reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Mi kiedyś lekarka mówiła, że za mało przyjmujemy witaminy D, że dopiero dawka 8 tys jednostek daje efekty zdrowotne. Nie zaglebiałam się w to dalej, ale ostatnio przeglądając jakieś informacje w necie ktoś mówił podobnie. A wy jakie jednostki wit D przyjmujecie?
Ja brałam to, co w witaminach ciążowych i co kilka dni od czapy 2-4k i jak zrobiłam wyniki, to miałam ponad normę, więc odstawiłam te dodatkowe. Nie wiem od czego to zależy 🤷‍♀️ mieszkam w Polsce, więc wiadomo jaka jest teraz pogoda 🤡

reklama
Ja tak miałam. Występowała owulacja i w którymś momencie przychodził okres, ale czasem to było po kilku miesiącach.
Teraz biorę miovelie nac i jak na razie okres przychodzi sam po max 35 dniach
Ja przed pierwsza ciąża jakoś na 3 miesiące przed 🤔 przyjmowałam inofem. Wtedy zaszłam w pierwszym cyklu. Natomiast nie mam jakiegoś parcia próbowałam cykl unormować najpierw z inofemem a potem z miovella nac, ale nie wytrwalałam w tym ponieważ szybko zauważyłam pogarszający się stan skóry i zrezygnowałam było to w tamtym roku. Teraz żałuję bo nie oszukujmy się takie długie cykle nie są normalne . Jak trwały jeszcze te max 40 dni to okej ale teraz to już przesada.

Ja przed pierwsza ciąża jakoś na 3 miesiące przed 🤔 przyjmowałam inofem. Wtedy zaszłam w pierwszym cyklu. Natomiast nie mam jakiegoś parcia próbowałam cykl unormować najpierw z inofemem a potem z miovella nac, ale nie wytrwalałam w tym ponieważ szybko zauważyłam pogarszający się stan skóry i zrezygnowałam było to w tamtym roku. Teraz żałuję bo nie oszukujmy się takie długie cykle nie są normalne . Jak trwały jeszcze te max 40 dni to okej ale teraz to już przesada.
Kurde. Mówisz pogarszający się stan skóry.... Ja mam od kilku miesięcy pryszcz na pryszczu 🤡 nie pomyślałam, że to może być od Miovelii. Ale wolę syfy i owulację niż czystą buzię bez owulacji 🙃

Kurde. Mówisz pogarszający się stan skóry.... Ja mam od kilku miesięcy pryszcz na pryszczu 🤡 nie pomyślałam, że to może być od Miovelii. Ale wolę syfy i owulację niż czystą buzię bez owulacji 🙃
Jak będę musiała to no cóż zdrowie ważniejsze. Chyba będę szukała jakiegoś gin na cito.

Ja brałam to, co w witaminach ciążowych i co kilka dni od czapy 2-4k i jak zrobiłam wyniki, to miałam ponad normę, więc odstawiłam te dodatkowe. Nie wiem od czego to zależy 🤷‍♀️ mieszkam w Polsce, więc wiadomo jaka jest teraz pogoda 🤡
Odstawiłas witaminę D na kilka dni przed badaniem :>? Bo jeśli nie to mogło fałszywie podnieść wynik.

hej, przyjmujecie po 1 saszetce czy 2 dziennie ?ja mam inofem i 1x

reklama
Do góry