żeby odstawić córkę albo częściej się kochać.. Nie wiem już co mogę jeszcze zrobić..

Wspieram Was abyśmy wszystkie doczekały się jak najszybciej dwóch kresek!
Powodzenia życzę! I upragnionych II kresek utrzymanych nam życzę.
Jesczze pytanko jak beta mi spadla ostatnio sprawdzana do 6.9 w piątek sobota plamilam niedzielę miałam już mocne krwawienie to liczyć to jako.miesiaczke?

Załączniki

• IMG20230213164949.jpg
    IMG20230213164949.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 61
Hej dziewczyny:) ja przyjmuje Wit d dekristol w leku 20, tys jednostek 2x w tyg i mam wynik optymalny kiedyś zapytałam się lekarzowi czy brać Wit jak będą mi badania wypadać to śmiało :) jedynie właśnie tarczycowe leki nie brać w dniu badania tzn przed badaniem :)
Używała któraś tych testów?

Powodzenia życzę! I upragnionych II kresek utrzymanych nam życzę.
Jesczze pytanko jak beta mi spadla ostatnio sprawdzana do 6.9 w piątek sobota plamilam niedzielę miałam już mocne krwawienie to liczyć to jako.miesiaczke?
Tak licz jako miesiączkę. Byłaś w ciąży biochemicznej? Ja też przez to przechodziłam za pierwszym razem.

reklama
Tak biochemiczna pierwsza beta 19.5 progestero 19.7 druga beta 23.5 prog 14.9 a już trzecia sama beta 6.9
Przykro mi . Ja pierwszy cykl po biochemicznej miałam bezowulacyjny a w kolejnym zaszłam w ciążę. Życzę Ci powodzenia. Piłam też olej z wiesiołka od początku cyklu do owulacji. Muszę chyba z nim spróbować znowu.

Do góry